View Single Post
Eski 15-06-2007, 08:46   #262
aysemelike
Ağaç Dostu

aysemelike's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2005
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi NİDA Mesajı Göster
Merhaba. Buket hanım, yıldız çiçeği ile ilgili yazınızı biraz önce okuma fırsatım oldu. Yıldızlarınızdan ilk resimdeki yıldız çiçeğinin aynısını (aldığım yumruların poşetindeki resim öyle idi) mart ayında bende bahçeme diktim. Ancak daha önce yazdığım gibi, dört tanesi çıktı fakat diğerleri çıkmadı. Bende Penelophe arkadaşımızın dediğini yapıp, dün toprağın içindeki yumruları buldum ve yumrularda, kendimce çürüme belirtisi görmedim. Diktiğim yer, gölge bir alandı. Acaba o yüzdenmi filizlenmediler diye düşünüp, yumruları saksıya dikip, güneş bir ortama bıraktım. Aklıma başka bir fikir gelmedi. Ankara ortamında nasıl olacaklar, filizlenecekler mi? diye merakla bekliyorum. Sizin fikrinizi de alabilirmiyim?
Ankarada Yıldılar daha geç filizlenirler, güneşe almakla iyi etmişsiniz. Ama uzun boylu formlardansalar saksıda cılız ve sağlıksız yetişirler. Bence filizlenince yarı güneşli bir bahçe köşesine almanız daha uygun olacaktır.
Birde Ankara da don tehlikesi nedeni ile sonbaharda çiçekler bitince topraktan yumruları çıkarıp, temizleyip, serin bir yerde muhafaza edin ve donlar geçtikten sonra tekrar toprağa ekin...

aysemelike Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön