agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-05-2014, 19:58   #1681
Yeni Üye

adalızade's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2014
Sn ufunkitos orkidede daha bilgililer var bu sayfa da ancak nacizane gorusum Belki kestiginiz kisimdan mikrop kapmis olabilir bunun icin kesilen kisma mum ya da tarcinla tampon yapabilirsiniz ve de kesim islemini steril bir makas **** bicakla yapmalisiniz

adalızade Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2014, 20:06   #1682
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2013
Galeri: 1
Sap ömrünün sonuna gelmiş, büyük olasılıkla dalların çıktığı noktaya yakın bir yere kadar sararacak. Dalların çıktığı noktanın 2-3 cm üstünden kesebilirsiniz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ufunkitos Mesajı Göster
6 aydır baktigim orkidemde bu aralar degisiklikler meydana gelmeye basladi, yeni dallar uzamaya basladi ama en uzun sap kisminda ucta sararma meydana geldi, gecen hafta biraz keseyim dedim, tekrar sararmaya basladi, ne yapmam gerekir?
not:haftada bir suya daldirarak sulama islemini yappiyorum.

sar-dunya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2014, 21:24   #1683
Yeni Üye

livanur's Avatar

Giriş Tarihi: 02-05-2014
bu benim ilk orkidem, hediye geldi kendim bakamazsam diye cesaret edip almamıştım.
geldiğinde çiçeklerin bazıları açmış bazıları tomurcuk halindeydi, tomurcukların hepsi açtı sadece bir tomurcuk kurudu. kuruyan tomurcuğun olduğu kısmı kesmelimiyim birde 4. resimdeki çiçeksiz kısmı budamalımıyım, ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz bana

Eklenen Resimler

Düzenleyen livanur : 02-05-2014 saat 22:24 Neden: eksik
livanur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2014, 07:46   #1684
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Giriş Tarihi: 14-10-2010
Orkideniz gayet sağlıklı hiç dokunmayın. Ben çiçekleri geçsede artık dallarına dokunmuyorum. Kuruma olursa dipten alıyorum dalı. Sevgiler

serkan_istanbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2014, 09:44   #1685
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-12-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sar-dunya Mesajı Göster
Sap ömrünün sonuna gelmiş, büyük olasılıkla dalların çıktığı noktaya yakın bir yere kadar sararacak. Dalların çıktığı noktanın 2-3 cm üstünden kesebilirsiniz.
verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim. dediginizi hemen yaptim ve mum erittim o kisma.

ufunkitos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2014, 15:11   #1686
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-05-2014
Orkide lütfen yardım :(

merhabalar, bana 4 ay önce dogum hediyesi olarak orkide geldi. Fakat ilk başta ben seffaf saksının dışındaki seramik saksıda muhafaza ettim ki bakımını bilmiyordum. O esnada çiçekleri dokuldu. Sonra çıkardım hep şefaf kendi saksısında kaldı ve bi yerden okumuustum dalından 3 bogum kalacak şekilde kesin diye bende kestim ama şimdi uclarından kurumaya başladı. yaprakları da eğilmeye hatta bazı yaprakları dokuldu. Ne yapabilirim hiç kökleri de açıp bakmadım şimdiye kadar lütfen yardım ((

Eklenen Resimler

bouquet86 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2014, 15:56   #1687
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2012
Name:  ImageUploadedByTapatalk1399208152.494983.jpg
Views: 2967
Size:  56.1 KB

Sürekli dışarda tuttuğum orkidemin yapraklarındaki sarı noktalar hastalık belirtisi midir?

Sent from my iPhone using Tapatalk

polemos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2014, 18:38   #1688
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-05-2014
Merhaba
Bir yerde orkidenin yeniden ciceklenmesini saglamak icin ciceklerini doktukten sonra dalini budamak gerektigini okumustum. Ancak ben tereddutteyim. Yardimci olursaniz sevinirim.
Tesekkurler.

yakamoz83 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2014, 21:33   #1689
Yeni Üye

aysural's Avatar

Giriş Tarihi: 08-04-2014
2 adet kök çıktı.

