![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
agaclar.net
|
Parlak, bildikleriyle size yardımcı oluyor. İlkokul mezunu olduğu ve Türkçe'yi iyi kullanamadığını forumda yazdı. Bu nedenle ben de ona Türkçe konusunda yardımcı olmaya karar verdim. "Öğrenmek istemiyorum" denmeyecek bir konu olduğu için, öğrenmek isteyip istemediğini sormuyorum. Lütfen yaptığın hataları incele ve mutlaka mesajımı okuduğunu yaz. Kendi mesajını düzelt. Bu yazdığımı o zaman sileceğim. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
agaclar.net
|
Öyleyse ilk öğreneceğiniz defalarca söylediğimiz gibi cümleye büyük harfle başlamanız. Cümle sonuna nokta (.) koymanız. Noktadan sonra yine büyük harfle başlamanız. Bunun için yazılan yazılara bakmanız yeter. İlkokul mezunları için haksızlık ediyorsunuz çünkü bunlar orada öğretiliyor Sayın Parlak. ![]() Takdir edersiniz ki sizin yazılarınızı düzeltmekle uğraşacak bir elemanımız yok. İsterseniz sizin de dediğiniz gibi öğrenene dek iyice takip edin, yazdıklarınızı kontrolden geçirin, öyle mesaj yazın. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Harun Parlak kardeşim. Kendi adıma seni kutlarım. Dediğin gibi çok kişinin darılıp gideceği bir durumda sen, öğrenmek ve öğretmek için sabır ve anlayışla, hepsinden önemlisi açık yüreklilikle, alkışlanacak bir tavır sergiliyorsun. Yetkim olsa, kendi adıma, her harfini, (bilebildiğim kadar) düzeltmekten yorulmazdım. Hz.Ali ra. ne buyurmuş : ''Bana bir harf öğretenin kölesi olurum.'' Selam ve sevgiler |
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
agaclar.net
|
Alıntı:
Öğretmeye niyetliyseniz, ayrı bir yetkiye ne hacet. Mine Pakkaner'in yaptığı gibi kopyalayın yazıyı, düzelterek yapıştırın. Alıntı:
Siz balıkçı kahvesinde sohbet ederken, bu sitenin sadece dergisi için günde kaç saat harcandığından haberiniz var mı? Gün 24 saat. Ama siz diyorsunuz ki, olsun, onları da yapın, çalakalem yazanların yazılarını da düzeltin. Sadece Parlak'ın yazılarını mı? 10 tane, 100 tane daha Parlak gibi üye çıkarsa ne yapalım? İnsan bir şey yazarken aynı zamanda düşünür. Haydi yazarken düşünmediniz, gönderirken tekrar okusaydınız keşke... |
||
|
|
|
|
|
#5 |
|
agaclar.net
|
Çok haklısınız sayın Parlak. Ancak biz gençleri kazanalım diye taviz vermek taraftarı değiliz. Sonuçta agaclar.net bir tane. Herkes tarafından beğenilen kalitesini, düzeyini her an yukarıya çekmek istiyorsak bu ancak kurallarımızı sıkı sıkıya, gerekirse radikal tedbirlerle uygulamakla olacak. Anlayışla karşılarsınız ki, 10000 üyeli bir sitede herkesi ama gitmesin, kazanalım diye hoşgörseydik şu anda belki sizin de beğenmediğiniz ve yazmadığınız bir yer olurduk. ![]() Bizimle kalmak isteyenler sonuçta bize ayak uyduranlar olacaktır. ![]() Bu arada son mesajınıza hayran oldum, belirtmeden geçemeyeceğim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
agaclar.net
|
Sayın Parlak bu polemiği daha fazla uzatmakta fayda yok. Siteye kaliteli olanlar gelsin diye bir söz asla sarfetmedim. Belli bir kaliteyi korumak zorundayız dedim. Burada kimin ne olduğunu hiç birimiz bilmiyoruz. Herkes sanal. Bu durumda kişilerin kalitesinden de bahsetmiyoruz. Biz yazılan yazıların, sohbetlerin ve genel kurallara uygunluğun kalitesinden bahsediyoruz. Bu arada hiçbir üyemize rencide edici de davranılmıyor, ancak bizler site yönetimi ile uğraşırken kuralları kabul etmek istemeyen, bildikleri gibi davranmaktan çekinmeyen üyelerden galiz hakaretler de duyduk, rencide olduk. Sayın Parlak "Sitenin kalitesinden şüpem yok lakin daha iyisini yakalamak. Dahada öğretici olmak. Lazım gelmezmi." demişsiniz. Kaç elden, kaç koldan buna çalışıyoruz. Yetmediğimiz de oluyor yettiğimiz de. Ama amacımız belli, daha öğretici olmaya çalıştığımız konu da belli. Farkındaysanız size ve diğer pek çok üyeye başından beri bıkıp usanmadan dil konusunda yazıyoruz. Her türlü soruya işimiz gücümüz arasında gönüllü olarak cevap veriyoruz. Ne yapmamızı isterdiniz? Sitede yazılı kurallarla belirlenmiş, yerleşmesini istenmeyen davranışları görmezden gelelim, herkes istediğini yapsın şeklinde bir tavrımız olmasını tercih etmezdiniz herhalde. Zaten o zaman yönetime, kurallara da gerel olmazdı, inanın o zaman agaclar.net de olmazdı. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
Yazarken yaptığımız konuşmanın taklididir. Cümlenizi örnekleme için kullanalım: "Onun için ben nerde nokta nerede virgül koyulur inanın bilmiyorum" Cümlesini yazarken böyle yazmıyoruz değil mi? onuniçinbennerdenoktaneredevirgülkoyulurinanınbilm iyorum Neden? Çünkü konuşurken, kelimeler arasında duraklıyoruz. Virgüllerde, biraz daha fazla; noktalarda, ondan biraz daha fazla duraklıyoruz. Konuşurken, kendi sesinizin boşluklarını hissetmek için yoğunlaşırsanız bunu farkedersiniz. Bunu farkettiğiniz zaman virgül ve noktaların yeri kendiliğinden belirlenir. Geçenlerde bir arkadaş foruma yazmıştı. Noktama işaretlerinin önemi konusunda iyi bir örnektir. Oku da baban gibi eşek olma Oku da, baban gibi eşek olma Oku da baban gibi, eşek olma Niyetiniz ve çocuk ve babası konusundaki düşüncenize göre, bu cümleyi söylerken, virgül olması gereken yerde, durakladığınızı farkedeceksiniz. Yüksek sesle oyuyup, deneyin ![]() Karşı tarafla yazılı iletişim kurarken, elimizdeki en iyi iletişim araçlarından biri, noktalama işaretlerini doğru yerde kullanmaktır. Sevgili Parlak, artık kullanmaya özen gösterdiğinizi farketmemek mümkün değil. Ama tüm bu tartışmalar, siz hiç kullanmıyorsunuz diye başladı. İşin kötü tarafı, sadece kullanmamakla kalmadınız, sizi uyaranlara cevap verme zahmetine bile girmediniz. Ancak üyeliğiniz askıya alınınca, durumun ciddiyetini anladınız. Bizim de yöneticiler olarak durumun ciddiyetini anlatacak çok fazla seçeneğimiz yok. Gelinen noktada, şikayetçi olunacak bir taraf yok görünüyor. Yanılıyor muyum? |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
Teşekkürler Mine Hanım aydınlatıcı bir açıklama gayet de nazikce. Şimdi elimden geldiğince hatalarımı düzeltmeye çalışacağım. Yoksa burada iyi bir sopa yiyeceğim galiba. Yazınız bu şekilde olmalıydı ![]() Sopa konusuna gelince, estağfurullah. Ancak sizi hoşgörürsek herkese haksızlık olur. |
|
|
|
|
|
|
#9 | ||
|
agaclar.net
|
Alıntı:
Sizin yazdığınız mesaj hala forumda duruyor. Buyurun: Alıntı: