View Single Post
Eski 14-02-2009, 11:08   #52
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Nevsune, kirmizi et Kibrista her zaman pahali olmustur, sanirim o yuzden sebzelerle et arasinda bir denge saglanmistir. Ete gore cok daha ucuz olan sebze yemekleri her evde etten fazla tuketiliyordu.

Kuru fasulye, kuru bogrulce, kuru bakla,mercimek, pirinc, bulgur ve patetes de her evin demirbaslarindandir.

Kaju, hellim agiz sutunden yapilmiyor. Keci, koyun veya inek sutunden yapiliyor.

Yalniz bir borek var ki agizdan yapiliyor "agiz boregi" ama icin rahat olarak bulursan, ondan da yiyebilirsin. Cunku, hayvandan sagilan agizin hepsi sagilmiyor yavrularin icecegi birakiliyor

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön