![]() |
|
![]() |
#271 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Ensonunda beklediğim güzeller yüzünü gösterdi sabahın erken saatlerinde çektiğim için tam açmadı benim sabırsızlığım işte Ziya bey çok teşekkürler bu güzellikle beni tanıştırdığınız için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Ağaç Dostu
|
Nilgün hanım gözünüz aydın, tebrikler ![]() ![]() ![]() ![]() Sitenin orkide konusunda tüm yazılarını okudum.Gerçekten güzel yazılar ve muhteşem fotoğraflar var.Ancak şu anda cattleya konusu fazla rağbet görmüyor gibi.Bu ilgi mi çekti gerçekten.Bu kadar güzel kolleksiyonları olan arkadaşlar ki bazıları gerçekten elit bilgiye sahipler niye yazmıyorlar artık diye sormadan geçemedim.Yoksa bendeki kısmetsizlik mi? ![]() Ziya Soner beye bu yazımda da teşekkür etmeden geçemeyeceğim.Bana çiftliğinde ve serasında her gittiğimde yardımcı olması, misafir perverliği ve değerli bilgilerini paylaştığı için. Bu arada Nur hanımın da o devasa serasını ziyaret ettim geçenlerde.Sağolsun o da zamanını ayırdı, değerli bilgi, tecrübelerini benimle paylaştı ve hoş bir gün geçirmeme yardımcı oldu.Kendisine de buradan çok teşekkür ederim. Aslında burdan çok merak ettiğim ve yıllarını orkide ile geçirmiş kişilerle de tanışmak, görüşmek ve orkidelerini görüp bilgilerinden yararlanmak isterdim, örneğin en merak ettiğim kişilerden birisi Praecox ve diğer orkide severler.Phalaenopsis bölümü ise oldukça hareketli ![]() Her yeni yazımda bahsettiğim gibi yeni heves benim için orkide.Onun için benim kusuruma bakmayın ben biraz daha fotoğraf ekleyeceğim ve gelişmelerini paylaşmaya çalışacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
S-n. BoraUnver - cattleya çok çekici görünüyö. Çiçek sapı nasıl başardınız? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayin Bora bey, Ziyaretiniz beni de mutlu etti ne zaman isterseniz buyrun gelin:-) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Alıntı:
kısacası; 1-Ziya beyin elindeki Cattleya varyetelerinin özelliği 2-Işık dalga boyundan max. yaralanma ki çiçeklenemeyeve gövde olşumuna etki; 350 nm-560 nm kök gövde rizom yaprak oluşumuna, çiçek oluşumuna izse 640-660nm olarak incelemelerimde bu bilgilere ulaştım.Elbette tek bu değil."UYGUN" Işık, sıcaklık, nem, havalandırma ve gübreleme gibi bir bütün bu. İtiraf etmeliyim ışık dalga boyunu ölçmek ve 150-200 saksının aynı yoğunlukta almasını sağlamak zor.Ancak evdeki ışıklandırmamda gördüm ki bu sap ışıklanma altında 10 gün içinde çok hızlı uzadı ve üstündeki çiçekler devası boy aldı.Bu diğerlerini yanında başka bir unsur da olabilir. örneğin Ziya beyden aldığım Cattleyalardan en yükseği ve çiçekleri en büyük olanı bu: |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2010
|
tebrikler.Harika görünüyorlar. Düzenleyen tarumok : 18-12-2012 saat 14:28 Neden: düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-05-2008
|
SayınTarumok, Özeldende yazmışsınız.Cevapladım. Adres bilgilerinizi bildirin ,yollayacağım. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Ziya Soner, şimdiden çok teşekkür ederim,iyi çalışmalar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Ağaç Dostu
|
Özellikle lila renkli çiçekler çok güzel görünüyor.Gerçekten muhteşem. Düzenleyen tarumok : 18-12-2012 saat 14:29 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Ağaç Dostu
|
Cattleya bowringiana
