![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2011
|
Amin efendim amin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Merhabalar tecrübeli arkadaşlarım vandamdaki kök kurumalarının önüne geçemiyorum sürekli nemlendirmeye uğraşıyorum kökleri günaşırı yamur suyuyla 10 dakka bekletiyorum fısfıslıyorum birde yapraklarında yapışkan su damlacıklarına benzer birşeyler var sanki salyanyoz gezmiş gibi parlaklıklar bulunuyor yurt dışından sipariş etmiştim birbuçuk ay üzere geldi acaba hastalıklımı şimdiden teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
|
4. resimdekilerde budadıklarım tamamen kurumuşlardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Kaybettik...
|
Kökler fena değil aslında optimal değilse de yine de durum çok vahim değil. Ancak bir thai hastalığı başlangıcı söz konusu. alt yapraklarını kaybetmiş kök boğazı ile ilk yapraklı sapın arası ne kadar açılırsa o kadar sorun büyük demektir. En üstten çıkan kökün ucuna su dolu tüp takıp emmesini sağlarsanız çok iyi olur. Zaman bu boşalan sap kısmından kök verip kendini kurtaran vandalara şahit olduysak da. ortalama 20 dk ancak 30 dk dan fazla suda tutmak kökleri cam fanus içerisinde nemli tutmak bu sorunu ilerletecektir. köklerin sudan çıktıktan sora havadar kalıp kuruması şart. Saygılarımla p.s. budadığınız kökler resimde pek de ölü gibi durmuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
|
Sayın praecok yanıtınız için teşekkür ederim budadığım köklerin içi bomboş olmuştu thai hastalığı için muhakkak bilgi vardır hemen araştıracağım köklerde içi boşalmış kuruma olunca cam vazoya koymuştum hemen asıcam heralde suda bekletme süreside az onuda uzatıcam bakalım düzelme olucakmı inşallah düzelir çok isteyerek edindiğim bir çiçek çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-12-2011
|
Şeffaf bol delikler açılmış bir saksı içine strafor parçaları ve çok seyrek sphagnum yosunu içine yerleştirirseniz gayet iyi köklenir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
|
Sayın praecox sorularımla sizi meşgul etmek istemiyorum ama aklıma bir soru takıldı bu suda 20 dakika bekleticem ama kaç günde bir yapmalıyım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
![]() Bu türün geldiği yere ve habitatına bakarsak sebebini çok iyi anlarız. Ağaçların üzerinde dallarında kovuk olmıyan yerlerde yetişirler ve her gün düzenli Yağmur alırlar monsun misali. sonra güneş açar ve kurutur. Kökler adeta sadece su çekme özeliği ile sınırlandırılmıştır yapraklar ise bromeliadlarda (anansgiller) etobur bitkilerde de olduğu gibi yapraktan besin emme özelikleri daha da gelişmiştir. Bu çevre ve/veya yaşam şartlarına adapte olmuş bu türü yapraklarından fısfıslıyarak gübreliyoruz köklerine de sadece su veriyoruz kökler kova içinde su ile kaplı iken de yapraklara sıvı gübre püskürtebilirsiniz. Düzenleyen praecox : 14-02-2012 saat 16:09 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
|
Sayın praecox thai hastalığı varsa genede kök çıkarırmı ? bu gün kök sulaması yaparken en dipteki kurumuş yaprak altında küşük küçük şişlik hissettim hafif kaldırdım kök var 2 tane çok sevindim aklımada takıldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
|
Sayın praecox thai hastalığı varsa genede kök çıkarırmı ? bu gün kök sulaması yaparken en dipteki kurumuş yaprak altında küşük küçük şişlik hissettim hafif kaldırdım kök var 2 tane çok sevindim aklımada takıldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-12-2011
|
Merhaba arkadaşlar, bugünlerde bauhause, ikea tarzı yerlerde çiçeksiz veya atılmak üzere olan vanda göreniniz oldu mu? tabi kendinize almadıysanız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | ||
Kaybettik...
