![]() |
|
![]() |
#212 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Ama olsun güzel süpriz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
|
Yeni rengi daha güzelmiş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaç Dostu
|
Eylems seni tekrar forumda görmek güzel, hoşgeldin.... Benim beyaz cattleya 1 ad. çiçek kesesi verdi ancak havalar soğuyunca yerini değiştirdiğimden olsa gerek kesenin büyümesi 2 haftadır durdu. Umarım yerine alışıp büyümeye devam eder.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yok daha bir ses yok.Yeni filiz veriryorlar. ![]() Eylems ,orkide satışı yok mu ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Ağaç Dostu
|
Cattleya harrisoniana
Brezilya'da yetişen bir orkide türü. Cattleya loddigesii'ye aşırı benzerliği yüzünden Cattleya loddigesii var. harrisoniana olarak da adlandırılmış. Yaz sonunda 2-6 arası çiçek açan ve kokulu çiçekleri olan bir tür. Çiçeği Ağustos başında açtı, yaklaşık 3 hafta çiçekli kaldı. 2 çiçek yumrusu vermeye başlamış ama ne yazık ki ben tatildeyken yumrulardan biri kırılmış. İlk fotoğrafı kendimce ışıklandırma yaparak çektim, daha temiz bir görüntü aldım. İkinci fotoğraf ise biraz kalitesiz ama bitkinin formunu da gösterdiği için ekledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Ağaç Dostu
|
Çok şirin görünüyor.Maşallah.Güzel bir türmüş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Kaybettik...
|
Sayın ataman, Cattleya harrisoniana bir doğal bir tür olduğundan, bakımının evde sorunlu olacağını düşünmüşümdür hep. Bize evde nasıl baktığınızı da paylaşırsanız sevinirdik. Sanırım gerek duyduğu aşırı nemi akvaryumunuzda karşılıyorsunuz. Temmuz kasım arası açan bu tür kışları 12C kadar tolerans tanıyabiliyor. Bu türü nerden edindiniz? Loddigesii'nin alt türü olduğu da hep söylenirdi de yine de çok benzerlerdir. Cattleya çaprazlamasında iyi hybridler veren temel türlerdendir. Güzel açmış. Bol cattleya çiçekli günleriniz olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Üstad, Cevap gecikti kusuruma bakmayın, bebek aşı ateş derken 2 gündür uykusuz uğraşıyoruz. Orkidelerimin bakımı konusunda çok fazla uğraşabildiğimi söyleyemem, özellikle bebek olduktan sonra tamamen kendi başlarına kaldılar ![]() Harrisonia'yı 1 yıl kadar önce dışarıdan getirtmiştim. Çiçek açması biraz da şans eseri oldu gibi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-01-2008
|
Sn. ataman bebek için tebrikler, analı babalı büyüsün inşallah. Sn. praecox, tanıdık geliyor mu bu kuğu? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Kaybettik...
|
Evet tanıdık geldi. ![]() ![]() Bize saksı harcı hakkında deneyimlerinizi daha ayrıntılı paylaşırsanız sevinirdik. Tek kandil mi açtı? sepallerin arası kaç cm kadar açtı gibi bilgileri de rica etsek. Yanlış hatırlamıyorsam Lc. Chyong Guu Swan olmalıydı bu. doğru mu? Artık kime ne gönderdiğimi karıştırıyorum da kusura bakmayın. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-01-2008
|
Estağfurullah; zaten de ta kendisi. Sizin yine bu başlığa koyduğunuz resimde yaprak uçlarında da hafif mor renk izler vardı ama bende bu açışta o makyajı yapmadı sadece. Tek kandil açtı. Daha önce zarf oluşmadan dal çıkmıştı, bu sefer çiçek de verdi. Bir tane daha yeni bir dal da var (resimde soldaki), zarfa gidecek mi bu saatten sonra bilemiyorum. Bir tane de 2 santimlik yeni oluşmaya başlamış bir dal var. (çiçekli dalın dibinde arkasına doğru) Sepal olarak alt beyazları mı kastettiniz bilemedim ama onların uçları arası 9 cm civarı, üst beyazlar ise sol uçtan sağ uca 12 cm civarında. Harç olarak il başta hazır orkide topraklarından kullanmıştım, torbadaki iri taneli kısımları. Ama çok çabuk yapışıyor ve torf gibi hava geçirmez ve fazla nem tutar oluyor. Phaller için bile kullanmam artık o tip şeyleri... Erken teşhis ile hafif atlatılmış bir kök çürümesi yaşadım sonuçta. Şimdiki karışım çam kabuğu, coco husk chips, nohut büyüklüğünde kırılmış ponza taşları, odun kömürü (dip kısımda iri taneli ağırlıklı olarak) ve aralara az az serpiştirilmiş sphagnum; yüzeyde ise ince bir katman şeklinde sphagnum örtüsü. Kapalı balkonda, haftada 1 komple daldırma sulama ve azıcık besin ile mutlu mesut yaşıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah.pek güzeller. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-04-2008
|
sayın ephesos bu güzelliklerin keikileri yokmudur bizimle paylaşmak isteyebileceğiniz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 12-11-2010
|
Orkide severlerin Cattleya ile ilgili yazışmalarını bir süredir görememek dikkatimi çekti. Halbuki bu harikulade çiçek için neler neler söylenebilir diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2009
|
Vallahi çok şey söylenir sayın OİR1938 ama malesef bende sadece 2 tane phal var. Benimde olsun isterdim fakat yok. Arkadaşlarımdan rica ediyorum elinde fazla olan varsa çiçekçiden almaktansa makul ücret karşılığı arkadaşlarımdan almayı tercih ederim. Bana yardımcı olabilecek arkadaşım olursa çok minnettar olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
2010 yılının son çiçekleri
BC Maikai x LC Memoria Robert Strait Bitki 2008 yılından beri bende. 2 yıl boyunca oldukça güçlü bir kök yapısı geliştirdi, bu yıl Aralık ayının başında da 2 pseudobulb üzerinde toplam 3 çiçek açtı. Çiçeklerin hafif limoni bir kokusu var, ama günün hangi vaktinde koktuklarını tam olarak çözemedim, harekete duyarlıymışlar gibi sanki ![]() 2010 yılını çiçeklerle uğurladık, umarım 2011 yılı da herkes için bol çiçekli güzel bir yıl olur. ![]() ![]() Dil detayı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|