![]() |
|
![]() |
#721 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2010
|
Alıntı:
Biraz da nasıl biir toprak olduğundan bahsederseniz, sanırım daha süratli bir çözüme ulaştırılacaksınız diye düşünüyorum. selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-03-2012
|
Alıntı:
Orkide toprağımın resmini ekledim. Klasik bir orkide toprağı. Ağaç kabukları falan. Birde orkidem yeni bir yaprak verdi. Verdiği bu yaprakta kahverengi benekler var. Bu bir hastalığa mı işaret? Eğer öyleyse ne yapmam gerekiyor? Bu arada yükleme hatası verdiği için kahverengi benekli yaprağın bulunduğu resmi gönderemiyorum. Önceki iletimdeki resimlere bakarak yaprakla ilgili sorunu da söyleyebilirseniz memnun olurum. (Önceki iletim yine bu sayfada) Düzenleyen Farfara : 23-07-2012 saat 18:55 Neden: yüklenen ikinci resim gözükmüyor |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-08-2008
|
saksıyı büyütün
Alıntı:
Bu arada yavru orkideyi hemen ayırırsanız yaşamaz. Kendi kendini besleyecek kökler oluşmalı. Daha sonra ayırmalısınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-07-2012
|
merhabalar bende aranıza yeni katıldım bilgilerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. benim bir sorunum var uzun zamandır nasıl yetiştiririm diye araştırdıktan sonra yeni orkide sahibi oldum , eve getitrince porselen saksıdan çıkartıp şeffaf saksı içinde çok sulamamaya özen göstererek yetiştirmeye çalışıyorum fakat 1 hafta bile olmadan bütün çiçeklerini döktü, dallarından bir tanesi kurumaya yüz tuttu . ne yapabilirim lütfen yardımcı olun şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Yeni Üye
|
lütfen bana cevap yazın ; orkidem sıcaktan mı sararıp soluyor ben ne yapabirim onu yaşatmak için havadar yerde, çok sulamıyorum, saksısı şeffaf.bir yaprağı sasarıp düştü bütün çiçekleri zaten düştü dallarının bir taneside kurudu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
Yapraklar da mı? yoksa sadece çiçek sapı mı kurudu? İzmirde hava nasıl bilmiyorum da İstanbulda çok sıcak dolayısı ile de çiçeklerin kuruyup dökülmesi hatta kışın 3-6 ay arası olan çiçekli kalma süreleri 2-3 haftaya düşebiliyor. Bu sıcaklarda orkide çiçekli olmaz çiçeklenme de göstermez kaldı ki 30°C ve üzeri sıcaklıklarda gelişimini de durdururlar. Serin aydınlık ve havadar kuzey cephesi bir yeriniz varsa bitkiyi oraya alın |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-08-2012
|
Merhabalar; Foruma yeni üye oldum.Orkidemdeki soruna yardımcı olabileceğinizi umuyorum.Orkidem üzerindeki tüm çiçekleri döktü ve sap kısmı üst taraftan sararmaya başladı.Bu sararma beni tedirgin ediyor.Giderek kök kısmına kadar gelip çiçeği kurutmasından endişe ediyorum.Acaba şu an çiçeğim için ne yapmam uygun olur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Yeni Üye
|
yapraklarıda sararıyor şimdiden iki yaprağı düştü. birde kuruyan dallarını 3. boğumun üstünden kestim doğru mu yaptım acaba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Yeni Üye
|
Merhabalar, Orkidemde yeni bir çıkıntı gördüm. Bu çıkıntı acaba yeni bir dal olabilir mi? Düzenleyen Farfara : 05-08-2012 saat 16:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Resim çok net olmamakla beraber kök olduğu kanısındayım. Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
İlginiz için teşekkür derim Sn SAGEN. Çiçeğimin köklerinin büyük bir kısmı çürüdüğü için yeni bir kök te beni çok mutlu eder. Çiçeğim demekki ölmeyecek ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-03-2012
|
orkidem ölüyormu?
