agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > SIK SORULAN SORULAR / FORUM KULLANMA KILAVUZU
(https)

Beğeni Düzeni591Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-01-2007, 20:03   #1
Ağaç Dostu

avukatkemal's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2006
adınızdan dolayı yanıldığım için özür dilerim ama takdir edersinizki yanılma insana mahsustur ve kasıtlı olmadığımı anlamışsınızdır yucel bey..hukuki konuların tartışılacağı yer de burası değil, sonuçta hukuk forumu değil, sadece laf lafı açardan geldik, hiç sorun değil..yalnız benim anlamadığım, bu forumda herkes türkçeyi en muhteşem şekilde kullanıyor da ben mi çok kötü kullanıyorum bana yazım hatalarıyla ilgili uyarıyı yapma ihtiyacı hissettiniz..dikkat ederseniz 2-3 ufak hata dışında çok büyük bir hata yoktur..takdir edersiniz ki saat gece 3te yazılan mesajda hata yapılabilmesi mümkündür..ayrıca bir forum sitesinde tüm dil kurallarını eksiksiz uygulama gibi bir çabaya girmek de işin özünden çok uzaklaşmak olur..umarım bu mesajımı da yanlış anlamazsınız hoşçakalın

avukatkemal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2007, 22:02   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-09-2006
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi avukatkemal Mesajı Göster
ayrıca bir forum sitesinde tüm dil kurallarını eksiksiz uygulama gibi bir çabaya girmek de işin özünden çok uzaklaşmak olur..
Hayatımızın büyük bir bölümünü bilgisayar ve internet kapsamaktayken bu mantalite ile nereye varabiliriz dersiniz?
Türkçe'yi internette korumayalım, televizyonlarda yepyeni bir dil yaratalım, sokaklarda dolaşırken kendimizi New York'da zannedelim, çocuklarınız ya da bizim kuşağımız kendilerine has bir dil kullansınlar...Kendimizi ifade etme yeteneklerimiz körelirken, anlatmak istediklerimizin özüne nasıl varabiliriz acaba?

Saygılar.

kürekçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2007, 05:20   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-12-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kürekçi Mesajı Göster
Hayatımızın büyük bir bölümünü bilgisayar ve internet kapsamaktayken bu mantalite ile nereye varabiliriz dersiniz?
Türkçe'yi internette korumayalım, televizyonlarda yepyeni bir dil yaratalım, sokaklarda dolaşırken kendimizi New York'da zannedelim, çocuklarınız ya da bizim kuşağımız kendilerine has bir dil kullansınlar...Kendimizi ifade etme yeteneklerimiz körelirken, anlatmak istediklerimizin özüne nasıl varabiliriz acaba?

Saygılar.
Ben cok uzun bir sure New York'ta yasadim. "Sokaklarda dolasirken kendimizi New York'ta zannedelim" derken neyi anlatmaya calistiniz merak ettim?? Zannetmek yerine, yasadigimiz sehirleri, temizlik, bakim ve sehir planlamasi yonunden bati standartlarina getirelim diye bir ifade kullansak daha uygun olmaz mi? Ben Osmaniye'de yasiyorum, belediye hic bir sekilde mahallelere uzanan yollarin temizligi ile ilgilenmiyor. Boyle bir sehirde kendimi New York'ta zannetmem icin herhalde gozumu kapatip gezmem lazim Yine de zeytin ve nar bahcelerim icin bu sehirde kalmaya raziyim.

Karan Yilmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2007, 13:57   #4
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Karan Yilmaz Mesajı Göster
Ben cok uzun bir sure New York'ta yasadim. "Sokaklarda dolasirken kendimizi New York'ta zannedelim" derken neyi anlatmaya calistiniz merak ettim?? Zannetmek yerine, yasadigimiz sehirleri, temizlik, bakim ve sehir planlamasi yonunden bati standartlarina getirelim diye bir ifade kullansak daha uygun olmaz mi? Ben Osmaniye'de yasiyorum, belediye hic bir sekilde mahallelere uzanan yollarin temizligi ile ilgilenmiyor. Boyle bir sehirde kendimi New York'ta zannetmem icin herhalde gozumu kapatip gezmem lazim Yine de zeytin ve nar bahcelerim icin bu sehirde kalmaya raziyim.
Keşke sizin de belirttiğiniz yönlerden benzeyebilsek. Benim söylemek istediğim, dükkanların, restoranların vb. yerlerin isimlendirilmesi idi. Daha dün gördüğüm, okuduğumda sinirlensem mi yoksa gülsem mi diye şaşırdığım bir organizasyon şirketi ismi vermek istiyorum:
"EXİXİZ" isimli bu şirket Alsancak'ın göbeğinde malesef.

