agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler
  • 1 Gönderen Müjgan
  • 1 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen gelin mumu

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-09-2011, 16:59   #16
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 10-06-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 31
Merhaba arkadaşlar

Benim karnıbahar yemeği tarifim şöyle:

1 orta boy karnıbahar
2-3 havuç
2-3 orta boy patates
1 soğan
sıvı yağ
tuz
salça

Öncelikle karnıbaharları çiçek çiçek ayrılıp kaynayan tuzlu suda çok az haşlanır. Daha sonra suyu süzülerek bir tarafa alınır. Ayrı bir tencereye yağ konur ve küp küp doğranmış soğanlar ilave edilerek soğanlar hafif kavrulur ve salça ilave edilir. Üzerine küp doğranmış havuç ve patatesler de eklenerek bir iki kez karıştırılır. Yeteri kadar suyu koyulur ve kaynamaya bırakılır. patates ve havuçlar hafif yumuşamaya başlayınca az haşlanmış karnıbaharlar da ilave edilir tuzu eklenir ve fazla karıştırmadan pişmeye bırakılır. sebzelerin piştiğinden emin olunca ocağın altı kapatılır. Arzuya göre aynı tarif kıymalı da yapılabilir.

afiyet olsun

Gardenias beğendi.
gelin mumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025