![]() |
|
![]() |
#1651 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2014
|
orkidemin durumu nasıl
orkidemin durumu bu 1 yıldır hiç çiçek açmadı ve saksının dibinden fotoğraftaki gibi kök çıktı ne yapmam lazım lütfen yardım edin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1652 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
ben artık çiçek dallarını budamıyorum. artı kökleri sağlıklıysa dışarıya çıkmasında sorun yok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1653 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Evet serkan_istanbul'a katılıyorum. Orkidenin alttan çıkan kökleri gayet sağlıklı görünüyor. Sadece tabakta su kalırsa alttaki kökün çürümesine sebep oluyor. Bir de bu kökler çogalınca saksı değişiminde başınıza bela oluyor zira saksıdan çıkartırken çok zorlanıyor ve köklerin kırılmasına sebep oluyorsunuz ![]() Kökler çok rahatsız ise bir boy büyük saksıya geçmesini saglayabilirsiniz. Hem harcınız da eski ise, yenilemiş olursunuz.. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1654 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-04-2014
|
***. Ben yeni üyeyim. Orkideleri çok seviyorum ancak ilk kez yetiştireceği. Mor benekli orkidem var. Daldırma usulü ile sulamam gerektiğini siteden öğrendim. Ancak ölecekler diye çok korkuyorum. Salonda masamın üzerinde duruyor yani cama yaklaşık 2 metre uzaklıkta. Daha yakına mı almalıyım. çam fanusa yerleştirsem zarar görür mü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1655 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-04-2014
|
geçen haziran orkide hediye gelmişti açıkcası pek ilgim yoktur çiçeklere kafama göre bi bakım uyguladım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1656 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Nisanyagmurru, orkidenizdeki keikiler tüm orkide yetiştiricilerinin birgün sahip olmayı dilediği bebekler. Lütfen kesmeyin onları ve bırakın yaşasınlar. Siz anneye iyi baktığınız sürece onlar kendilerine bakarlar. Anneyi nasıl kurtarabileceğiniz konusunda ise burada bolca bilgi var. En kötü ihtimalle resimlerini koyarsınız ve bilgili arkadaşlarımız size seve seve yardımcı olurlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1657 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2014
|
orkidemin saksinda beyazliklar var
3 haftalik orkidemin saksinda beyazliklar olustu. artmaya devam ediyor. bol cicekli iken teker teker cicekler dokulmeye basladi. kaybetmemek icin ne yapmaliyim? birkac yerde ilac aradim ama bulamadim. besiktasa yakin nereden temin edebilirim? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1658 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-12-2011
|
hemen toprağını değiştirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1659 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2014
|
Topragini degistirdim.simdi iyilesmesini bekliyoruz.. Tesekkurler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1660 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-04-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1661 |
Yeni Üye
|
2 haftadır orkidemi akşamları kapalı balkona koyup üstüne su fıslıyordum. En dibinden yeni bir yaprak verdi. Sonra yaprakların arasında bir yırtık oluştu ve içinden yeni bir uç verdi. Bilenler yorumlayabilir mi? Bu oluşum yeni bir çiçek sapı mı? Bir de uç kısımda minik bir göz vardı. O da uzamaya başladı. Herhalde çiçek oluşuyor... Orkidemi yaşatabildiğim için çok seviniyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1662 |
Yeni Üye
|
Orkidemin son kalan çiçeklerini budadım ve açık uçlarına mum damlattım. İlk resim orkidemin şimdiki halidir. Alttaki resmi, ocak 2014'te hediye geldiğinde çekmiştim. Şu an üstünde bir sürü tomurcuğu var. Dibinde minicik bir yaprağı çıktı. Çiçekleri budadıktan sonra tomurcukların büyümesi hızlandı. Bu arada haftada bir orkideler için olan sıvı gübreden de (GENTA) veriyorum. Çiçekleri ne zaman açacak merak ediyorum. Bakteri ve mantarlar için de (CHRYSAMED G-05 Bitkisel Haşere İlacı) ilaçlama yaptım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1663 | |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Yazdığınız çeşitli hususlar için kısa kısa yorumlarım olacak.
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1664 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-04-2014
|
Alıntı:
Benim bir orkidem de benzer durumdaydı. Saksıdan çıkardım; çürümüş olan kökleri kestim; karışımı yıkayıp fırınladım; torf ekleyerek yeniden saksıya yerleştirdim. Böceklerden kurtulmanın yolu karışımı yenilemekten geçiyor. Bu yolla kökleri de kontrol etmiş olursunuz. Eminim orkideniz biraz bakımla güzelleşecektir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1665 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1666 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2014
|
orkidemin yesil yapraklari gelismiyor neden???
Merhaba..bu siteye yeni üyeyim orkide konusunda yeni sayilirim.1 sene önce nisanlimin hediye ettigi orkidemi yetistiriyorum.orkidem maşallah cok gelisti geldiginde tek daldi suan toplam 3 dal..benim sorum orkidemin yeşil yapraklari geldigindeki haliyle duruyo 1 senedir gelismiyor lakin cicek acma konusunda masllahi war ben hiç budama yapmadim ve dalllardan da tekrar dal acmaya kisacasi dallanip budaklandi ama cicekleri kuculdu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1667 |
Yeni Üye
|
yine ben..işte fotolar
1 senedir işte bu yeşil yapraklar neyi bekliyor bilmiyorum iyi mi kötü bir gelişme mi var bitki besini mi vermeliyim..yurtta karıncalar istila ettiği için çiçekçi saksısını degıstirmişti gecen sene.saksı olduğu da söylenemez tas ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1668 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Adalızade, her ne kadar kökler pek seçilemiyor ise de yapraklar gayet sağlıklı görünüyor. Üstelik tomurcuklarınız da var. Yakında size eskisi gibi göz zevki yaşatacaktır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1669 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1670 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1671 |
Yeni Üye
|
Teşekkur ederim aysural ve maya..ben hiç sivi besini kullanmadim ama alicam en yakin zamanda. cok fazla suyu sevmedikleri icin de nemsiz gordugumde su veriyorum o da yarim çay bardaği..pencerenin onunden almak zorunda kaldim çunku dallar gelisemiyor cama temas ettigi icin..başka önerileriniz varsa memnuniyetle uygularim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1672 |
Yeni Üye
|
Sayın aysural resim koydum gözükmüyor mu ? Kuzenimin orkidesi yaprak gelisimine de devam ediyor benimki ise cicek tomurcuk ta sikinti yok ama yapraklarda sifir gelisme.saksisini mi degistirsem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1673 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2014
|
Merhaba, Phalaenopsis orkidem var. Bir kac ay once cicekleri dokuldu ve yeni yaprak cikardi. Durumunu iyi saniyordum ama hala neden acmadi derken koklerdeki kurumayi fark ettim buna regmen yapraklari saglikli gorunuyor. Haftada bir suluyordum. Kokleri temizledim (umarim bu yanlis bir sey degildir) ama nasil koklendirmem gerektigini bilmiyorum nerdeyse hic koku kalmamış nasil yasadi bu zamana kadar bunu da bilmiyorum. Yardimci olursaniz sevinirim. Düzenleyen suide : 01-05-2014 saat 18:51 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1674 |
Yeni Üye
|
Orkidem in kökleri çürümüştü, yaklaşık 1 ay önce forumdan okuduklarımı uygulamaya çalıştım. Yeni birsürü kök oluştu fakat yapraklar kötü durumda. Son durum bu.ne yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1675 |
Yeni Üye
|
Sn.adalızade, resimleri göremedim. Çiçekleri varken toprak değiştirirseniz çiçekler dökülebilir. Çiçekler tamamen döküldükten sonra değiştirebilirsiniz. Kuzeniniz orkidesinin çiçeklenmesini istiyorsa haftada bir sıvı gübre verebilir. Akşamları da 18 derecede rüzgarsız bir yerde , üstüne içme suyu fıslatmalıdır. Bu şekilde tekrar çiçek sürgünleri oluşturabilir. Saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1676 |
Yeni Üye
|
Sn.ya6mur, forumdan öğrendiklerinizi uygulamaya devam edin. Orkideniz yaşama dönmüş çok güzel. Saksısına yosun ekleyebilirsiniz. Bunu ben denemedim ama keikilerin köklerinin oluşması için bu yöntemin kullanıldığını forumda okumuştum. Keiki adı altında bilgi bulabilirsiniz. Saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1677 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1678 |
Yeni Üye
|
sn aysural keiki neresinde ? ben kök zannediyordum hepsini.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1679 |
Yeni Üye
|
Keiki demek istemedim. Keikiye uygulanan köklendirme işlemlerini uygulayın demek istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1680 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-12-2013
|
6 aydır baktigim orkidemde bu aralar degisiklikler meydana gelmeye basladi, yeni dallar uzamaya basladi ama en uzun sap kisminda ucta sararma meydana geldi, gecen hafta biraz keseyim dedim, tekrar sararmaya basladi, ne yapmam gerekir? not:haftada bir suya daldirarak sulama islemini yappiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|