![]() |
|
![]() |
#245 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-05-2008
|
İŞTE BUDUR. Tebrikler Ataman. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ziya Bey, bu yıl çiçek bağlamında çok verimli geçiyor. Balkondan bozma amatör sera denemem, kendi çapında, oldukça başarılı oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2011
|
arkadaşlar bende de cymbidium var Cattleya almak istiyorum nerden temin edebilirim satan arkaşalar var mıdır varsa fiyatları nedir ayrıca katmer arkadaşın çiçeği ile BLC Nippon Flag 'Akogare' çok güzelmiş güle güle büyütün |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Sayın ataman SLC Hsin Buu Lady 'Red Beauty' çok güzelmiş. Şahane bir rengi var. Ankara'da biryerlerden mi aldınız acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Ziya beyin sayesinde bende cattleya sahibi oldum kendisi bukonuda okadr yardım sever ilgili alakalıki şimdiye kadar korktuğum cesaret edemediğim çiçekti Ziya beyin sayesinde başarıcağıma inandım inşallah 10 15 gün sonra gelicek heyecanla bekliyorum gelince resimleyip sizlerle heyecanımı paşlaşıcam şimdiden çok teşekkür ediyorum Ziya beye benim gibi aranızdada kendinizi bakamam yapamam diyorsanız her konunun ustası var orkideninde ustası Ziya beydir emekleriniz için tekrar teşekkürler. ataman bey süperler sizlerin paylaşımlarınızda bizi dahada cesaret veriyor paylaşımızın devamını dilerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Ağaç Dostu
|
Foruma girmeyeli oldukça uzun zaman olmuş! Sayın hocam kusura bakmayın mesajınızı yeni okuyabildim. Söz konusu bitki Türkiye civarından değil, oldukça uzaklardan geldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Ağaç Dostu
|
BLC Rustic Spots
Açmasını beklemiyordum, gerçekten sürpriz oldu. Uzun bir zamandır bitkileri sulama fırsatım olmamıştı, çiçeği dün farkettim, yaklaşık 2 hafta içinde çiçek kandili gelişip açmış. Gördüğüm kadarıyla bir çiçek kesesi yok. Çiçek açık somon rengi. BLC Rustic Spots (BL. Richard Mueller x C. Landate) ![]() ![]() Dil detayı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Ağaç Dostu
|
Gerçekten insan kısmaktan alamıyor kendini maşşallah her zamanki gibi çok güzel güle güle büyütün |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılarımızla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2009
|
Merhabalar...Ben bu güzelliklere bayıldım yaşadığım yerdeki çiçekçilerde bunlardan bulamıyorum.Nasıl bulabilirim cattelyadan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle bütün orkide sevenlere ve doğa düşkünlerine merhabalar. Yaklaşık 2000 yılından beri birfiil ilgilendiğim Discus balığı ve akvaryumlarıma İstanbula taşındığım için ara verdim.Discus ile birebir geçen maceramda kısaca onun beni götürdüğü heryere gittim, birçok saygıdeğer dostluklarım oldu.Bu formu da discusla ilgilendiğim yıllarımdan bilirim ve yeni üye olmama rağmen takip ederim.Özellikle Orkide bölümünü.Bu türe inanılmaz bir ilgim olduğunu her yerde belirtmeme rağmen kısmet; İstanbul ve Ziya Soner beyfendiymiş. Kendisi ile bir telefon konuşmamın ertesi günü muhteşem zevkli bir çiftliğe yolculuk yaptım. Ziya bey sağolsun beni ve ailemi çiftliğinde çok iyi ağırladı.Çok hoş sohbet ve gerçekten de forumda yazılanlar gibi çok yardım sever bir beyfendi. Öncelikel şunu söylemeliyim ki Bankacı olmama rağmen Ankara Ün. Ziraat Fakültesi mezunuyum.Bitkilere yatkınlığım ve sınırsız sevgim vardır.Ama orkide özel bir bitki olduğundan başlarda korkmuştum ama okudukça aslında yıllarımı verdiğim Discus bakımı ve üretiminden çok basit şartları var.Şimdi sakın ukalalık yaptığım düşünülmesin ama discus ile ilgisi olmayan lütfen bir üretim, büyütme ve gelişim prosesini incelesin. Ama elbette acemilik yine acemiliktir.Soner beyden Cattleya ve Cympidium ları almadan yaklaşık 1 ay incelem yaptım.Yerli ve yabancı literatür ve videolu anlatımlar. Bu işte de "her yiğidin başka bir yoğurt yiğişi vardır" atasözü aklıma geldi.Her bir anlatım ve literatürde ana hatlar olmasa da küçük nüanslar olduğu dikkatimi çekti. Onun için standart bir yol ve bakım yöntemi izlemek istediğimden (elbette her bir türün kendi özel istekleri kapsamında) bu foruma üye oldum. Kısacası yardımlarınızı esirgemeyeceğinizi ümit ederek ve hobi paylaştıkça zevk vereceğini çok iyi bildiğimden bu büyük ve kaliteli forumdayım. Biliyorum bayağı bir uzun oldu ama ilk mesaj olduğundan kusuruma bakmayın. Şimdi biraz da fotoğraf ekleyeyeyim. Ziya Soner beyden aldığım Cattleya lar.(Boyutlarını ayarlayamdığım için linklerini veriyorum) http://a1111.hizliresim.com/r/6/cqhn.jpg http://a1111.hizliresim.com/r/6/cqjs.jpg Cymbidium http://a1111.hizliresim.com/r/6/cqk4.jpg Phalaenopsis http://a1111.hizliresim.com/r/6/cql0.jpg http://a1111.hizliresim.com/r/6/cqlj.jpg Hepinize sevgi ve saygılarımla; |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Ağaç Dostu
|
İsminizi bulamasam da(kusuruma bakmayın lütfen) çok teşekkür ederim Nrkrkmz hanım ![]() Şimdi yeni heves ile baktığım Cattleya, Cymbidium ve Kelebekler in yeni fotoğraflarını ekleyeyim hem de bu 5 günlük bakımlarında neler yaptığımı anlatmaya çalışayım ki tecrübeli arkadaşlarım eğer zamanları olursa doğruları, yanlışları bildirip daha neler yapabileceğimi bana anlatabilirlerse sevinirim. Bakım olarak dikkat ettiklerim: 1)Gündüz hafif güneş yalayarak yüksek ışıklanma 2)Sıcaklık gündüz 25-27 C aralığı.Gece ise kalorifer olmayan banyoda 18-20 C aralığı 3)Gündüz sıcaklık kaloriferle yükseldiğinde nem oranı %55-65 aralığı.Kalorifer üzerine ıslak havlu, soğuk buhar makinesi+timer ile genelde kalorifer üzerine doğru nemlendirme, tüm saksı altlıklarında su bulundurma. 4)Henüz sulama yapılmadı.Ziya Soner beyden alındıklarında 1 günlük sulandığı söylendiği için. Tecrübeli arkadaşlarımdan ricam; 1)Kendi yöntemleri neler, yapmış olduğum yanlışlıklar var mı?Nasıl düzelte bilirim? 2)Catleyalarımın ırkları nedir?Bunu internetten araştırdım ancak tama emin değilim ve Ziya Soner beyle uzun bir sohbetimiz olmasına rağmen ben bu soruyu kendisine sormayı unutmuşum ![]() ![]() ![]() 3)Cattleya ların 15 günde bir, Cymbidium ve Kelebeklerin hafta da bir sulanmaları gerekir genel bilgisi dışında su isteklerini nasıl net görebilirim?(Kurşun kaleminden daha etkin bir yöntem var mı?Ben bu yöntemde emin olamıyorum) ![]() Şimdi de fotoları ekleyeyim.hepinize sevgi ve saygılarımla.Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Ağaç Dostu
|
Ben de bu hastalık discus gibi artarak devam ediyor.Dayanamadım bu Cumartesi bir tane daha cattleya aldım.Zannediyorum mini cattleya da bulursam almaya çalışacağım. Ben biraz daha fotoğraf ekleyeyim.İlk heves olunca böyle oluyor işte. ![]() ![]() Tabi burdaki benim katkım %5 dir o da Ziya beyin serasından çıktıktan sonra öldürmeden gelişimlerine devam ettridiğim için.Eğer seneye aynı zamanda aynı başarıyı yakalayabilirsem o zaman sevincim büyük olacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Ağaç Dostu
|
Nilgün hanım hayatımda Discus ve akvaryumlar geniş bir yer tuttu.20 yıl birebir ilgilendim.Yukarlarda da dediğim gibi discusun beni çektiği bir çok yere gittim.Sınırları aşarak Uzakdoğudan bir çok dostluklar edindim.Discusu ürettim, bir çok forumlarda paylaşımlar yaptım, ilk dernek oluşumunda (akvaristler derneği) yönetimlerinde desteklerim oldu, ilk kez yurtdışında 3 discusum ödül aldı.Bunlar gönül verdiğim hobide beni tatmin eden gelişmeler. Kendimi discus konusunda hep aşmaya çalıştım.Ama sakın yanlış anlaşılmasın discus konusuna ne kadar dalarsanız bu hobinin dibsiz bir kuyu olduğunu görebilirsiniz.Hiçbir zaman ben bu işi çözdüm diyemiyorsunuz ![]() Bunları anlatmamın nedeni "hani zoru seviyorsunuz" dediniz ya gerçekten doğru.Ben gönül verdiğim hobiyi her özelliği ile yaşamalıyım, kafamı dağıtmak istediğimde cidden yoğun olarak bana arkadaş olmalı ![]() ![]() Orkide konusunda yeniyim.İlgim yıllardır var, incelemelerim var ama pratik 10 gün ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Ağaç Dostu
|
Hayır,geç kalmadılar.Sizin sözünüzden açmışlar gibi anladım.Gonca dolduruyor olmalılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Ağaç Dostu
|
Bakımlarına; Günlük Nem: %50-60 nem oranını yakalamak için kalorifer üzerine ıslak havlular,soğuk buhar makinası, saksı altlarına su tabakları Sıcaklık: Cattleyalar için gece 20C, gündüz 26C sıcaklık. Işık: Gündüz perdeler tam açık, saat 16:30 dan itibaren salonda 1 adet 2250 lumen(2700 K)+2 adet 950 lumen sarı ışık olmak üzeretoplam 17 saat ışıklandırma. Havalandırma: günde 3 defa 15 er dakika saat 12, 15 ve 16'da salondaki çiçeklere uzak ve ters taraftaki duvardan hava sürkülasyonu sağlama. 15 günde bir: Sulama: Kuyu suyu Gübre: Sıvı gübre ve yanlızca yapraklara. Su da sıvı gübre de Ziya Soner beyden. Elimden geldiğince seradan çıktıktan sonraki şartlar ile daha yüksek kontrollu sıcaklık vermeye çalışıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-11-2011
|
cattleya
merhaba; ben cattleya almak istiyorum.nerden bulabilirm **** sipariş verebilirim.. bu konuda biri bana yardımcı olabilir **** adres verebilirsiniz.hediye olarak alıcam.. önemli.. teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Ağaç Dostu
|
Sayın nesoo yazılardanda belli olğu gibi Bora bey ve ben Ziya Soner beyden aldık.Sitede tel ve adresi var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-11-2011
|
çok teşekkür ediyorum ama sitede herhangi bir contact telefon ya da adres bulamadım.telefon verırsenız çok memnun olucam tekrar teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Ağaç Dostu
|
Tel .(0532 484 48 44) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |