![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar; biraz geç oldu biliyorum ama kaç gündür bu başlığı bulamadığım için yazamadım. Bugün saat 20:00'da Alsancak İlkokulu Yıl Sonu Etkinlikleri çerçevesinde "Geleneksel Kıbrıs Tatlıları" yarışması düzenledik. İlerleyen günlerde sanırım fotoğrafları buradan paylaşabileceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Yarışma sonunda; Karanfil rumuzu ile yarışmaya katılan Sini Katmeri 1. Hanımeli rumuzu ile yarışmaya katılan Ekmek Kadayıfı 2. Kalite rumuzu ile yarışmaya katılan Çıtır Pıtır 3. olmuştur. Yarışmaya katılan tatlılar o kadar güzel ve nefistiler ki eminim Jüri üyeleri seçimlerinde zorlandılar. Günümüzde yapımı pek bilinmeyen, unutulmaya yüz tutmuş bir çok tatlı vardı. Mesela "Buğday Tatlısını" ben çok beğendim ( dereceye girmemesine çok üzüldüm) İşte geceden biskaç fotoğraf.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Buket hanim, paylasim icin tesekkurler. Hepsi de istah acici gorunuyor. Ben bugday tatlisini (eger soz edilen ayni tatli ise) bugday dondurmasi olarak biliyorum. bugday dondurmasi Yeni toplanmis (eski olmiyan, bir yillik) bugday taneleri, tas degirmende ogutulur (Annemin tas degirmeni 3 yil oncesine kadar duruyordu, belki de bircok evde, kullanilmasa bile, hala daha vardir.) Sonra ogutulen bugdaylar temiz bir bez (tulbend) icerisine konup bugdaylar disariya cikmaycak sekilde baglanir ve bir kap icerisindeki temiz suyun icerisinde bir gece birakilir. Ertesi gun su, bugdayin saldigi nisasta ile beyazimsi bir renk alir. Bu beyazimsi su hafif ateste karistirarak peklesinceye kadar pisirilir (Mahallebi gibi, istenildigi kadar seker de piserken eklenir.) sonra bir tepsi icerisine dokulur, kesilecek parcalarin uzerinde bir iki badem veya ceviz olacak sekilde, bademler veya cevizler konur. Soguduktan sonra istenilen buyuklukte kesilip servis yapilir. Icerisine, cok guzel bir bugday kokusu sinmis, Guzel ve hafif bir tatlidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|