agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler
  • 1 Gönderen Müjgan
  • 1 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen gelin mumu

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 09-04-2011, 10:43   #10
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Epeydir pişirmediğim karnabahar yemeğimi buraya yazayım önce
İşten yorgun argın ve aç gelince, çarçabuk hazırlanan bir tarifi uyguluyor insan, benim ki de öyle...

Düdüklü tencereye, yıkadığım karnabaharı mümkün olduğunca parçalara ayırarak, döşüyorum. Ayrı bir yerde kıyma, küçük doğranmış soğan, yeşil biber, kırmızı biber, havuç, karabiber, domates, salça, maydanoz ve biraz pirinçle köfte hamuru gibi yoğurunca (içine eklenen malzemeler mutfağın "zenginliği" ile orantılı olabilir) bu malzemeyle karnabaharın üzerini kaplayıp, biraz su ekliyorum.
Kapağı kapanan düdüklüdeki normal prosedürden sonra, pişme süresi 10- 12 dk. oluyor.
Servis yapıldığında üzerine biraz limon sıkmak, lezzetini oldukça arttırıyor.

Gardenias beğendi.
Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025