View Single Post
Eski 14-04-2014, 20:54   #1645
aysural
Yeni Üye

aysural's Avatar

Giriş Tarihi: 08-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orkide_sever Mesajı Göster
merhabalar. sahipsiz kalmış bir orkideyi sahiplenmemle birlikte bu siteyi keşfettim. uzun uzun okudum yazılanları ama resim koyup sizlerden fikir almak istedim. sizce toprağını değiştirmelimiyim. değiştirmem gerekirse nereden temin edebilirim. çünkü kendim yapma gibi birşeyi beceremem. koçtaştan alsam olur mu mesela. kökleri sizce iyi durumda mı? o daldan çıkan filiz çiçek açacak demek mi. sevinmeli miyim. orkidemin yaprakları aşağı sarkıyor. bu normal mi. bir çok fotoğrafta yapraklar yukarı doğru iken benimkinde neden böyle.
Sn orkide sever kökleriniz canlı görünüyor ama yine de toprağı değiştirmenizde fayda var. Bauhaus'tan alabilirsiniz. Alacağınız toprakta bol çam ağacı kabukları olmalı ayrıca içine ufalanmış ponza taşı veya strafor da denilen köpük maddesinden koyabilirsiniz. Straforu nalburlardan temin edebilirsiniz. Daldaki oluşum ise yeni bir çiçek dalı akşamları üzerine az bir miktar içme suyu püskürtün. Yapraklarda bence bir sorun yok. Devamlı aydınlığa bakan yönü değiştirildiği için bu şekli almış olabilir. Saygılarla...

aysural Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön