![]() |
|
![]() |
#91 |
Kaybettik...
|
Yanılmıyorsam streptomycine veya benzeri antibiotikler kullanılıyor sa da pek sonuç alınamamış. Ziraai ilaç olarak satışı var mı yok mu onu da bilemiyorum. Zaten lezyon düzelmeyeceğinden, tedavi olmadığından, dokuda bir regenerasyon veya yenilenme zaten görülemiyeceğinden dokunun etraflıca amputasyonu en uygun yöntem. Sulanmayı emici bir kağıtla kurutup imha edin. Etrafa bulaştırmayın. Hygienic çalışmanız bulaşmaları önlemeniz için en iyi yöntem yani preventif önlemleri elden bırakmayın. Forumda bir arkadaşımız Physan kullandığını söyle di ise de akıbetini bilemiyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
|
Lezyon lu bölgenin amputasyonu 2 gün önce son derece hijyenik ve dikkatli bir şekilde, bitkinin siteril edilmesinden sonra gerçeklerştirildi. Beni asıl düşündüren sizin de dediğiniz gibi bu lezyon etmeninin diğer yetişkin bireylere de bulaşması.(!) Esasında bu bitki genç bir birey, üzerinde bol miktarda da keiki mevcut.Umarım en az hasar ile atlatabiliriz. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2008
|
Bakmak bana düşmez ama cumartesi günü alacağım mor renkli vanda için sizden yardım istemekteyim... Henüz bakamayacağımı düşünüyordum ancak bana süpriz yapmışlar, ne yapalım... Nasıl bakımını yapacağımı az çok öğrendim ancak hiç deneyimim yok malesef. Küçük notlar halinde nelere dikkat etmem gerektiğini öğrenebilirmiyim? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-08-2009
|
Siam Ink çok sevdiğim bir tür.umarım bitkiniz düzelmiştir. Bende bir tane Vanda teres aldım geçenelrde daha küçük ama çiçeklerini görürsem blue magic ile melezlemeyi deneyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Maşallah .Güzel görünüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teresinizi gule gule buyutun. Vandamin durumu iyi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
Iyi deyip sizlerle paylasmadan gecmeye gonlum razi olmadi. Benimle Ayvalik,Bodrum ve Olimposa gelen sevgili cicegim gittigi yerleri yadirgadi ama benide mutlu etmekten geri kalmayip bu seneki 2inci cicegini verdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2009
|
Ortaklaşa vanda almayı düşünüyoruz. Bize katılmak isteyen arkadaşlarımız var mı? Link: http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=24228 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2010
|
Nur hanım, muhteşem gerçekten.Sizi kutluyorum.vandanızın kök civarındaki yaprakları neden fazla.Bu özel bir tür mü? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
Anne ve yavruları çok güzel görünüyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
Evde baktığım Vanda'yı gün aşırı su dolu kovaya batırıyorum. 15 dakika kadar suda bekletip yerine asıyorum. 15 günde bir de köklerine değmeyecek şekilde orkide gübresi ile yapraklarından gübreliyorum. Mutfakta aydınlık bir pencere önünde aslı duruyor. Sıcak mevsimlerde hergün suluyor ve ara ara spreyle ıslatıyorum. Kış aylarında evim 18-22 derece sıcaklıkta. Sera ortamında da yaptığım aynı. Pencere önünde değil seranın iç kısmında asılı duruyorlar. Bakımı için aklıma gelenler bunlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
|
PEKİ NUR HANIM, asılı durduğu yerde kökler veya bitki herhangi bir yere temas ediyor mu?(duvar dolap vb.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
su fıslamak için asılı yerden indiriyormusunuz?Yoksa asılıyken mi su fıslıyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2011
|
Süha bey yavruda anne de gayet iyi görünüyor maşallah. Yeni vandanız da hayırlı olsun. Harikalar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|