View Single Post
Eski 12-01-2013, 20:03   #530
B.Unver
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Bu tarz mesajları oldum olası sevmiyorum. Düşman çatlatan cinsten yani...

Sayın B.Unver sadece resim eklemekle olmuyor nasıl baktığınızı nerde durduklarını ne sıklıkla sulama, gübreleme yaptığınızı da eklerseniz ben de tatmin olabiliridm.

Yapraklar çiçeklerin duruşu saksıdaki konumu v.s. itibarı ile Cattleyalarınız süperler.

Tebrikler.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarumok Mesajı Göster
Kesinlikle katılıyorum.Sadece resim eklemekle olmuyor değil mi
Gerçekten biz acemiler için çok gerekli bu bilgiler.Örneğin,
ne zaman zarfa durdular?Ziya bey'den aldıkatan sonra hiç saksı ve harç değişimi yaptınız mı?Gübrelemeyi yapraktan mı yoksa kökten mi yapıyorsunuz?Ne tür bir gübre kullanıyorsunuz(n-p-k)?Gece gündüz sıcaklık farkı ne kadar?Bu mevsimde bile geceleri pencereyi açıyormusunuz?Salonunuzdaki kaloriferr peteklerini açıyormusunuz?Saondaki nem oranı nedir ve nasıl ayarlıyorsunuz?Arka tarafta buhar makinası görüyorum.Bunun fayda oranı nedir?Edinmelimiyiz bir adet?Soru çok.Katlanabilirseniz

saygılarımla.
Murat Bey Garo hocam bana takılıyor.Onun benim yazacaklarıma ne ihtiyacı var ne de yazacaklarım burda geçmişte yazılanlardan değişik.

Sihirli ya da gizemli hiçbirşey yapmadım.Sakladığım da bir konu yok.

Hep yazdım yine yazayım.

1-Gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkı 5 C

2-NPK yıl boyu 5-5-5 + Superthrive olarak 4 Lt bir damla

3-Nem oranı %50

4-Ev ortamında güneş almasına dikkat etme.Bu direk olan 11-14 saatlari arasına dikkat ederek.

5-Kışın ev ortamı 18-22 C de 15 günde bir Yazın 25+ derecelerde haftada ve bazen saksı büyüklüğne göre 3 günde bir sulama.

İşte tüm yaptığım bu.Ancak disiplinli ve süreklilik arz ederk.

Murat Bey siz bu yazılanları ezberlemiş olmanız gerekir.Yani en az milyonkere yazıldı.Eğer yine de açtıramıyorsanız burdaki sorun sizin disiplinsiz uyguladığınız bakım prosedüründendir diyebilirm ki bundan artık eminim.Başka türlü çok çok hassas olmayan bir orkideyi açtıramamayı ben başka bir türlü yorumlayamıyorum.

Açık yazdıysam kusuruma bakmayın.Çünkü artık bir nevi burda arkadaş/dost gibi de olduk.Sorun saptanamazsa çözüm bulunamaz.Onun için dost açık söyler.Dolambaçlı yol izlemez

Düzenleyen B.Unver : 12-01-2013 saat 22:17
B.Unver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön