agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 14-02-2009, 11:16   #35
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Kıbrıs adasının tarihte bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmış olması, yemek kültürünün de gelişmesine ve değişik lezzetlerle harmanlanmasına yol açmış. İklimin de etkisi var sanırım.

Bana çok ilginç gelen bir yönü, hem et ve kebaplar, hem sebze kullanımının bir arada oluşu; ki genelde çok sebze kullanılan bölgelerde et fazla tüketilmez, et sevilen yerlerde ise sebzeye burun kıvırılır. Örneğin Ege'de sebze ağırlıklı beslenilir, ete fazla yüz verilmez. Güneydoğu Anadolu'da ise sürekli et yemekten, neredeyse herkes gut hastası olacak (Benim Mardin'li bir arkadaşım yaptığı etli sarmanın altına bizim yaprak serdiğimiz gibi koca koca kemikli et sererdi).Gerçi artık bölge ayrımı fazla kalmadı, her bölgedeki yeni nesil hamburgerci oldu

İşin güzel tarafı, Kıbrıs her iki besin türüne de sahip çıkmış.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025