Bitkiler sonbaharda açtı, Bowringiana olduklarını (çok büyük bir ihtimalle) tahmin ediyorum. ![]() Internette biraz araştırdıktan sonra olası üç cattleya türüne ulaştım, C. bowringiana, C. skinneri ve C. deckeri. "Orchids of Guatemala" adlı kaynakta (Ames ve Correll, 1953) Cattleya bowringiana şöyle tanımlanıyor: "This species differs from C. Skinneri chiefly in its more vigorous growth and its larger number of smaller flowers, which appear in the fall instead of late winter and spring. It also differs from that species in the long joint at the base of the leaves and in the swollen base of the stipitate pseudobulb. It differs from C. Deckeri, its nearest relative, mainly in the lip, which has a white blotch on the disk instead of being uniformly colored a deep purple." Bu tanım baz alındığında, sonbaharda açması nedeniyle C. skinneri seçeneğini elemek gerekiyor. Dilin tamamıyla koyu renk olmaması nedeniyle C. deckeri seçeneği de eleniyor. Dil detayı ![]() Bowringiana çiçek sayısının fazlalığıyla tanınan bir tür (25 adete varabileceği belirtiliyor). Bununla beraber, yeterli gübre verilmemesi, bitkinin ortama adapte olamaması gibi olumsuz şartlarda bile en az 3-5 arası sayıda çiçek açabilecek kadar da güçlü/arsız olduğu belirtiliyor. Çiçekleri ![]() Bitkilerin yapısı ![]() Çiçekler geçmeye başladığı zaman dil yapısının şekli değişiyor, kapanmaya başlıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Ağaç Dostu
|
Ataman Bey gerçekten güzeller.Aynı çiçek şeklinde sarı kırmızılarını ve bir saksıda 8 adet çiçek oluşturduğunu internetten görmüştüm.Ancak varyetenin ismini hatırlayamadım şimdi. 2 aya yaklaşırken Ziya beyden aldığım Cattleyaların son hali: 15 günde bir Ziya beyden aldığım sıvı gübre ve sulama suyu kullanımı, günde 16 saat ışıklandırma, gündüz 22-23C gece 19-18C sıcaklık ve havalandırma ile %50-60 nem olarak bakımlarına devam ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Ziya Bey
Ziya Bey 'e teşekkürlerimi borç bilirim.Ziya hocam gönderdiğiniz cattleya yerini aldı şimdi çiçek açma zamanı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Nilgün Hanım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
Bu çiçekten Sakarya da bulabileceğim bir yer yok malesef, Ziya hocam bende yetiştirmek istiyorum lütfen banada neredn edinebileceğim hususunda yardımcı olurmusunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Cattleya
Bu günler en güzel zamanı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Cattleya
Makro çekim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Ağaç Dostu
|
Ziya Bey'e itafen
Ziya Bey bu güzelliklerin yanında yaşlanmıyornuzdur herhalde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Ağaç Dostu
|
Düzeltiyorum ![]() yaşlanmıyorsunuzdur heralde |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
harika çiçekler her rengin kokusu varmı acaba ,elinizde fazla varsa bende talibim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Ağaç Dostu
|
Ziya beyden aldığım cattleyalar çiçeklerini döktükten 1 ay sonra diplerden sürgün vermeye başladı. Diğer yandan 1,5ay önce Ankara ziyaretimde Ataman beyden aldığım cattleya ve türevi orkidelerde aynı ortamda gelişimlerini sürdürmekteler. Zannediyorum ben orkideye bayağı tutuldum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Kaybettik...
|
Sayın B.Unver, Allah sizi ıslah etsin. Daha ne diyeyim. Bu tutku adama neler yaptırmaz ki? Nur hanıma sorun bu Catty'ler neler etti ona neler... Serasındaki başarılı Orchları, saksı değişimdeki el becerisini sorulara verdiği cevapları duydukça gördükçe... bundan takribi 3 sene önce ilk Catty'imi gönderdiğim o ev hanımından eser yok artık. ![]() ya da... Sanırım isim benzerliği var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Kaybettik...
|
Nur hanım o podestdeki saksınız muhteşem. Özelikle de rengi. ![]() Bende de Catty. saydemiriensis açıyor. Bunu bir serada yıllar önce cılızbir rizom olarak"bulmuştuk" türünü bilemediğimizden beraber bulduğumuz arkadaşın nickine istinaden adlandırmıştım. tür ismi tavsiyelerinizi bekliyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|