Nilgün hanım hayatımda Discus ve akvaryumlar geniş bir yer tuttu.20 yıl birebir ilgilendim.Yukarlarda da dediğim gibi discusun beni çektiği bir çok yere gittim.Sınırları aşarak Uzakdoğudan bir çok dostluklar edindim.Discusu ürettim, bir çok forumlarda paylaşımlar yaptım, ilk dernek oluşumunda (akvaristler derneği) yönetimlerinde desteklerim oldu, ilk kez yurtdışında 3 discusum ödül aldı.Bunlar gönül verdiğim hobide beni tatmin eden gelişmeler.
Kendimi discus konusunda hep aşmaya çalıştım.Ama sakın yanlış anlaşılmasın discus konusuna ne kadar dalarsanız bu hobinin dibsiz bir kuyu olduğunu görebilirsiniz.Hiçbir zaman ben bu işi çözdüm diyemiyorsunuz
Bunları anlatmamın nedeni "hani zoru seviyorsunuz" dediniz ya gerçekten doğru.Ben gönül verdiğim hobiyi her özelliği ile yaşamalıyım, kafamı dağıtmak istediğimde cidden yoğun olarak bana arkadaş olmalı

Orkide konusunda yeniyim.İlgim yıllardır var, incelemelerim var ama pratik 10 gün

Ama asıl olan orkide işte yukarda anlattıklarımı diskus gibi bana verebilecek mi.Benim heyecanım bundandır