Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nrkrkmz
Sayin Bora bey,
Ziyaretiniz beni de mutlu etti ne zaman isterseniz buyrun gelin:-)
|
Geleceğimden emin olun

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Asya_lotus
S-n. BoraUnver - cattleya çok çekici görünüyö. Çiçek sapı nasıl başardınız?
|
Bu benim aslında %10 luk başarım bunun %90 lık başarısı hocam Ziya Beye ait.Ancak zaten türün özelliği de diğerlerinden değişik o yüksek sap yaklaşık 35-40 cm lik bir yapraktan ve onu besleyen 7-8 güçlü yüksek yaprakların marifeti.Bir de şuna inanıyorum ki serada da olsa evde de olsa bazıları ışıktan yani cattleyanın yaralanabildiği en etkin ışık dalga boylarından maximum yaralanabiliyor.Yokssa Ziya beyin serasında bakım hepsine aynı.Ben buna inanıyorum.
kısacası;
1-Ziya beyin elindeki Cattleya varyetelerinin özelliği
2-Işık dalga boyundan max. yaralanma ki çiçeklenemeyeve gövde olşumuna etki; 350 nm-560 nm kök gövde rizom yaprak oluşumuna, çiçek oluşumuna izse 640-660nm olarak incelemelerimde bu bilgilere ulaştım.Elbette tek bu değil."UYGUN" Işık, sıcaklık, nem, havalandırma ve gübreleme gibi bir bütün bu.
İtiraf etmeliyim ışık dalga boyunu ölçmek ve 150-200 saksının aynı yoğunlukta almasını sağlamak zor.Ancak evdeki ışıklandırmamda gördüm ki bu sap ışıklanma altında 10 gün içinde çok hızlı uzadı ve üstündeki çiçekler devası boy aldı.Bu diğerlerini yanında başka bir unsur da olabilir.
örneğin Ziya beyden aldığım Cattleyalardan en yükseği ve çiçekleri en büyük olanı bu: