Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 16500
Sayın dinozor. (Size dinozor derken zorlandım  ) çok teşekkür ederim cevabınız için. ama sanırım ben orkidemi kaybetmek üzereyim. Saksısına baktığımda tek tük yeşil kök görünüyor. tomurcuk da var. saksıyı değiştireyim mi sizce? Orkideye çok özeniyordum. ilk deneyimim kötü sonlanacak galiba. 
|
Sayın 16500,
Aslında kökleri de gösteren bir fotoğraf ekleyebilirseniz çok iyi olur, belki durum o kadar vahim değildir. Ekleyemiyorsanız ve durumun çok kötü olduğuna kanaat getirdiyseniz, yeni orkide harcı alıp kötü durumdaki kökleri kesip yeniden dikebilirsiniz. Cinsini bilmediğimiz için kökleri hakkında bir şey demek zor ama genel olarak içi dolu ve sert kökler iyi durumdadır. Kesik yerlere mantara karşı tarçın serpebileceğiniz yazıyor ama kesin etkisini bilemiyorum, işe yarıyor mu emin değilim ama ben de denedim, zararını görmedim. Ben kök temizliği yapınca bitkiyi yıkayıp, birkaç saat öylece bırakıyorum, üzerinde kalan su buharlaşınca dikiyorum tekrar.
Hiç canınızı sıkmayın, bazen alıp eve getirdiğiniz bitki bir anda gidebiliyor. Bence denemeyi bırakmayın, biraz dilinden anlamaya başladığınızda aslında çok dayanıklı ve kolay bitkiler olduklarını göreceksiniz.