![]() |
|
![]() |
#511 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Kaybettik...
|
Çiçek olması gerek ancak bu zarfsız ve prematüre bir oluşum ya hybrid atalarından geliyor veyahut da gelişim sırasında radikal bir çevre şartları, ısı, sulama değişimi yaşamış gibi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Ağaç Dostu
|
Yeni yıla yaklaşırken ilk Cattleyalar açmaya başladı.Ziya beyden aldığım Cattlerdir.Bugün Nur hanımın serasını da uzun aradan sonra tekrar ziyaret ettim.İnanılmaz şenlenmiş.Catt ler cymbidiumlar ve diğer orkideler ile rengarenk bir ortam.Tam zamnı elbette ![]() Hepinizin yeni yılını şimdiden kutlarım.Sevgi ve selamlarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2010
|
Sayın Bora unver, öncelikle foruma tekrar hoş geldiniz.Cattleyalarınız muhteşem.Tebrik ederim.Bize bu bitkinin ev ortamında nasıl çiçek açtığını rica etsem anlatırmısınız?Biliyorum daha önce anlatıldı fakat siz çok açık ve detaylı bilgi veriyorsunuz.Yazdığınız yazıları zevkle okuyoruz.Örneğin hiç bitki kaybınız oldu mu?Bu çiçek açan bitki güney penceresinde mi durmakta vs. saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Benden 1 yılı yazmamı istiyorsunuz.Ama zaten ben ne yaptıysam bu başlıkta yazdım.Şimdi bana bu eziyeti tekrar yaptırmayın. Bu başlıkta incelerseniz 1 yıl içinde yaptıklarım nedir göreceğinizden eminim. Hiç orkide kaybım olmadı.Ne yurt içi ne yurt dışı aldıklarımdan. Aslında bir çok kez yazdım benim tüm orkidelerim salonumdadır ve salonum Kuzey Doğu yönlüdür ve çift pencerelidir. Size de yeni yılda mutluluklar dilerim. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Ağaç Dostu
|
Bora Bey, teşekkür ederim.Sizin ve tüm forum sakinlerinin yeni yılını kutlarım.Bol orkideli günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Tecrübeli hocalarım arkadaşlarım bu orkidelerim yurt dışından hediye gelenler baya bir kök çürüğü oldular bende yosuna diktim ama dikimi sizce nasıl oldu hemde bulundukları aydınlık ortamıda yorumlarsınız mutfakta oldukları için baya bir nem aldıklarına inanıyorum sanki yosuna biraz gömülmüş gibi duruyorlar ama ana gövdenin üstüne yosun doldurmadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Ağaç Dostu
|
Arka taraftaki cattleyam Ziya beyden gelen cengaverim şimdilik mutlu eee okadar elimde dolaşıyor sabah mutfağa gece soğuk salona taşınıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Ağaç Dostu
|
Ziya beyden gelen cattleyam yeni sürgünü var maşşallah sürgün gayet sağlıklı ilerliyor inşallah çiçeğini görürüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Ağaç Dostu
|
Nilgün hanım, gördüğüm kadarıyla güzel iş çıkarmışsınız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
cinsleri konusunda yardımcı olur musunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2012
|
Masallah sayin B.Unver bayildim Cattleyaniza ne kadar güzel ciceklenmis böyle müthis!...ellerinize saglik Benimkinin hic acmaya niyeti yok daha öylece duruyor, bakimi hakkinda daha önce yazmissiniz aksam müsait oldugumda bakimla alakali yazilarinizi mutlaka tek tek inceleyecegim, Saygilarimla.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Ağaç Dostu
|
Bora Bey, kutluyorum.Gerçekten çok güzel görünüyorlar.Biz nasıl açtıracağız bu cattleyaları doğrusu bilemedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
![]() Sayın B.Unver sadece resim eklemekle olmuyor nasıl baktığınızı nerde durduklarını ne sıklıkla sulama, gübreleme yaptığınızı da eklerseniz ben de tatmin olabiliridm. ![]() Yapraklar çiçeklerin duruşu saksıdaki konumu v.s. itibarı ile Cattleyalarınız süperler. Tebrikler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#527 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Gerçekten biz acemiler için çok gerekli bu bilgiler.Örneğin, ne zaman zarfa durdular?Ziya bey'den aldıkatan sonra hiç saksı ve harç değişimi yaptınız mı?Gübrelemeyi yapraktan mı yoksa kökten mi yapıyorsunuz?Ne tür bir gübre kullanıyorsunuz(n-p-k)?Gece gündüz sıcaklık farkı ne kadar?Bu mevsimde bile geceleri pencereyi açıyormusunuz?Salonunuzdaki kaloriferr peteklerini açıyormusunuz?Saondaki nem oranı nedir ve nasıl ayarlıyorsunuz?Arka tarafta buhar makinası görüyorum.Bunun fayda oranı nedir?Edinmelimiyiz bir adet?Soru çok.Katlanabilirseniz ![]() saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#528 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Ağaç Dostu
|