Eklenen Resimler

organikanne beğendi.
aysural Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2014, 17:53   #1690
Ağaçsever

fdogru's Avatar

Giriş Tarihi: 03-05-2012
bilenlere sormak istiyorum. iş yerimizde bir orkide var. buradan öğrendiklerimle bişeyler yapmaya çalıştım. birden fazla kişi farklı zamanlarda suluyordular öncelikle onlara" siz sulamayın ben bakarım çiçeğe" dedim. neyse çürüyen yumuşak kökleri kestim. köklere tarçın serptim. saksıyı yıkadım. yeni kaktüs toprağım var. toprağa ekip bekleyeceğim. yanlış yaptığım bişey varsa lütfen söyleyin. ayrıca sormak istediğim soru, orkide yapraklarının altında yapışkan dokulu minik çiy/su taneleri var. bu bir hastalık mıdır? yoksa fazla sulamadan kaynaklanan bişey midir? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Eklenen Resimler

fdogru Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2014, 14:32   #1691
Ağaç Dostu

Seabert74's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2013
Farklı bir problemi yoksa bu damlacıklar saglık göstergesidir çoğu zaman

fdogru beğendi.
Seabert74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2014, 09:16   #1692
Ağaçsever

fdogru's Avatar

Giriş Tarihi: 03-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Seabert74 Mesajı Göster
Farklı bir problemi yoksa bu damlacıklar saglık göstergesidir çoğu zaman
bunu duyduğuma çok sevindim. İnşallah öyledir. Hastalık olarak bişey göremedim kök çürümesinden başka ama bilemiyorum işte. Orkidenin sorumluluğunu üstlenip umarım yanlış bi şey yapmamışımdır.

Bir de çiçek sapı çıkartıp çiçek de açarsa değmeyin keyfime.

Seabert74 beğendi.
fdogru Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2014, 11:00   #1693
Yeni Üye

lotusdream's Avatar

Giriş Tarihi: 08-07-2009
orkide yapragimin kararmasi

Merhaba;
Bilirkisilerden yardim isteyecegim bu konuda.Cattleya Baby flasklerimin yani bebek orkidelerimin yapraklari son 3 gundur bu sekilde kararmalar yapiyor.dibe dogru sanki curukmuscesine bir goruntu.her zamankinden farkli birsey yapmadim.hatta onlari evden seraya tasidim istedikleri sicak ve hafif nemli ortama soktum ama 3-5 saksidaki goruntu beni tedirgin etti.fikri olan varsa minnettar olurum zira onlari cok uzaktan getirdim ve 3 aydir gozum gibi bakarak buyutmeye calisiyorum.

lotusdream Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2014, 12:10   #1694
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2013
Galeri: 1
Her zamanki gibi "fotoğraf olmadan kesin birşey söyleyemeyeceğim ama..." diye başlayayım:

Flask derken fideler hala steril kapta mı yoksa çıkarıp bir ekim yaptınız mı?

Dışarıda olduklarını varsayarak yazıyorum, bitkiler enfekte olmuş olabilir. Çıplak elle yaprağına gövdesine ellemiş olmanız veya bir yerden su sıçraması bile bu enfeksiyonun nedeni olabilir. Diğer taraftan, fideden büyütmede sıfır kayıp imkansız gibi.. kendinizi çok üzmeyin.

Enfeksiyondan şüpheleniyorsanız en kısa zamanda kötü görünenleri diğerlerinden ayırın.

Fidelerinizin büyüklüğüne çok bağlı ama benim tavsiyem biraz büyüyene kadar kökler haricinde suya değdirmeden fidelerinize bakmanız, hatta kökün gövdeden çıktığı nokta da doğrudan suyla temas etmesin diyeceğim. Bu yöntem en hızlı çiçek alabileceğiniz yöntem değil ama benim durumumda çalışıyor

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lotusdream Mesajı Göster
Merhaba;
Bilirkisilerden yardim isteyecegim bu konuda.Cattleya Baby flasklerimin yani bebek orkidelerimin yapraklari son 3 gundur bu sekilde kararmalar yapiyor.dibe dogru sanki curukmuscesine bir goruntu.her zamankinden farkli birsey yapmadim.hatta onlari evden seraya tasidim istedikleri sicak ve hafif nemli ortama soktum ama 3-5 saksidaki goruntu beni tedirgin etti.fikri olan varsa minnettar olurum zira onlari cok uzaktan getirdim ve 3 aydir gozum gibi bakarak buyutmeye calisiyorum.

sar-dunya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2014, 14:44   #1695
bhk
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-05-2014
ölmeden acil yardım

son resim orkidemin ilk hali.bir buçuk ay önce hediye geldi başlarda iyi gidiyordu.zamanla çiçekleri döküldü ve son bir kaç haftadır dalı kurumaya başladı bende iyice kuruyan dalı buradan da gördüğüm kadarıyla budadım ve tarçın serptim. fakat hala kurumaya devam ediyor ve yapraklar yumuşamaya başladı.ölmeden bunu canlandıracak tecrübeli birilerinden yardım bekliyorum tüm bunlara acil çözüm bulacak.

Eklenen Resimler

bhk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2014, 23:07   #1696
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-01-2012
Arkadaşlar ben keiki oluşması için gövdesine preperat sürdüm.
Ama çiçek sapı oluştu. Keiki olmadı. Niye acaba. Keiki için ne yapabilirim .

Eklenen Resimler

casperia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2014, 10:08   #1697
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-05-2014
merhabalar.. Ben foruma yeni üye oldum ve mümkünse keikilerim için yardım rica ediyorumm.. Resimlerini eklediğim orkidemin sararmaması için ne yapabilirim acaba.. keikinin tam yanına kadar sararmaya devam ediyor orkidem.. Ne yapmam gerekir acaba

Eklenen Resimler

hayalimm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2014, 15:01   #1698
Yeni Üye

Sılay's Avatar

Giriş Tarihi: 18-05-2014
Merhabalar.. Forumunuza yeni katıldım, sabırla cevapladığınız sorular için çok teşekkürler.

Tahminen geçtiğimiz temmuz ayında bir yapı marketten orkide aldım ve o zamandan beri orkideme bakıyorum. Aldıktan 1 ay sonra çiçek sapı kurudu ve ben de dibinden kestim, Denizli'de okuyorum buranın havası biraz kuru galiba, nem için yapraklarına su püskürtsem de altına su-çakıltaşı koymadığım için nemi yeterli gelmemiş olabilir, sorunum ise kuruyan çiçek sapından beri bugüne kadar hiç çiçek sapı çıkarmamış olması. Yaprakları da kökleri de çok sağlıklı o zamandan beri 4 yaprak çıkardı ardarda. Geçenlerde seraya gittim ve sera sahibi karanlık bir dolapta 15 gün sulamadan bekletirsem çiçek açabileceğini söyledi. Sizce sonuç alabilir miyim?

Eklenen Resimler

Düzenleyen Sılay : 18-05-2014 saat 15:37 Neden: Fotoğraf ekleme
Sılay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2014, 02:58   #1699
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-02-2012
Benim orkidem iki yil sadece yesil yaprak halinde durduktan sonra bu bahar ilk defa acti. Sanirim daha once yasadigim ev biraz soguk ve karanlikti. Daha ilik ve daha gunesli bir eve cikinca orkidecik mutlu oldu, cicek acti.

Uzulmeyin, sabirsizlanmayin yapraklari kokleri saglikliysa ayni sekilde bakmaya devam edin.

Not:
Bu mesaji alintilama yapmayi unutup yazmisim, kime yazdigimi aradim ama bulamadim. Kusura bakmayin.

Düzenleyen Duygu I. : 20-05-2014 saat 03:10 Neden: alintilama yapmadan eklemisim, kim icin yazdigim belli degil, kusura bakmayin.
Duygu I. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2014, 03:09   #1700
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-02-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fdogru Mesajı Göster
bilenlere sormak istiyorum. iş yerimizde bir orkide var. buradan öğrendiklerimle bişeyler yapmaya çalıştım. birden fazla kişi farklı zamanlarda suluyordular öncelikle onlara" siz sulamayın ben bakarım çiçeğe" dedim. neyse çürüyen yumuşak kökleri kestim. köklere tarçın serptim. saksıyı yıkadım. yeni kaktüs toprağım var. toprağa ekip bekleyeceğim. yanlış yaptığım bişey varsa lütfen söyleyin. ayrıca sormak istediğim soru, orkide yapraklarının altında yapışkan dokulu minik çiy/su taneleri var. bu bir hastalık mıdır? yoksa fazla sulamadan kaynaklanan bişey midir? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Merhaba,

Kaktus topragi ile neyi kastediyorsunuz bilmiyorum, ama ev orkideleri genel olarak agac kabuklarindan olusan bol havali bir toprak icinde ve seffaf saksida yasamayi seviyor. Besinlerini yapraklarindan ve koklerinden hava ve isik olarak almayi seviyorlarmis.

Benim orkidelerim icin saksinin hemen karsisindan baktigimda kokleri, ve ayrica kokler ve kabuklar arasindaki bosluklari gorebiliyorum diyebilirim.

Duygu I. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2014, 11:05   #1701
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-01-2013
Merhaba, yaklaşık 2 hafta önce türünü bilmediğim bir orkide aldım. Sağlıksız görünüyordu, fakat üzerinde yaklaşık 7-8 tane tomurcuk vardı. Çeşitli sitelerden bilgi aldığım kadarıyla haftada iki kez sulanması tavsiye ediliyordu. ve ben aldıktan bir hafta sonra suladım. Fakat iki tane yaprağı birer gün arayla sarardı ve yumuşadı. bunun sebebi ne olabilir. bir tanıdık da ayda bir su verilmesini tavsiye etti. Şu anda resim yükleme şansım yok, en kısa zamanda resmini de ekleyeceğim. Çok teşekkür ederim.

16500 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2014, 12:49   #1702
Ağaç Dostu

dinozor's Avatar

Giriş Tarihi: 07-11-2013
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 16500 Mesajı Göster
Merhaba, yaklaşık 2 hafta önce türünü bilmediğim bir orkide aldım. Sağlıksız görünüyordu, fakat üzerinde yaklaşık 7-8 tane tomurcuk vardı. Çeşitli sitelerden bilgi aldığım kadarıyla haftada iki kez sulanması tavsiye ediliyordu. ve ben aldıktan bir hafta sonra suladım. Fakat iki tane yaprağı birer gün arayla sarardı ve yumuşadı. bunun sebebi ne olabilir. bir tanıdık da ayda bir su verilmesini tavsiye etti. Şu anda resim yükleme şansım yok, en kısa zamanda resmini de ekleyeceğim. Çok teşekkür ederim.
Sayın 16500,

Haftada iki kere sulamak gerekseydi ben tek bir orkide yaşatamazdım Hatta çok sulanmaya gelmedikleri için orkideleri yaşatabiliyorum desem yerinde olur Her ülkenin, her şehrin ve her evin koşulları farklı olduğundan her öneri bizlere uygun olamayabiliyor. Benim tecrübe ettiğim, toprağı kurumaya yakınken bitkiyi sulamak gerektiği (Mesela bizim ev koşullarında çoğu saksı için iki hafta uygun bir süre oluyor).

Öte yandan bitki zaten çok sağlıklı görünmüyordu demişsiniz, önceden de bir miktar zorlanmış belli ki. Yaprak sararması çok ciddi bir şey olmayabilir, köklerini bir kontrol ederseniz biraz fikir verebilir. Cinsine göre yeşil veya beyaz renkli, sert kökleri varsa çok iyi. Yumuşamış, sulanmış kökler varsa o zaman suyun çok geldiğini anlayabilirsiniz. Sonrasında da duruma göre uygun bir şekilde müdahale edilebilir

Seabert74 beğendi.
dinozor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2014, 15:38   #1703
Yeni Üye

Sayın dinozor. (Size dinozor derken zorlandım ) çok teşekkür ederim cevabınız için. ama sanırım ben orkidemi kaybetmek üzereyim. Saksısına baktığımda tek tük yeşil kök görünüyor. tomurcuk da var. saksıyı değiştireyim mi sizce? Orkideye çok özeniyordum. ilk deneyimim kötü sonlanacak galiba.

Eski 23-05-2014, 11:03   #1704
Ağaç Dostu

glcn06's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2012
iş yerinde bir arkadaşın orkidesi. her gittiğimde orkideyi daha kötü görüyordum. çok suluyorsun o yüzden böyle oluyor dememe rağmen orkide suyun içinde duruyordu. en son dayanamayıp orkideye el koydum. kökleri tamamen çürümüş. tüm çürüyen kökleri, dalları ve yaprakları kesip yeniden diktim. herkesede tembih ettim bende habersiz sulamayın diye.Ben evdeki orkidelerimin toprağını fazla kurutmadan suluyorum. haftada birkez sulama benim orkidelerime iyi geliyor.

Eklenen Resimler

dinozor beğendi.
glcn06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2014, 13:47   #1705
Ağaç Dostu

dinozor's Avatar

Giriş Tarihi: 07-11-2013
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 16500 Mesajı Göster
Sayın dinozor. (Size dinozor derken zorlandım ) çok teşekkür ederim cevabınız için. ama sanırım ben orkidemi kaybetmek üzereyim. Saksısına baktığımda tek tük yeşil kök görünüyor. tomurcuk da var. saksıyı değiştireyim mi sizce? Orkideye çok özeniyordum. ilk deneyimim kötü sonlanacak galiba.
Sayın 16500,

Aslında kökleri de gösteren bir fotoğraf ekleyebilirseniz çok iyi olur, belki durum o kadar vahim değildir. Ekleyemiyorsanız ve durumun çok kötü olduğuna kanaat getirdiyseniz, yeni orkide harcı alıp kötü durumdaki kökleri kesip yeniden dikebilirsiniz. Cinsini bilmediğimiz için kökleri hakkında bir şey demek zor ama genel olarak içi dolu ve sert kökler iyi durumdadır. Kesik yerlere mantara karşı tarçın serpebileceğiniz yazıyor ama kesin etkisini bilemiyorum, işe yarıyor mu emin değilim ama ben de denedim, zararını görmedim. Ben kök temizliği yapınca bitkiyi yıkayıp, birkaç saat öylece bırakıyorum, üzerinde kalan su buharlaşınca dikiyorum tekrar.

Hiç canınızı sıkmayın, bazen alıp eve getirdiğiniz bitki bir anda gidebiliyor. Bence denemeyi bırakmayın, biraz dilinden anlamaya başladığınızda aslında çok dayanıklı ve kolay bitkiler olduklarını göreceksiniz.

dinozor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2014, 14:40   #1706
Yeni Üye

Thumbs down Köksöz orkide

Hiç kökü kalmayan orkidem için nasıl bir öneri sunabilirsiniz. Bu orkidem için bir çözüm olabilir mi acaba? Teşekkür ederim.

Eklenen Resimler

Eski 24-05-2014, 14:48   #1707
Ağaç Dostu

shenile's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2013
merhaba arkadaslar bir sorum olacak benim bir orkidem yeni cicek sapi cikarmisti, lakin o sap bir sivi üretmeye basladi kendisinden vesivinin oldugu yer incelmeye baslamisti ve simdi sap kurudu bu neyden kaynakli olabilir? yeni kökler ve yaprak cikartiyor ama sap o kendi ürettigi sivi yüzünden kurudu yardimci olursaniz sevinirim. saygilarimla

shenile Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2014, 14:02   #1708
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-12-2011
o sıvı sağlık belirtisi olabilirken aphidlerin salgısı da olabilir. bi kontrol edin . özellikle yeni sürgün ve filizlerde olurlar.

esra_al Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2014, 17:40   #1709
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-05-2014
Merhaba,
Önceleri çok sağlıklı olan orkidelerim yaklaşık 3-4 aydır dalları önce yapışkanlaştı daha sonra kahverengi küçük kabuklu şeyler sardı. Bir kaç kere yıkamama rağmen tekrar oluşuyor. Ne yapmam gerekiyor. Teşekkürler

Eklenen Resimler

Düzenleyen ozden57 : 25-05-2014 saat 22:56
ozden57 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2014, 18:39   #1710
Ağaç Dostu

shenile's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esra_al Mesajı Göster
o sıvı sağlık belirtisi olabilirken aphidlerin salgısı da olabilir. bi kontrol edin . özellikle yeni sürgün ve filizlerde olurlar.
sn esra_al cvp icin tesekkür ederim lakin birsey sorcam aphidlerin salgisi deken tam olarak neyi kast ediyorsunuz biraz daha detayli bir bilgi verebilir misiniz saygilarimla

shenile Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024