Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fesleğen
Sayın didegazell,
öncesinde de dediğim gibi, yanlış bir şey yapmanıza sebep olmak istemem.O önerileri bana sayın SAGEN yapmıştı. Yeni toprak bulamadınız mı?Benimkinin yarısı arttı isterseniz kargoya vereyim işiniz görülsün.Yenisini de alıp gönderebilirim.
SAGEN'in tavsiyesi bu gene bana; 'eski toprağı (orkide toprağını) 150C ısıtılmış fırında 5 dakika yakmadan bekletin'. demişti.
Eski saksıyı da güzelce yıkayın çamaşır suyu ile falan.Durulayın ve kurulayın.Dediğim gibi eğer isterseniz orkide toprağı alıp sizin için kargoya verebilirim,özelden adresinizi verirsiniz.
|
cok tesekkur ederım.ben bu topragı yenı aldım netten zor bela buldum.ama orkıdenın bana geldıgınde ıcındekı topraktan farklı sankı.onda sungerler ve buyuk kabuklar vardı bunda ıse fazlasıyla lıf var.ıcıme sınmedı ..ayrıca daha bır hafta olmadı ben saksı ve topragı degıstırelı..acaba aldıgım topraktamı kotu dıye dusunuyorum..bıde saksı bulamayınca saklama kabını kndım deldım ona dıktım ..ama bunları yapmadan oncede sorun baslamıstı zaten ..o yuzdn nerde yanllıs yaptım acaba dıye dusunuyorum cunku gercektn cok ıyı durumdaydı.sureklı cıcek verıodu gelısıodu nolduysa bı anda oldu ..camı acmaga basladım sıcak dıye ondanmı oldu bılmıorum ..danısıcak kımsede yok maaleseff