View Single Post
Eski 14-02-2009, 10:16   #50
nevsune
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Kıbrıs adasının tarihte bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmış olması, yemek kültürünün de gelişmesine ve değişik lezzetlerle harmanlanmasına yol açmış. İklimin de etkisi var sanırım.

Bana çok ilginç gelen bir yönü, hem et ve kebaplar, hem sebze kullanımının bir arada oluşu; ki genelde çok sebze kullanılan bölgelerde et fazla tüketilmez, et sevilen yerlerde ise sebzeye burun kıvırılır. Örneğin Ege'de sebze ağırlıklı beslenilir, ete fazla yüz verilmez. Güneydoğu Anadolu'da ise sürekli et yemekten, neredeyse herkes gut hastası olacak (Benim Mardin'li bir arkadaşım yaptığı etli sarmanın altına bizim yaprak serdiğimiz gibi koca koca kemikli et sererdi).Gerçi artık bölge ayrımı fazla kalmadı, her bölgedeki yeni nesil hamburgerci oldu

İşin güzel tarafı, Kıbrıs her iki besin türüne de sahip çıkmış.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön