agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)

Beğeni Düzeni1012Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-11-2011, 12:40   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-03-2008
Galeri: 47
Güle güle büyütun :-)

nrkrkmz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2011, 20:51   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-10-2011
Galeri: 2
İsminizi bulamasam da(kusuruma bakmayın lütfen) çok teşekkür ederim Nrkrkmz hanım

Şimdi yeni heves ile baktığım Cattleya, Cymbidium ve Kelebekler in yeni fotoğraflarını ekleyeyim hem de bu 5 günlük bakımlarında neler yaptığımı anlatmaya çalışayım ki tecrübeli arkadaşlarım eğer zamanları olursa doğruları, yanlışları bildirip daha neler yapabileceğimi bana anlatabilirlerse sevinirim.

Bakım olarak dikkat ettiklerim:

1)Gündüz hafif güneş yalayarak yüksek ışıklanma
2)Sıcaklık gündüz 25-27 C aralığı.Gece ise kalorifer olmayan banyoda 18-20 C aralığı
3)Gündüz sıcaklık kaloriferle yükseldiğinde nem oranı %55-65 aralığı.Kalorifer üzerine ıslak havlu, soğuk buhar makinesi+timer ile genelde kalorifer üzerine doğru nemlendirme, tüm saksı altlıklarında su bulundurma.

4)Henüz sulama yapılmadı.Ziya Soner beyden alındıklarında 1 günlük sulandığı söylendiği için.

Tecrübeli arkadaşlarımdan ricam;

1)Kendi yöntemleri neler, yapmış olduğum yanlışlıklar var mı?Nasıl düzelte bilirim?

2)Catleyalarımın ırkları nedir?Bunu internetten araştırdım ancak tama emin değilim ve Ziya Soner beyle uzun bir sohbetimiz olmasına rağmen ben bu soruyu kendisine sormayı unutmuşum

3)Cattleya ların 15 günde bir, Cymbidium ve Kelebeklerin hafta da bir sulanmaları gerekir genel bilgisi dışında su isteklerini nasıl net görebilirim?(Kurşun kaleminden daha etkin bir yöntem var mı?Ben bu yöntemde emin olamıyorum)

Şimdi de fotoları ekleyeyim.hepinize sevgi ve saygılarımla.Şimdiden teşekkürler.

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
B.Unver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2011, 21:07   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-10-2011
Galeri: 2
Ben de bu hastalık discus gibi artarak devam ediyor.Dayanamadım bu Cumartesi bir tane daha cattleya aldım.Zannediyorum mini cattleya da bulursam almaya çalışacağım.
Ben biraz daha fotoğraf ekleyeyim.İlk heves olunca böyle oluyor işte.

Tabi burdaki benim katkım %5 dir o da Ziya beyin serasından çıktıktan sonra öldürmeden gelişimlerine devam ettridiğim için.Eğer seneye aynı zamanda aynı başarıyı yakalayabilirsem o zaman sevincim büyük olacak

Eklenen Resimler

Denizardacan ve shenile beğendi.
B.Unver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025