Epeydir pişirmediğim karnabahar yemeğimi buraya yazayım önce

İşten yorgun argın ve aç gelince, çarçabuk hazırlanan bir tarifi uyguluyor insan, benim ki de öyle...
Düdüklü tencereye, yıkadığım karnabaharı mümkün olduğunca parçalara ayırarak, döşüyorum. Ayrı bir yerde
kıyma, küçük doğranmış soğan, yeşil biber, kırmızı biber, havuç, karabiber, domates, salça, maydanoz ve biraz pirinçle köfte hamuru gibi yoğurunca (içine eklenen malzemeler mutfağın "zenginliği" ile orantılı olabilir) bu malzemeyle karnabaharın üzerini kaplayıp, biraz su ekliyorum.
Kapağı kapanan düdüklüdeki normal prosedürden sonra, pişme süresi 10- 12 dk. oluyor.
Servis yapıldığında üzerine biraz limon sıkmak, lezzetini oldukça arttırıyor.
