![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-06-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-09-2006
|
Alıntı:
Banada sizin toprak bi tuhaf geldi ama bilemiyorum.Benim eskisiyle yeni aldığım toprak aynıydı.Toprağını değiştirirken köklerindeki çürümeyi farketmediniz mi? Ya ben de yanlış yönlendirmek istemiyorum ama sanırım çıkarıp köklerini dezenfekte edilmiş bir maket bıçağı ile kesip temizleyip tarçınlayıp yeni bir toprağa dikmenlisiniz.Saklama kabının da sorun teşkil edeceğini sanmıyorum. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
) bn o topraktakı ırı parcaları falan secsem lıflerden arındırıp ole kullansam daha ıyı olur demı.cok tuhaf bıde kuru suluorum ıkı dakka sora gene kupkuru oluo ustu altı ıslak bakıorum ..koklerın curudugunu farketmedım aksam formdakı sorunları okuyunca anladım bıraz daha.aldım kucagıma cıcekcı cıcekcı gezdım valla ama maaleseff ...bu arada zoelden msj attım sıze topragın markasını bı bakarmısınz.. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
özelden bir türlü mesaj atamadım nedense gitmedi.Markasına hiç bakmadım açtım direk Ben şu anda iş yerindeyim eve gidince bakayım dediğim gibi toprak konusunda samimiyim isterseniz gönderirim.Zaten bir de şöyle bir şey var.Orkide toprağının fazlasıyla hava alması lazım.Su tutmaması normal bence.Köklerinin fazlasıyla hava alması lazım.Sulamayı da haftada 1 kez saksınızdan büyükçe bir kovanın içine su doldurup, saksınızı kovaya daldırarak 5-10 dakka bekletip, çıkarıp suyu iyice sarkana kadar bekleyerek yapmanız lazımdı forumdan öğrendiklerime göre.Siz nasıl yaptınız bilmiyorum ama. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
ılk kez gordum onunda etkısı varmıdır onun cın ne almam lazım ...bu arada cok tesekkur ederım sıze .ck yardımcı oluyorsunuz.. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bana yardım edildiğinde ben nasıl memnun oluyorsam ben de memnun etmek isterim ![]() Sulasmaya gelince İşte o altta su damlaları kalmayacak,peçeteyle kurutmanız lazım.Bir de eğer yapraklarda su kalıyorsa onları da silmelisiniz.O beyaz sineklerden bende de vardı bir ara ama sonra kendiliğinden kayboldular.Bununla ilgili olarak http://www.agaclar.net/forum/orkide/3512.htm şu linke bir tıklayın derim ben... |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Şuana kadar hiçbir ciddi sorun yaşamadık orkidemle. İlk önce normal bir yaprak kaybı olarak karşılamıştım alt yaprağın sararmasını. Daha sonra üst yapraklarda sararmaya başlayınca işin uzmanına sorma vakti geldi. Yardımcı olursanız sevinirim. Köklerde herhangi bir sorun yok. Kökler gayet sağlıklı. ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|