agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-02-2009, 01:45   #1
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Kıbrıs tarhanası ile ilgili burada ufak bir bilgi buldum...

Tarhanayı araştırırken de iştah açıcı Kıprıs yemeklerinden bahseden bir blog buldum...

Sevgiler


Düzenleyen Sebahattin Sargın : 14-02-2009 saat 01:51 Neden: Ek bilgi girişi
Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2009, 04:06   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Herkese iyi gunler, yemek yapma yarismasi duzenliyen o kanal ne iyi yapmis da duzenlemis. Bir anda, bircok kisinin, Kibrisin lezzetlerini ogrenip tatmak istemesi bizler acisindan sevindirici birsey.

Malinanin ekledigi "TARHANA" eklentisinin, 3. sayfasinin 65 ve 66. numarali mesajlarinda Kibrista yapilan tarhananin tarifi var(ben oraya bulgur yazmissim, bulgur degil de istenilen kalinlikta kirilmis bugday kullaniliyor.)

Eskiden koylerde, bir yillik kulanilacak tarhana bir seferde buyuk kazanlarda kaynatilip yapiliyor ve kurutuluyordu.
Bu gunku sartlarda, ozellikle sehirlerde yasiyanlarin bunu uygulamasi zor. O yuzden ben size yardimci olur diye esimin yaptigi tarhananin tarifini vereyim.

Gunumuze uygulanmis Kibris tarhanasi tarifi.

Kibris tarhanasi

2 bardak yogurt
1 bardak kirilmis bugday
tuz ve kuru nane.

Yogurt ve kirilmis bugday birlikte bir tencereye konup hafif ateste kaynatilir, kaynarken icerisine tuz ve nane eklenir. Pilav kivamina yakin bir peklige gelen tarhana atesten indirilip sogumaya birakilir.

Soguyan tarhana pisirilecek buyuklukte parcalara ayrilarak buzdolabinin dondurucu kisminda saklanir.

Pisirilmek istendigi zaman buzdolabindan cikarilip istenildigi kadar da su eklenip pisirilir. Corba pistikten sonra mutlaka bir tavaya eklenen az yagda, hellim kavurup corba icerisine dokmelisiniz corbayi icerken, isteyen uzerine aci pul biber de koyabilir.

Bu tarife koyde yapilan tarhana tadinda olmasa da ona yakin bir lezzettedir.


Seftali kebabi Buket hanimin ekledigi, fotografla ile K. Kibris bolumunde,364, 365 ve 366. sayfarda vardir.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025