agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni4Beğeniler
  • 3 Gönderen Kiraz
  • 1 Gönderen cegabo

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 10-04-2011, 20:19   #11
Ağaç Dostu
 
nardane's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-04-2011
Şehir: KAHRAMANMARAŞ
Mesajlar: 337
Arkadaşlar kızartmasını yaptığınız bütün sebzeleri fırıda yapabilirsiniz.
Bu yöntemi yıllardır uygularım,deneye yanıla ayarlarını tuturabildim.

Karnabaharı 5-6 dk haşlıyorum,çiçek çiçek ayırıp ,yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyuyorum.
Birkaç kaşık zeytinyağı ,tuz ,kırmızı biber hepsini harmanlayıp,düzlüyorum.( yağını ,baharatlarını siz damak tadınıza ,sağlığınıza göre ayarlıyorsunuz,azaltıp artırabilirsiniz)
200 derecede fırında pişiriyorum,kontrol edip gerekirse sebzeleri çeviriyorsunuz.
Aynı şekilde patates , patlıcan ,kabak , havuç , brokoli ,yeşil biber , salçalık kırmızı biber , kuru soğan vs uygulayabilirsiniz.
Karnıyarık ,kabak oturtmayıda fırında yapıyorum.
Patlıcanları temizleyip tüm olarak arkalı önlü fırçayla yağlıyorum.Yağlı kağıt serilmiş tepside 200 derecede pişiriyorum , patlıcanın ortasını kaşıkla açıp harcını koyuyorum.
Ayrıca közleme isteyen alinaziklik , salata yapılacak kırmızı bibr ,yeşil biber ,patlıcanlarıda fırında birkaç yerini bıçakla delip pişiriyorum.

nardane Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025