İncii hanım, aradan bir yıl geçmiş.Bora bey bu işin ev ortamında nasıl başarıldığını bize anlatacaktır.Ben başlığı sürekli hatmediyorum.Ama kafamda hala çok soru var.Yavaş yavaş öğreneceğiz artık.Diğer orkidelerim açıyor ama cattleya çok nazlı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#530 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Sihirli ya da gizemli hiçbirşey yapmadım.Sakladığım da bir konu yok. Hep yazdım yine yazayım. 1-Gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkı 5 C 2-NPK yıl boyu 5-5-5 + Superthrive olarak 4 Lt bir damla 3-Nem oranı %50 4-Ev ortamında güneş almasına dikkat etme.Bu direk olan 11-14 saatlari arasına dikkat ederek. 5-Kışın ev ortamı 18-22 C de 15 günde bir Yazın 25+ derecelerde haftada ve bazen saksı büyüklüğne göre 3 günde bir sulama. İşte tüm yaptığım bu.Ancak disiplinli ve süreklilik arz ederk. Murat Bey siz bu yazılanları ezberlemiş olmanız gerekir.Yani en az milyonkere yazıldı.Eğer yine de açtıramıyorsanız burdaki sorun sizin disiplinsiz uyguladığınız bakım prosedüründendir diyebilirm ki bundan artık eminim.Başka türlü çok çok hassas olmayan bir orkideyi açtıramamayı ben başka bir türlü yorumlayamıyorum. Açık yazdıysam kusuruma bakmayın.Çünkü artık bir nevi burda arkadaş/dost gibi de olduk.Sorun saptanamazsa çözüm bulunamaz.Onun için dost açık söyler.Dolambaçlı yol izlemez ![]() Düzenleyen B.Unver : 12-01-2013 saat 22:17 |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Ağaç Dostu
|
Bora Bey, yazdığınız her kelimeyi dikkatlice okudum.Biliyorum.Bi çok şeyi biliyorum.Bilmediklerim varsa da öğrenmeye çalışıyorum.Siz biraz da bu işin içindesiniz.Sorunlarınız olursa yüz yüze danışacağınız bir çok üstad var(Garo bey,Ziya bey,Nur hanım).Bazen diyorum keşke İstanbul'a yakın olsam da yüz yüze yapılan sera sohbetlerine katılabilsem.Daha çok nemalansam sizlerden.Mazur görün,ancak buradan sorabiliyorum. Yazdığınız 5 maddeyi de uygulamaya çalışıyorum.Zarflı olan bir catt'ın zarfı kurudu.Neden kurudu anlayamadım.Sulamayı 15 günde bire indirdim.60 adet farklı cinste orkide(20 adedi cattleya) aynı yerde,doğu salon penceresinde duruyor.Gece 15 derece,gündüz 21 derece sıcaklık,Nem yüzde 40-60 arası(nem tabakları yardımıyla) bakımlarına devam ediyorum.Evet bazen disiplinsiz uygulamalar oluyor.Ama sürekli değil.Bakalım bu kadar istiyorum çiçeklerini görmeyi,herhalde bana yanıt vereceklerdir ![]() İnanın siz buraya resim ekleyince sanki kendi çiçeğim açmış gibi mutlu oluyorum.Dost/arkadaş olarak sıfatlamalarınız için ayrıca saygılarımı iletiyorum.Umarım dostluklar daim olur.Uyarılarınızı dikkate alacağım.Saygılarımı sunuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-09-2012
|
catteleyanın çiçekleri dökülünce sap kısmını ne yapmalı ,18 sayfayı defalarca okudum ama bulamadım ,yardımcı olursanız çoooook mutlu olacağım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Ağaç Dostu
|
Ben dezanfekte edilmiş bir keski ile kesip tarçınlamıştım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-09-2012
|
tam olarak nerden kesmiştiniz ,zarfın üstündenmi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Ağaç Dostu
|
Zarfıda kesmiştim aynı zarftan birdaha çiçeklenmiyor diye biliyorum sayın praecox bu konuda en kesin cevabı verir acele etmeyin ondan cevap bekleyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2011
|
Bugün aldigim kokusuyla beni mest eden cattleyam inanilmaz yogun bir kokusu var. Bir sey sormak istiyorum deneyimli arkadaslarima saksisi cok dar acaba simdi baska bir saksiya alsammi sizce? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Ağaç Dostu
|
Sayın zencefil çiçeği, bitkinizin adı IWANAGARRA APPLE BLOSSEM.Çok kokulu çiçekleriyle ünlü bir tür.Saksısını şu an için değiştirmeyin.Çiçeklerinin geçmesini bekleyin.Zaten rizom sayısı fazla.Saksısını değiştirirken bitkiyi bölebilirsiniz.Bu arada kokusu elma kokusuna mı benziyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili zencefil cicegi, cattleyanizi sabah sabah görünce icim acildi, baktikca da bayildim ![]() Bu bitkinin ustasi degilim ama sakin saksisini degistirmeyin, bu kadar cicegi böyle dar saksida cikardigina göre, kendi halinden memnun gibi görünüyor cicekleri gecene kadarda kala bilir diye düsünüyorum. Ciceklerinizin keyfini cikarin, Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Bir yanlışlık olmamışsa benim de aynı bitkiden var üzerinde ithal cambria ekrana baktığımda yaprakları daha ince olan sağda olan, diğeride sanırım ithal cattleya yazıyor ilksen hanım sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|