![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl aldığım vanda hafta başında açtı. Haftada iki-üç defa vazosunu üç litre suyla doldurmanın sonucu aşağıdaki gibi ![]() Birçok orkide türünün tomurcukları 180 derece dönüp sonra açar, bu bitkide durum üçüncü resimdeki gibi daha belirgin. Düzenleyen sar-dunya : 18-01-2015 saat 18:39 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-05-2014
|
3 litre su?
Alıntı:
3 litre suyu haftada 2-3 kere uyguluyorsunuz,peki bu suyu boşaltıyor musunuz?3 litre suda bekletiyor musunuz?bu kısmı biraz açarsanız çok memnun olurum?iyi akşamlar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Üretici bir firmanın sulama tekniği hakkında şöyle bir videosu var bu konuyla ilgili. Yaklaşık yarım saat suda kalıyor ve kaptaki suyun tamamı boşaltılıyor. Bu iş için büyük miktarda içme suyu kullandığım için yaklaşık bir ay aynı suyu kullanıyorum. Ancak benim elimdeki bitki biraz büyük ve cam vazo da çok dayanıklı gibi durmuyor. Bu nedenle suyu geri boşaltmak için nalburdan aldığım bir akaryakıt sifonunu kullanıyorum. Unutmadan, suda çok az miktarda gübre de var, normalin 1/16'sı falandır sanırım. Bu nedenle suyu -yosunlanmaya karşı- karanlık ortamda saklıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaçsever
|
vanda
cevabınız için teşekkür ederim,bir sorum daha olacak,geçen gün kök kısmından bozuk olduğunu düşündüğüm bir kısmı kestim,tarçınlama yapmalı mıydım?yapacaksam ne şekilde ? Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Kullanıp gördüğüm kadarıyla tarçın kesilen yerin daha çabuk kurumasını ve koruyucu kabuk oluşmasını sağlıyor. Bitkinizin durumuna bağlı olarak tarçına gerek olmayabilir bile; sabahtan suladığınızda öğleden sonraya kökleri beyazlayıp kuruyan bir bitkiyse tarçın kullanmayabilirsiniz. Tarçını sadece kesilen bölgede kullanın her bir tarafa dökmeyin. Bitkinin emmesi gereken nemi çekeceği için sağlıklı köklerin üstüne dökülen tarçın döküldüğü bölgelerde sıkıntıya neden olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaçsever
|
sulama sıklığı
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
30 dakika makul bir süre; benim durumumda suyun dışında kalan köklerin de mat beyazdan ıslak yeşile dönmesi için yeterli. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|