![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
cattleya
Üzüntümden bu sayfaya girmek istemiyordum yazınızı okuyunca dayanamadım Aynı firmadan ve bir diğer firmadan geçen yaz getirtdiğim35 adet cattleyanın ancak 5 tanesi elimde kaldı Mantar ve kök cürüklüğü ne yaptimsa önliyemedim Ğecen hafta serayı boşalttım diğerlerini eve aldım aynı olay phalaneopsis de oldu elimde hiç kalmadı Özetle yurt dışından gelen her türlü orkide çiçeği geçtikden sonra bitkiyi muhafaza etmek cok zor tamamen tiçari düşünüyorlar çiçek bitti saksı ile çöpe bu mevzu cok derin ve hassas üzülmenize gerek yok her olay insana ders oluyor selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Üzücü bir durum .Geçmiş olsun.Üzüldüm.Büyük kayıp olmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar şikayetlerinizi bahsettiğiniz sitenin müşteri yorumları bölümüne yazmanız daha mantıklı olacaktır. Yaprak boy ve büyüklükleri her hybridin farklı olması normal, resmini eklediğiniz cattleyada zaten o büyüklükte açıyor bence normal, sayın ahmet bey bir ara sorduğumda cattleyaların sizin olmadığını patronunuzun olduğunu yazmıştınız ilgiç ama genede sizin adınıza üzüldüm. Dediğim gibi şikayetlerinizi mail olarak **** direk bahsi geçen siteye yazabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2008
|
Sayın Praecox Cahilliğimden soruyorum ; aşağıdaki oranları olduğu gibi kullanıyormuyuz yoksa seyrelterek mi kullanıyoruz? Yaprak gübreleme için farklı mı? Kök oluşum dönemi: NPK 9:14:9 Yeni sürgün rizoid ve yaprak gelişimi dönemi: NPK 10:10:10 Çiçeklenme zarı oluşumu ve gonca gelişiminden çiçeklenme dönemi: NPK6:12:18 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2008
|
Yeni aldığım cattleya'nın köklerinin bir kısmı dışarda .Acemi orkidesever'e ne önerirsiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2009
|
Bitkinizin yavrularını (Backbulb diye tabir ediliyor) ayırınız ve ayrı saksılara yeni harca dikim yapınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-05-2009
|
İnanmıyorum ben bu siteye bir girdim, her çiçeğin hayranı oldum ya (ama benim yok ![]() ne güzel br çiçekmiş cattleya bayıldım inanın, güle güle büyütün çiçeklerinizi ... Düzenleyen rrumeysaa : 01-06-2009 saat 01:45 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2008
|
Arkadaşlar,sayın orkide severleri, değerli vaktinizi fazla almayıp yetiştirdiğim ve nihayet çiçek açtırdığım cattleya hybridimin resimlerini sunuyorum , hep beraber sevinelim lütfen , bunun için çok uğraştım, sonunda ümidimi kaybettim....ve (meğer hiçbirşey için gereğinden fazla uğraşmayacakmısın) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Kaybettik...
|
Sayın callypso, sanırsam schwerterden aldığınız güzel bir hybrid. Yazın açtığı için biraz ufak ve kısa ömürlü olabilir. Tam adını yazarsanız seviniriz. Heyecanınızı ve sevincinizi inanın bende en az sizin kadar hissediyor ve paylaşıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba,çok teşekkür ederim arkadaşlar! evet bu "Schwerter"den aldığım potinaradır, tam adı "hasegawarra" olarak yazılmıştı. Çiçekleri ufak olsa bile çok güzeller, fotoğrafta tam güzelliğini gösteremiyorum.Annem gibi bir kaktüs sever bile çok beğendi ![]() Çiçek zarı olan birkaç yeni sürgünü daha var,ama altlarından da yeni "göz"-tomurcukları büyümeye hazırlanıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-09-2008
|
Banada ümit oldunuz. Almış olduğum aynı firma çiçeklere umutla bakar oldum. Tebrikler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Ağaç Dostu
|
sayın zeynep hanım hiç merak etmeyin, bitkiler anlatıldığı kadar zor değiller, çok abartılıyor..onemli olan suya boğmamak, biraz fazla kuru kalması fazla suda kalmasından daha iyidir, ben 10 günde bir ılık suya batırarak suluyordum, arada bir -çok kuruyorsa-ılık su ile yağmurlama yapıyorum - cuşuyor hemen saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaç Dostu
|
Tebrikler callypso; Bu mevsimde epeydir hareket görmeyen bu başlığı yeniden canlandırdınız ![]() Benim beyaz cattleyam bu yazı oldukça hareketli geçirerek 3 ad. yeni sürgün verdi. hatta bir tanesi ana gövdedekilerin boyuna yaklaştı. Bakarsınız bir sürpriz yapar ve beni de şaşırtır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
|
sayın kopshtar teşekkür ederim, adınıza sevindim, gerçekten bazı orkide sahiplerin yazdıkları gibi bu bitkiler zamanla bizim iklime alışıyormuş ve bazen beklemediğimiz zaman çiçeklerle sevindiriyormuş açtığı zaman resmini eklemeye unutmayın lütfen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
|
Nisan ayinda sonunda suya koydugum cattleya yapragi yanindan yavru vermisti. Haziran ortalarinda sphagnum yosununa sarip orkide harcina diktigim yaprak kokte verdi.Bende saksiya ektim. Sevgili ustatlar Bu yavrunun bu sene cicek acma olasiligi var mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Kaybettik...
|
Suda bir Cattleya rizoidini köklendirmek zaten büyük bir başarı. Eh canım sizde şansınızı fazla zorlamayın ![]() Çiçek açacağını hiç sanmam ama yine de beni şaşırtın... ![]() Suda köklendirme büyük başarı tebrikler Nur hanım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Kaybettik...
|
Cattleyaların yeni yaprak ve pseudobulbundan çiçek açması için asgari 4 eski yapraklı bulblarından destekleniyor, güç alıyor olması gerek. Dendrobiumlar daha değişik bir durum. Nobileler tek saptan da açtırılıabilirken ikinci daldan sonra çiçeklenmesi dendroların olağan gelişimidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-08-2009
|
Merhaba Arkadaşlar, Ben aranızda yeniyim.Geçtiğimiz hafta internetten bir cattleya aldım.Orkidelerde de yeniyim ancak çok hevesliyim.Bugün burayı buldum ve Türkçe bu kadar çok kaynak bakım bilgisi bulmak çok güzel.Umarım benim cattleyamda yakında sizlerinki gibi çiçeklenir.Satıcının söylediğine göre büyük açık sarı ve çok kokulu çiçekleri varmış.Bakalım hevesle bekliyorum saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2007
|
Cattleyalarımdan birinde bir çiçek tomurcuğu oluştu. 10 gündür sabırla gelişmesini izliyorum. Çiçek açtırabileceğimden hiç umudum yoktu. Benim için çok güzel bir sürpriz oldu. Çiçek açınca resmini yükleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaç Dostu
|
Süperrrr |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-09-2009
|
Selamlar Güzel açmış.Benimde yakın zamanda bir orkidem oldu.Şu anda açmış durumda.Resminide sergileyeceğim.Çok güzel....Umarım uzun süre böyle kalır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Ağaç Dostu
|
Gerçekten güzelmiş. Renk uyumlarıda çok güzelmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |