İsminizi bulamasam da(kusuruma bakmayın lütfen) çok teşekkür ederim Nrkrkmz hanım
Şimdi yeni heves ile baktığım Cattleya, Cymbidium ve Kelebekler in yeni fotoğraflarını ekleyeyim hem de bu 5 günlük bakımlarında neler yaptığımı anlatmaya çalışayım ki tecrübeli arkadaşlarım eğer zamanları olursa doğruları, yanlışları bildirip daha neler yapabileceğimi bana anlatabilirlerse sevinirim.
Bakım olarak dikkat ettiklerim:
1)Gündüz hafif güneş yalayarak yüksek ışıklanma
2)Sıcaklık gündüz 25-27 C aralığı.Gece ise kalorifer olmayan banyoda 18-20 C aralığı
3)Gündüz sıcaklık kaloriferle yükseldiğinde nem oranı %55-65 aralığı.Kalorifer üzerine ıslak havlu, soğuk buhar makinesi+timer ile genelde kalorifer üzerine doğru nemlendirme, tüm saksı altlıklarında su bulundurma.
4)Henüz sulama yapılmadı.Ziya Soner beyden alındıklarında 1 günlük sulandığı söylendiği için.
Tecrübeli arkadaşlarımdan ricam;
1)Kendi yöntemleri neler, yapmış olduğum yanlışlıklar var mı?Nasıl düzelte bilirim?
2)Catleyalarımın ırkları nedir?Bunu internetten araştırdım ancak tama emin değilim ve Ziya Soner beyle uzun bir sohbetimiz olmasına rağmen ben bu soruyu kendisine sormayı unutmuşum

3)Cattleya ların 15 günde bir, Cymbidium ve Kelebeklerin hafta da bir sulanmaları gerekir genel bilgisi dışında su isteklerini nasıl net görebilirim?(Kurşun kaleminden daha etkin bir yöntem var mı?Ben bu yöntemde emin olamıyorum)
Şimdi de fotoları ekleyeyim.hepinize sevgi ve saygılarımla.Şimdiden teşekkürler.