![]() |
|
![]() |
#541 | ||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2011
|
Alıntı:
Evet inanilmaz derecede güzel kokuyor. Elma kokusu degilde daha cok akasya kokusuna benzettim ben ama akasya kokusundan biraz daha yumusak tatli bir koku. Bölme konusunda cok tedirginim korkuyorum zarar vermekten ilerde kocaman saksiya alsamda hep birlikte mutlu mesut yasasalar olmazmi ![]() Cok tesekkür ederim verdiginiz bilgiler icin. Alıntı:
tam orkide görmemisi haline geldim ![]() Güzel sözleriniz ve fikirlerinizi paylasmaniz beni mutlu etti.Tesekkürler,sevgiler Düzenleyen zencefil cicegi : 27-01-2013 saat 11:35 |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-02-2013
|
Merhabalar yakın tarihte internet üzerinden sipariş ettiğim cinsini bilmediğim Cattleyamdaki siyahlık ne olabilir? Sizden gelecek cevap üzerine satıcı ile temasa geçeceğim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2010
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-12-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-02-2013
|
Üstadların cevaplarını bekliyorum. Saygılar,sevgiler. Düzenleyen Savas1907 : 15-02-2013 saat 21:53 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Ağaç Dostu
|
Kök çürümesi
Merhaba, 10 gün önce aldığım cattleyamı sabah güneşi alan bir pencere önüne yerleştirdim. Şehir dışında olduğum geçen hafta sonu ilk resimdeki gibi yanıklar oldu. Güneş yanığına benzettim ama aynı cephede bir dendrobium ve üç phalaenopsis duruyor ve gelişiyorlar. Hafta içinde -daha gölge bir yere aldığım halde- yanıklar ilerledi, yapraklardan biri düştü. Bugün saksısını boşaltıp baktığımda köklerinin çürümüş olduğunu gördüm. Bitki -suyu çok iyi tutan- bir sphagnum parçası üzerinde oturuyordu, kökleri ise ağaç kabuğu ve taşlı bir karışıma uzanıyordu. Üçüncü resimde görüldüğü üzere bu yılın büyümesi başlamadı henüz. Uzun lafın kısası, bu bitkiyi tekrar köklendirmek için bir öneriniz var mı? Ağaç kabuğuna diksem idare eder mi? Şimdilik bir torbada duruyor kendisi. Tarçından başka bir ilaç almadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Ağaç Dostu
|
Bir buçuk ay sonra aynı orkide aşağıdaki duruma geldi. Önümüzdeki bir yıl içinde çiçek açmaz diye tahmin ediyorum, göreceğiz. Şeffaf bir saksının içine ağaç kabuğu koydum, bitkinin gövdesini sphagnum ile sardım, gördüğünüz üzere saksının tamamı dolu değil; bitkinin de bir saksılık kökü yok, önceki halinden gördüğünüz üzere ![]() Düzenleyen sar-dunya : 17-07-2013 saat 20:47 Neden: resimler duble olmuş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-07-2013
|
![]() *** afadersiniz cattleyanız çok güzel kokusu kim bilir nasıl çok isterdim koklamak neyse size bir sorum var lürfen söylermisiniz cattleyanızı nereden aldınız acaba ***. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-06-2013
|
* afadersiniz cattleyanız çok güzel kokusu kim bilir nasıl çok isterdim koklamak neyse size bir sorum var lürfen söylermisiniz cattleyanızı nereden aldınız acaba ***. Ben hafta sonu ziya sonerin serasından aldım çok memnun kaldım benimle çok ilgilendiler kendisine teşekkür ediyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öncelikle merhaba. Çalışmalarınızı takip etmekteyim. Daha öncede bu konu üzerine hatırlarsanız http://www.agaclar.net/forum/orkide/27653.htm isimli açmış olduğunuz konuda yazışmıştık. Ancak sizden bir gelişme alamadım. Bu konu hakkında bilgi verebilirmisinz. Benimde çoğaltmayla ilgili düşüncelerim ve merakım var. SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Sagen, Sorunun ne olduğunu tam anlamadım açıkçası. ![]() ![]() Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Ağaç Dostu
|
blc king of taiwan
blc king of taiwan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Artik bir beyaz birde lila cattleya almak sart oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-11-2013
|
tarumok bey murat beymiydi hatırladığım kadarı ile en son ki cattleya muhteşem sizdemi o şuan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Yeni Üye
|
tarumak bey sizmi açtırdınız resimdeki cattleyayı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Yeni Üye
|
tarumok bey elinizde cattleya varmı almak istiyorum resimdeki cattleyadan varsa çok iyi olur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |
Ağaç Dostu
|
Ekteki fotoda görüldüğü üzere öldürmek üzere olduğum Cattleya zarfsız tomurcuk yaptı. Tomurcukları sarartıp karartmazsam açacaklar sanırım ![]() - Şeffaf saksıda yosunlanma sıkıntı, çok düşük dozda benzalkonyum klorür kullandım. - Bitkiyi, büyümesini umduğum doğrultuda saksıya yerleştirmiştim ama öyle olmadı. Büyüme sırasında saksının yönünü değiştirmemden olsa gerek, yapraklar kıvır kıvır oldu. Yeni yapraklar, eskilerine göre oldukça kalın. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Ağaç Dostu
|
Kendi saksısı yanlarından kırılmıştı, elimde şeffaf saksı vardı, temiz ve altı çok delikli saksı olarak. Bir avantajı, harcı üstten eşelemeden nemlilik miktarı konusunda fikir vermesi oldu. İlk cattleyam olması nedeniyle de kendimce temkinli davrandım. Benzalkonyum klorürü elimde mevcut olması nedeniyle kullandım. Konunun uzmanı değilim, sadece denedim ve benim durumumda başarılı oldu diyebiliyorum. Benzer bir içeriğe sahip olduğundan dolayı physan için internette gördüğüm gibi bir dozajda kullandım. Bu saksıdaki yosunlanmayı biraz giderdi, diğer bir cattleya saksısındaki çürüklü kokuyu da kesti. (Her ne kadar başka faktörler etkili olduysa da diğer saksının durumunu bir başarı hikayesi olarak paylaşamıyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Ağaç Dostu
|
Başlık hareketlensin ![]() Blc tianan gold.Buyrun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |