View Single Post
Eski 07-04-2014, 11:56   #1633
dinozor
Ağaç Dostu

dinozor's Avatar

Giriş Tarihi: 07-11-2013
Sayın selenium, kusura bakmayın mesajları hoplaya zıplaya okumuşum Aslında orkide konusunda gerçekten çok bilgili ve çok da tecrübeli isimler var, yanıtları onlardan alabilmenizi daha çok isterim ama herkes her zaman buralara bakamadığı için arada bildiğim bir şey varsa yardımcı olmaya çalışıyorum sadece.

Sizin iki orkideniz de phalaenopsis ki sarı olanı değişik çiçekli, çok güzel bir bitkiymiş Yapraksız olanın durumu pek parlak gelmedi bana, çünkü sizin de düşündüğünüz üzere suyu fazla gelmiş, kökler iyi görünmüyor. Yine de bir kök temizliği yapıp şansınızı deneyebilirsiniz. Yumuşayıp sulanmış kökleri uzaklaştırıp, beyaz veya yeşil olan sert yapılı kökleri bırakıp tekrar dikebilirsiniz. Kestiğiniz yerlere mantarlara karşı tarçın serpebileceğiniz yazıyor ama ne derece etkili oluyor bilemiyorum. Gerek forumda gerek başka internet sayfalarında sphagnum da çok adı geçen bir şey ama hem bulmak zor olacaktır hem de daha çok su tuttuğundan sulama işi daha da zor olabilir bence. Diğer orkidenizde ise sıkıntı yok gibi, var mı? Hatta geçen yıl değil, yıllar önce almışsınız gibi çok sayıda yaprağı da var Saksı içinde kalan kökleri diri görünüyorsa rahat edebilirsiniz, ben fotoğrafta köklerini seçemedim.

dinozor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön