Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi NİDA
Merhaba. Buket hanım, yıldız çiçeği ile ilgili yazınızı biraz önce okuma fırsatım oldu. Yıldızlarınızdan ilk resimdeki yıldız çiçeğinin aynısını (aldığım yumruların poşetindeki resim öyle idi) mart ayında bende bahçeme diktim. Ancak daha önce yazdığım gibi, dört tanesi çıktı fakat diğerleri çıkmadı. Bende Penelophe arkadaşımızın dediğini yapıp, dün toprağın içindeki yumruları buldum ve yumrularda, kendimce çürüme belirtisi görmedim. Diktiğim yer, gölge bir alandı. Acaba o yüzdenmi filizlenmediler diye düşünüp, yumruları saksıya dikip, güneş bir ortama bıraktım. Aklıma başka bir fikir gelmedi. Ankara ortamında nasıl olacaklar, filizlenecekler mi? diye merakla bekliyorum. Sizin fikrinizi de alabilirmiyim?
|
Sevgili Nida, öncelikle acemi olduğumu belirtmek istiyorum, oldukça acemi olmakla birlikte, bahçemdeki yıldız çiçeklerini sanırım güzel yetiştirdim.( oldukça çok beğeni alıyorum) Benim bahçemdeki yıldız çiçekleri sabah güneşi gören , öğleden sonra ise gölgeli bir duvar dibinde ekilidirler. Genellikle akşamları sulanırlar. Bu arada Kıbrıs'ın iklim şartları kesinlikle Ankara'ya benzemiyor onu belirtmeliyim. Yazları çok sıcak, kışları ise serin. Fotoğraflarını gördüğünüz 3 taneyi bu yıl şubat ayı içerisinde satın alıp ektim ancak geçen seneden ektiklerim yaklaşık 1 metre boyunda yeşil yaprakları olmalarına rağmen henüz çiçek açmadı. Yani yeniler eskileri geçti. Açtıklarında onların da fotoğraflarını yükleyeceğim.
Bu arada eskilerin durumunu merak edip ben de biraz karıştırmıştım hatta kendimce topraktan çıkarıp, iyice yıkayıp tekrar ekmiştim. Bu arada bir yumruyu da kopartmıştım. Kopan yumruyu da başka bir yere ektim bir müddet sonra her ikisinin de yeşil yapraklarını gördüm .Yıldız Çiçeklerimin 1. sinin adı Devil Rua imiş onu da yenile öğrendim.