Aperatif, soslu çiğ karnıbahar.
Kokteyl, misafir ağırlarken yemek öncesi verilen aperatiflerde veya TV. karşısında yemesi hoş oluyor.
Ufacık bir karnıbaharı yıkayıp mümkün olduğunca bir lokmalık mini mini çiçeklere bölün. Dal dal olan bu parçaları kâğıt havlu üzerine alarak sularını emdirin.
Çukur bir kâse içine 4-5 çorba kaşığı dolusu suyu iyice süzülmüş yoğurt koyun (süzme yoğurt daha iyi oluyor) iyice dövülmüş sarımsak (4-5 diş) ilave ederek çırpın.
Üzerine bol kuru nane, kırmızı pul biber, çok az zeytinyağı ve bir çorba kaşığı da mayonez ilave ederek iyice halledin.
Saplarından tutarak aldığınız bu taze mini çiçek dallarını bu dip sosa iyice batırarak bir lokmada ağzınıza atın.
|