KIBRIS TARHANASI
Malzemeler:
1 su bardağı kadar kadar Kıbrıs Tarhanası
6 su bardağı su
4 çorba kaşığı yoğurt (istenirse zaten karışımın içinde de yoğurt var)
3-4 dilim hellim
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Yapılışı:
Tarhanayı derin bir kaba alıp üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su ilave din ve 15-30 dk kadar bekletin (1 gece önceden suya da koyabilirsiniz)
Tencereyi ocağa koyup içine yoğurt ve tuz koyun (fazla tuza gerek yok genelde hellim tuzlu olur çünkü)
Hafif ateşte arada karıştırarak kaynamaya bırakın.
Ayrı bir yerde küp kestiğiniz
hellimi ızgarada veya teflon tavada çok az sıvıyağla kızartın.
Kaynayan çorbaya ekleyip hemen altını kapatın ve sıcak sıcak servis yapın.
..............
Şeftali kebabı konusunda bilgi burada:
http://www.agaclar.net/forum/showthr...673#post151673
..............
KOLOKAS
Kıbrıs'ın geleneksel bir kış yemeği olan Kolokas, adanin çeşitli bölgelerinde yetirştirilen patates türünde, iri yapraklı ve suyu çok seven bir bitkidir. Bu bitkinin kökü gelişir ve kolokası oluşturur.
İçindekiler: 1 kg Kolokas, 750gr Kuzu eti (Kol Kısmı), 6 çorba kaşığı ayçiçek yağı, 3-4 dal kereviz sapı,1 çorba kaşığı domates salçası, Yarım Limon Suyu, Tuz, karabiber, 6-7 bardak su
Hazırlanışı: Bir tencereye yağ konur, sudan geçirilmiş ve küçük parçalara ayrılmış etler ilave edilerek kızartılır. Etler kızartıldıktan sonra tencereden alınır. Yemeklik doğranmış kereviz sapları ilave edilerek biraz soldurulur ve salça ilave edilir. Salça ve kereviz sapları harmanlandıktan sonra etler tencereye konur. Su ve tuz ilave edilerek yaklaşık yarım saat kaynamaya bırakılır.
Bu arada kolokasın üstü temiz bir bez ile silinip temizlenir, sonra kabuğu soyulur ve yine temiz bir bez ile silinir (Kolokas soyulduktan sonra yıkanmamalı, çünkü yıkanması pişirmeyi olumsuz etkiler, istenilen kıvam sağlanamaz) Soyulup temizlendikten sonra üstten başlayarak lokma büyüklüğünde parçalara ayrılır. Doğranan parçalar tencereye ilave edilerek pişmeye bırakılır. Pişirildikten sonra servis tabağına alınır arzuya göre karabiber serpilerek yenir.