![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2006
|
adınızdan dolayı yanıldığım için özür dilerim ama takdir edersinizki yanılma insana mahsustur ve kasıtlı olmadığımı anlamışsınızdır yucel bey..hukuki konuların tartışılacağı yer de burası değil, sonuçta hukuk forumu değil, sadece laf lafı açardan geldik, hiç sorun değil..yalnız benim anlamadığım, bu forumda herkes türkçeyi en muhteşem şekilde kullanıyor da ben mi çok kötü kullanıyorum bana yazım hatalarıyla ilgili uyarıyı yapma ihtiyacı hissettiniz..dikkat ederseniz 2-3 ufak hata dışında çok büyük bir hata yoktur..takdir edersiniz ki saat gece 3te yazılan mesajda hata yapılabilmesi mümkündür..ayrıca bir forum sitesinde tüm dil kurallarını eksiksiz uygulama gibi bir çabaya girmek de işin özünden çok uzaklaşmak olur..umarım bu mesajımı da yanlış anlamazsınız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Türkçe'yi internette korumayalım, televizyonlarda yepyeni bir dil yaratalım, sokaklarda dolaşırken kendimizi New York'da zannedelim, çocuklarınız ya da bizim kuşağımız kendilerine has bir dil kullansınlar...Kendimizi ifade etme yeteneklerimiz körelirken, anlatmak istediklerimizin özüne nasıl varabiliriz acaba? Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
"EXİXİZ" isimli bu şirket Alsancak'ın göbeğinde malesef. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Zerrin Hanım. Sağolun. Kendinden başkaları için, iyi bir şeyler yapmaya çalışanlar sağ olsun. Sevgiler, saygılar! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2006
|
Yücel Abi asıl ben teşekkür ederim;sizin Türkçe konusundaki hassasiyetiniz için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yalnız bunun suçlusunun yine bizler olduğunu düşünüyorum. Çünkü hayatımıza internet girene dek yazı yazarak anlaşmaktan ziyade, konuşarak derdimizi anlatırdık. Bu durumda, vurgulamalar, ses tonlamaları, jestler, mimikler ön planda olurdu. İnternet denen bela(!) hayatımıza girince yazı ile tekrar tanışmış olduk. Fakat bu sefer de günlük konuşma dillindeki akıcılığı sağlayabilmek adına kendi kafamızdan kısaltmalara başvurduk. Konuşmaların içinden duygu uçtu gitti. Çok da önem vermediğimiz yazım kuralları da, böylece hepten köreldi. Anlaşmazlıklar da bundan sonra ortaya çıkmaya başladı. Canımı sıkan başka bir nokta için ise, kendimden ve arkadaşlarımdan örnek vermek istiyorum. Liseden mezun olduktan sonra herkes biryerlere, farklı şehirlere dağıldı. Şanslıydık çünkü internet sayesinde bağlarımız kopmuyordu. Birbirimizden sık sık haber alabiliyorduk. Fakat tatile girip tekrar buluştuğumuzda konuşacak konu kalmayacağının, giderilecek özlem olmayacağının farkında değildik. Birçok arkadaşım hala bu durumun farkında değil fakat ben çok rahatsızım. Teknoloji bu hızla ilerlediği sürece de geri dönüşün olabileceğini zannetmiyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|