Merhaba,
Kullanıp gördüğüm kadarıyla tarçın kesilen yerin daha çabuk kurumasını ve koruyucu kabuk oluşmasını sağlıyor. Bitkinizin durumuna bağlı olarak tarçına gerek olmayabilir bile; sabahtan suladığınızda öğleden sonraya kökleri beyazlayıp kuruyan bir bitkiyse tarçın kullanmayabilirsiniz.
Tarçını sadece kesilen bölgede kullanın her bir tarafa dökmeyin. Bitkinin emmesi gereken nemi çekeceği için sağlıklı köklerin üstüne dökülen tarçın döküldüğü bölgelerde sıkıntıya neden olabilir.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hasibe yılmaz
cevabınız için teşekkür ederim,bir sorum daha olacak,geçen gün kök kısmından bozuk olduğunu düşündüğüm bir kısmı kestim,tarçınlama yapmalı mıydım?yapacaksam ne şekilde ?
|