arkadaşlar benimde orkidem ölüyormu?orkidemin biri yaprakları sarardı ve çürüyor napabilirim yardımcı olursanız sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-08-2012
|
Merhaba, Yaklaşık birbuçuk yıldır orkide bakıyorum. 7 renk orkidem var 4 tanesi 2 kere çiçeklendi yeni dallar verdi.. 3 Hafta önce yeni renk bir orkide aldım. ancak toprağını kontrol etmek hiç aklıma gelmediği için hatalı bakım yaptım. suyu saklayan süngerimsi bir toprak ile saksılanmış ve verdiğim su fazla geldiği için bir hafta içinde çürüyüp çiçeklerini döktü. durumu farkettiğimde toprağı hemen değiştirdim ama çürümenin önüne geçemedim. 3 adet dalı vardı ve 2'si çürüdü bugünde yaprakları elimde kaldı ![]() köklerin üzerinde bir tane yaprağı kaldı ki onunda çürüdüğünü düşünüyorum. öncesi ve sonrası olarak fotoğrafları ekliyorum. (ortadaki sarı renk olan çürüdü) sizce orkidem köklerinden yeniden doğarmı? yoksa ondan umudu kesmelimiyim? rengine bayılmıştım umarım yaşar ve beni üzmez.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-01-2012
|
Meraba benim orkidemın ilk cıcegi geçınçe 3 bogumdan kesmıştm 2 cıcdgi verdi yeni dal çikarda eski dal uzerindn.cicekler gdçti smdi naşıl kesilmeli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-08-2012
|
merhabalar,ben yeni üye oldum.orkide bakımında çook acemiyim=( orkidemin fotolarını koydum.NEZAMAN ve NASIL budamalıyım. her yerde 3.boğumun 4 cm yukarsından yazıyo ama şuan budama vakti mi yoksa çiçeklerin tamamen kurumasını beklemeli miyim? sararma gün geçtikçe aşağıya doğru inip beni tedirgin ediyor=(( yardımlarınızı bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#736 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Orkidenizin çiçek dalını en dipten kesin ve kestiğiniz yere toz tarçın veya kömür tozu sürerek hastalanmasını engelleyiniz... Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-08-2012
|
merhaba, kasım ayında bakmaya başladığım orkidem çok sağlıklıydı. 6 ay kadar çiçeklerini hiç solmadan açmaya devam etti. temmuz ayında 20 gün kadar sulayamadım. geldiimde yaprakları normaldi ancak köklerinkuruma fark ettim. suladıktan birkaç gün sonra yaprakları nın aşağıdan ikisi sarardı ve koptu. topragımdada beyazlama fark ettim. bende buradan takip ettiğim kadarı ile kökleri temizlemeye ve toprağı değişmeye karar verdi. çam kabuklarını kırarak kendim hazırladım ve temizlediğim çürük köklerden sonra yosuna sararak ve bolca tarçın serperek geri diktim. bu benim ikinci orkidem diğerinin kendi kaderine bırakmıştım ve öldü. bu kurtulsun istiyorum yaptıklarıımın fotoğrafını gönderiyorum sizce doğrumu yapmışım. kökleri acaba tam temizleyemedimmi. bu karartıları kazımımmı gerekiyordu. birde köklerde beyaz beyaz lekeler vardı. birde son fotoğrafta görünen kökün orası sararıyor gibi sizce kurtulurmu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-07-2012
|
Bir sey sorabilir miyim acaba? Limon suyunun orkidelerin kokleri icin bir faydasi var mi? Sanki oyle bir sey okumustumda, cevaplan olursa sevinirim, simdiden tessekkurler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 | ||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2012
|
Sn. Emin.sasani sorunuzun cevabı aşağıdadır... Sanırım limon suyu veya limontuzu canlı orkidelerden ziyade kesme orkidelerin vazoda daha uzun süre kalabilmesi için kullanılıyor. Yine de eğer yanlış biliyorsam tecrübeli üyelerin beni düzeltmesini rica ediyorum... Alıntı:
Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Ağaçsever
|
Verdiginiz bilgilerddn dolayi cok tessekkur ederim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2012
|
Herhalukarda tek damla bile olsa bunu direkt kullanmak yanlış, muhakkak sulandırın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Ağaçsever
|
İşte ilk izlenimler, limon suyu döktüğüm yeri belirtmeye çalıştım. İşte tam orda iki beyaz nokta kökün içinden gözüküyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
Neden Lime? Neden noktasal halde? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Ağaçsever
|
Cunku ne olacagini gozlemlemek istiyorum O yuzden tum koke siksaydim fazla gelir diye sadece bir damla damlattim belirli bir yere, niye lime cunku limon bulamadim ve limon agacimdan daha olmamis limon(yesillerden) kullandim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Kaybettik...
|
Köke damlatmak mantıksız. Burda önemli olan substratın asidikleşmesi. sulama suyuna eklenip pH ı ölçülüp saksı harcının sulanması. Köklerin asidikşetirlmesi bir şey demek değil ki .... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Ağaçsever
|
O zaman cahilce davrandim diyelim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Ağaçsever
|
Merhabalar, Ben bu orkideyi çöpün kenarında buldum vede bir sürü canlı kökü ayrıcada iki tane keikisi vardı. öylesine kurusun diye bırakmadım. Eve aldım ve saksını değiştirdim, suladım. Bir hafta gözlemledim ve iki sağlıksiz yaprağından teki düştü tekide düşecek gibi. Tahminimce doğrudan güneş alıp yanmış yaprakları. Bu iki keikiden biri çok büyüdü bir haftada diğer ise olduğu gibi kaldı. SORULARIM ŞUNLAR; Sizce ana orkidenin yaşama şansı var mı? Keikiler büyücek mi sizce? NOT: Çok fazla sağlıklı kök var, Teşşekkürler şimdiden |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Resimlerden ve söylediklerinize göre kökler oldukça sağlıklı görünüyor. Siz yapraklara aldırmayın onlar muhtemelen düşecektir tamamen susuz ve güşte kalmaktan. Köklere göre güzel ve orkideye uygunbir bakımla (Sulama, ışık, besin v.s.) tekrar yaprak açacağı gibi size güzel çiçeklerde vereceği kanısındayım. Öncelikle kök bakımı yaparak sağlıksız ve kurumuş kökleri uzaklaştırıp Kömür tozu uygulayın ve taekrar harca dikmenizi öneririm. Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Ağaçsever
|
Tessekkurler ama komur tozundan korkuyorum koklere zarar verir diye onun yerine saksiya dikerken birazcik tarcin serptim orkide torfuna vede gidip yeni torf almayi dusunuyorum, endiseliyim ana orkide icin cunku gobege zarar gelmis olabilecegini saniyorum, umarim oyle degildir. Bilgiler icin tessekkurler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne yalan söyleyeyim bende hiç aktif karbon kömür tozu kullanmadım tarçın tozu kullanırım (Ancak bu aktif karbon kömür tozu kullanılmayacağı anlamına gelmiyor). Tarçını torfa değil kök budaması yaptıktan sonra bolca kesilen köklere kök gövdesine uygulayın ki mikrop kapma olasılığı olmasın. Torfu yenilemeniz steril bir biçimde doğru bir yaklaşım olur. Umarım göbek kısmına zarar gelmemiştir. Zarar gelmişsede ne yapılabileceği hakkında şu an için bilgim malesef yok (hiç başıma gelmedi). Umarım yardımcı olmuştur. Saygılarımla. Düzenleyen SAGEN : 24-08-2012 saat 21:32 Neden: ek bilgi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|