|
Alıntı:
Alıntı:
Bazen o bölgeye sphagnum sarmak köklenmeyi de hızlandıracağından faydalı olabilir. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaç Dostu
|
Sayın praecox kökler ortaya çıktı 2 tane olarak gözüküyor arka tarafta 2 tane daha var durumu nasıl gözüküyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
|
İzninizle bir sorum daha var yazılarınızda gübre olarak seyreltilmiş alkolsüz bira tarifi vermişsiniz çiçeklenmesi için bu tarifimi kullanmalıyım çiçekte kesilmiş 2 adet çiçek sapı var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
|
Sayın praecox sorumu belki gözden kaçırmış olabileceğinizi düşünerek sizi bir daha rahatsız ediyorum. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
|
Hocam bora beyin mesajının hemen üstünde. Hemen yukarıda 135. resim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
Ancak böyle alıntalıdığımda linki görebildim. Neyse browserimde sorun var sanırsam. durumu iyi kurtulmuşa benziyor. Bu aşamada bira ile gübrelemeden uzak durun normal orkide sıvı gübresi kullanın |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
|
Ahhh hocam cahilliğin gözü kör olsun ben yapamıyorum bu işleri akşam olsun kızım gelsin diye bekliyorum onun için tekrar yollayamadım resmi kusura bakmayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Kaybettik...
|
Yani anladığım kadar Vanda'nız o seviyeden iki önde ikisi de arkada olmak üzere toplamda 4 yeni kök veriyor. Hal böyle ise bildiğiniz gibi bakmıya devam edin. iki haftada bir saksı suda iken yaprakları gübreli su ile püskürtün. Bira lı gübrelemeden kaçınmanızın sebebi ise bitki nekahate olduğundan bira da kontamine olacağından ve bu soğuk havalarda serin ortamda üremeye sebebiyet ve/veya teşfik edebileceğindendir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim gübre olarak haftada bir Ziya beyin cattleya için gönderdiği gübreden fısfıslıyorum doğru gübre olduğunu bildiğimden değil hangi gübre kullanacağımı bilmememden dolayıdır gübre olarak tavsiyeniz varmı tekrar teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Marmara Forum Bauhause'da vanda orkide mevcut. http://www.agaclar.net/forum/alisver...htm#post918151 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Forumda ordan oraya gezip yazılanları okurken fark ettim bu güzel orkideyi. Yine şans eseri 'yapı markette satışı olan bitkiler' başlığını okurken Ankara Bauhaus'ta satıldığını öğrendim. Sonunda yarın inşallah Vandama kavuşacağım. Bütün yazılanları dikkatlice okudum, dersimi çalıştım=) Ne kadar dersimi çalışmış olsam da olası durumlarda sizlerin deneyimlerine, sayın hocalarımın bilgilerinine buradan ulaşma şansımın olması içimi rahatlatıyor. Hepinize bol çiçekli günler dilerim. Bu arada anneler günü dolayısıyla Ankara Cepa Bauhausta Vanda, Dendrobium, Cambria var bilginiz olsun. Başka şehirlerde de olacağını düşünüyorum, isteyenlerin bir telefon açıp sormasında yarar var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sonunda Vandalarıma kavuştum ![]() Her gün kökleri iyice fısfısla ıslatıyorum, gün içinde çok kuru gelirse fısfısı tekrarlıyorum. iki günde bir 15dk. ıslatıyorum. 2 haftada 1 tekrarlayacak şekilde 1'e 10 oranına sunandırılmış alkolü uçmuş biralı su ile yaprakları gübreliyorum (bu başlıkta yaprak gübresi olacağını okumuştum, bugün ilk defa yaptım umarım yanlış değildir). Sonrasında kağıt ile yaprak aralarında biriken suları kuruluyorum. Yaprak gübresi ile ilgili sorularım olacak: Yaprak gübresi olarak biralı su yeterli midir, ya da hangi durumlarda yapılmalıdır? Piyasada yaprak gübresi adıyla satılan ürünlerden mi kullanmalıyım yoksa orkideler için kullandığımız besini yine üzerinde yazan oranda sulandırıp yapraklara mı uygulamalıyım hangisi doğrudur? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne dersiniz sağlıklılar mı, yapmam gereken bir şey var mı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaçsever
|
Ankara - Cepa - Bauhaus'da çiçekli vanda var. Geçen hafta gelmiş sanırım ve kalanlar da çok sağlıklı görünmüyor ama mevcut. Fiyatı 67 tl. Bir de çiçeklerini dökmüş beyaz dend. orkideler vardı ve sanırım 6 tl civarı. İlgili arkadaşların bilgisine... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-06-2012
|
Arkadaşlar Vanda'larla ilgili konu ve resimlere baktım. Artık ben de bir Vanda almak istiyorum. Fakat yapımarketlerde hep mor renk bulunuyor. Sarı veya kırmızı renkleri nerelerden bulabilirim bilgisi olan var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-12-2011
|
Vanda'ların zaten mor-mavi tonları makbul oluyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |