Merhaba arkadaşlar
Benim karnıbahar yemeği tarifim şöyle:
1 orta boy karnıbahar
2-3 havuç
2-3 orta boy patates
1 soğan
sıvı yağ
tuz
salça
Öncelikle karnıbaharları çiçek çiçek ayrılıp kaynayan tuzlu suda çok az haşlanır. Daha sonra suyu süzülerek bir tarafa alınır. Ayrı bir tencereye yağ konur ve küp küp doğranmış soğanlar ilave edilerek soğanlar hafif kavrulur ve salça ilave edilir. Üzerine küp doğranmış havuç ve patatesler de eklenerek bir iki kez karıştırılır. Yeteri kadar suyu koyulur ve kaynamaya bırakılır. patates ve havuçlar hafif yumuşamaya başlayınca az haşlanmış karnıbaharlar da ilave edilir tuzu eklenir ve fazla karıştırmadan pişmeye bırakılır. sebzelerin piştiğinden emin olunca ocağın altı kapatılır. Arzuya göre aynı tarif kıymalı da yapılabilir.
afiyet olsun
|