![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-03-2014
|
Merhaba, Phal. türünde bir orkidem var, bana geldiğinde iki tane çiçek dalı vardı ve büyük olan çiçekli, küçüğü çiçeksizdi. Büyük olanı çiçeklerini dökünce buradan okuduklarım doğrultusunda budadık. İki dal da yeşil şu anda ama küçük olanda bir oluşum başladı. Önce tomurcuk sandım ama şu andaki halinden emin değilim. Bir de dalda resimde de görebileceğiniz beyazlıklar var. Eğer bu bir sürgünse, sürgünün üst kısmından budamayı düşünüyorum. Bu oluşumun ne olduğu ve budama yapıp yapmamam gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-03-2014
|
Alıntı:
Beyazlık olarak bahsettiğim, sap oluşumunun üzerinde çizgi şeklinde görülebilir. Ama budama yaptığımda gidecek demektir. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-10-2013
|
Bu güzel çiçekler, daha açtıkları gün beyaz yapraklarının üzerinde su damlası gibi bir şey oluşuyor ve maalesef hemen ertesi günü çiçeği kaybediyorum. Bunun sebebi nedir? Ne yapmam gerekir? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-04-2014
|
Yapışkan sıvı
Bitlenmeden doğan bir sıvı olabileceği gibi sağlıklı olduğunu gösteren bir sıvı da olabilir. Bunu anlamak için iyice inceleyin. Orkidenizde bit olup olmadığına bakın. Eğer bit varsa mutlaka ilaçlayın. Bunun için Bauhaus'ta satılan ürünler var. Sağlıktan dolayı yapışkan damlalar çıkıyorsa damlayı ıslak bezle iyice silin. Silmezseniz, mantarların üreyebileceği bir ortam oluşur. Damlaların kendiliğinden buharlaşması için orkidenizin bulunduğu yerin havadar olması gerekiyor. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-04-2014
|
Benim orkidemde de bunun gibi tomurcuklar var yeni çiçek sapı olabilir |
|