Eski 21-01-2007, 15:08   #5
Ağaç Dostu

Yücel Özlem's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2006
Galeri: 137
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kürekçi Mesajı Göster
Keşke sizin de belirttiğiniz yönlerden benzeyebilsek. Benim söylemek istediğim, dükkanların, restoranların vb. yerlerin isimlendirilmesi idi. Daha dün gördüğüm, okuduğumda sinirlensem mi yoksa gülsem mi diye şaşırdığım bir organizasyon şirketi ismi vermek istiyorum:
"EXİXİZ" isimli bu şirket Alsancak'ın göbeğinde malesef.
Sevgili Kürekçi, seni kutluyorum. Aslında Karan Yilmaz'ın dediğini başarabilmenin yolu da; senin dediğin yerden geçer gibi geliyor.

Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2007, 15:16   #6
Ağaç Dostu

Yücel Özlem's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2006
Galeri: 137
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zerrin uslu Mesajı Göster
Toplumumuzda ne yazık ki güzelim Türkçemiz saptırılmaya çalışılıyor. Belirli bir eğitimi ve kültür düzeyi olan bizlerin ,ilerideki nesili düşünerek birşeyler yapmamız gerekiyor. Herkesin yanlış yapması, bizim doğru olmamıza engel değil........
Teşekkürler Zerrin Hanım. Sağolun. Kendinden başkaları için, iyi bir şeyler yapmaya çalışanlar sağ olsun. Sevgiler, saygılar!

Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2007, 19:01   #7
Ela
Ağaç Dostu

Ela's Avatar

Giriş Tarihi: 23-10-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yücel özlem Mesajı Göster
Teşekkürler Zerrin Hanım. Sağolun. Kendinden başkaları için, iyi bir şeyler yapmaya çalışanlar sağ olsun. Sevgiler, saygılar!
Yücel Abi asıl ben teşekkür ederim;sizin Türkçe konusundaki hassasiyetiniz için.

Ela Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2007, 19:43   #8
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yücel özlem Mesajı Göster
Sevgili Kürekçi, seni kutluyorum. Aslında Karan Yilmaz'ın dediğini başarabilmenin yolu da; senin dediğin yerden geçer gibi geliyor.
Yücel Bey teşekkür ediyorum. Bu forumda birçok kişi, aslında birçok konuda hemfikir oluyor. Fakat internet denen ortam öyle birşey ki insanların anlaşabilme, meramlarını dile getirebilme kabiliyetlerini köreltiyor. Hatta uzun süre bilgisayarın başında kalınca konuşmayı bile şaşıracak noktaya getiriyor insanı.

Yalnız bunun suçlusunun yine bizler olduğunu düşünüyorum. Çünkü hayatımıza internet girene dek yazı yazarak anlaşmaktan ziyade, konuşarak derdimizi anlatırdık. Bu durumda, vurgulamalar, ses tonlamaları, jestler, mimikler ön planda olurdu. İnternet denen bela(!) hayatımıza girince yazı ile tekrar tanışmış olduk. Fakat bu sefer de günlük konuşma dillindeki akıcılığı sağlayabilmek adına kendi kafamızdan kısaltmalara başvurduk. Konuşmaların içinden duygu uçtu gitti. Çok da önem vermediğimiz yazım kuralları da, böylece hepten köreldi. Anlaşmazlıklar da bundan sonra ortaya çıkmaya başladı.

Canımı sıkan başka bir nokta için ise, kendimden ve arkadaşlarımdan örnek vermek istiyorum. Liseden mezun olduktan sonra herkes biryerlere, farklı şehirlere dağıldı. Şanslıydık çünkü internet sayesinde bağlarımız kopmuyordu. Birbirimizden sık sık haber alabiliyorduk. Fakat tatile girip tekrar buluştuğumuzda konuşacak konu kalmayacağının, giderilecek özlem olmayacağının farkında değildik. Birçok arkadaşım hala bu durumun farkında değil fakat ben çok rahatsızım. Teknoloji bu hızla ilerlediği sürece de geri dönüşün olabileceğini zannetmiyorum.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025