View Single Post
Eski 29-01-2013, 23:59   #184
fzthalil
Ağaç Dostu

fzthalil's Avatar

Giriş Tarihi: 31-12-2011
Sayın zencefil çiçeği,
inşallah öyle suda beklemiyordur hep... ben de zamanında rhyncostylis gigantea almıştım ve inanın 3-4 adet minicik kökü ya vardı ya yoktu.. acilen yosun bulana kadar şunu yapmanızı tavsiye ediyorum ama bir yerlerden sphagnum moss bulun; günlük iki kere sabah ve akşam en fazla beş dk sadece kökleri suda tutun ve bir bardağa dibinde su olacak şekilde ama kökler değmeyecek şekilde koyun. bardaktaki su buharlaştıkça kökleri nemli tutacaktır ama yeni kök oluşumu için yetmez.. yeni kök oluşumunu da ben şöyle yapmıştım işe yaradı da; sphagnum yosununu bulduktan sonra altı dernajlı pet bir bardak veya minicik bir saksıya yosunu doldurup ( çok da boğmadan) orkidenizi koyun. yosun sadece nemli olacak, ıslak değil! ve köklendirme hormonu kullandım ben (IBA) size de kullanın diyemem ama ben faydasını gördüm.. IBA'yı da şu şekilde kullandım; 1/2ml IBA'yı 30ml suya karıştırıp yosuna alttan yani bardağın dibinden çekecek şekilde. tabi karışımın tamamını değil, yeterli nemlilik sağlandığı kadar. belki faydasını görürsünüz.. güle güle büyütün orkidenizi.. IBA'yı orkidelerde kullanan varsa daha doğrusunu yazabilirlerse sevinirim şayet benimki kendi deneme yanılmam

fzthalil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön