![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
-Sayın "avukatkemal" siz ne yapıyorsunuz. -Beş satır yazınızda işaretlenen on tane yanlışı görmezden gelerek, gittikçe tuhaflaşan bir tarzda savunma yapıyorsunuz. -Zaman zaman diklenerek, ama çoğunlukla: "ben ne dedim o kadar kötü", "arkadaşlar tamam sustum..burada herkes mükemmel türkçe ile konuşuyor bir ben böyle bozuk türkçe kullanıyorum..konuyu buraya getirdiniz ya tebrik ediyorum herkesi.." gibi, bir uslup içinde mağduru oynayarak idare etmeye çalışıyorsunuz. -Sonra da kendinizi savunmak adına saldırıya yelteniip daha büyük yanlışlara tevessül ediyorsunuz. Alıntı:
-İsmimle ilgili, "Yücel isminin, kadınlarda da kullanıldığına raslanıyor. Herhalde o yüzden yanıldınız." demiştim. Bu konuda alınmamı gerektiren bir mesele olmadığını ifade etmiştim. -Hukuk anlayışına gelince; Siz adınızda "avukat" kelimesini de istimal etmekle birlikte, kurallara uymamakta, yanlılşarınızdan dönmemekte direniyor; kendinizi savunmak için "Başkaları da yapıyor.", ya da "Daha önce yaptıklarıma göz yumdunuz. Şimdi niye yummuyorsunuz?" kabilinden şeyler söyleyebiliyorsunuz. Sizinle aynı anlayışta olmadığım için mutluyum. -Size herhangi bir sebeple kızmış olsam bunu da açıkça söylerdim. Size kızmak niçin? Üstelk sizi bir yarışmada aday gösterdim. Acemilik, sakarlık, şaşkınlık konusunda en yetenekli üye yarışması http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=1399 -Şayet adresler doğru ise verdiğiniz sayfalara bakacağımdan emin olabilirsiniz. -Bir şiir ekleyerek, bir şeyler söylemeye çalışmışsınız. O şiirde büyük harfler ve noktalama işaretleri var. Son söz iki söz "Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar!" >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>M. Kemal http://www.sesar.com.tr/# Bütün insanoğlunu rezil eden üç şey vardır. Onlardan kaçmak gerekir: Evvela cahillik, ikincisi üşengeçlik, üçüncüsü zalimlik. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Abay Kunanbayev http://www.biyografi.net/kisiayrinti.asp?kisiid=3450 |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu konuda yazmamayı düşündüm önce ama, yine dayanamadım. ![]() Ağaçlar net hepimizin sevdiği ve gelişmesine katkıda bulunmaya çalıştığı bir yer. Buraya sadece yetişkinler değil, çocuklar da giriyor. Türkçemizin katledilmiş hallerini okumak, okunmasına vesile olmak istemeyiz. Ama siteye yeni üye olan ve ilk mesajını yazmış bir üyeye, bu konuyu dayatmak da "itici" olabiliyor demek ki. Sitedeki editörler ve yöneticileri bu konuda tek "uyarıcı" olarak görsek, yanlışları bizler tesadüfen gördüğümüzde de, bunu ilgili kişilere iletsek ve uyarıyı onlar yapsa, daha iyi olmaz mı? Niyetimiz üzüm yemekse, bağcıyı niye dövelim ki? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Oooooooooo... Bu ne şiddet, bu ne celal... Birbirinizi topa tutmayın yahu... ![]() Şaka bir yana, Türkçe'yi doğru kullanmanın gerekliliği Türkçe konuşanlar, Türkçe düşünenler ve Türkçe'ye gönül verenler için çok hassas bir konu. Eğer biz kendimiz olmak istiyorsak elbette dilimizi en doğru ve en güzel biçimde kullanmalıyız. Ama başkası olmak istiyorsak o başka... Aslında konuyu fazla uzatmaya gerek de yok. Herkes Türkçe'yi elinden gediği kadar doğru kullanmak için çaba göstersin yeter; gerisi kendiliğinden gelir... Bir de şu "devrik cümle" hakkında bir iki söz söylemek isterim. Devrik cümle kullanırsınız veya kullanmazsınız; bu sizin tercihinizir. Ama devrik cümle kullanayım derken, Türkçe'yi devirmemeye dikkat etmeliyiz; özellikle güzel ve etkileyici yazma çabasıyla zorlama devrik cümleler kullanırsak işin cılkını çıkarıp, düzyazıyı ters yazı haline getirmiş oluruz . Aslında bu devrik cümle konusu çok abartılmış durumdadır. Türkçe'nin kaynağına inerseniz devrik cümle diye bir şeyin hemen hemen olmadığını ya da çok az kullanıldığını görürsünüz. Tabii, "kaynak" sözcüğünden kastım, oldukça eski zamanlar... Her neyse... |
|
|
|
![]() |
|
|