![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-01-2013
|
Sayın dinozor. (Size dinozor derken zorlandım ) çok teşekkür ederim cevabınız için. ama sanırım ben orkidemi kaybetmek üzereyim. Saksısına baktığımda tek tük yeşil kök görünüyor. tomurcuk da var. saksıyı değiştireyim mi sizce? Orkideye çok özeniyordum. ilk deneyimim kötü sonlanacak galiba. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aslında kökleri de gösteren bir fotoğraf ekleyebilirseniz çok iyi olur, belki durum o kadar vahim değildir. Ekleyemiyorsanız ve durumun çok kötü olduğuna kanaat getirdiyseniz, yeni orkide harcı alıp kötü durumdaki kökleri kesip yeniden dikebilirsiniz. Cinsini bilmediğimiz için kökleri hakkında bir şey demek zor ama genel olarak içi dolu ve sert kökler iyi durumdadır. Kesik yerlere mantara karşı tarçın serpebileceğiniz yazıyor ama kesin etkisini bilemiyorum, işe yarıyor mu emin değilim ama ben de denedim, zararını görmedim. Ben kök temizliği yapınca bitkiyi yıkayıp, birkaç saat öylece bırakıyorum, üzerinde kalan su buharlaşınca dikiyorum tekrar. Hiç canınızı sıkmayın, bazen alıp eve getirdiğiniz bitki bir anda gidebiliyor. Bence denemeyi bırakmayın, biraz dilinden anlamaya başladığınızda aslında çok dayanıklı ve kolay bitkiler olduklarını göreceksiniz. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
Hiç kökü kalmayan orkidem için nasıl bir öneri sunabilirsiniz. Bu orkidem için bir çözüm olabilir mi acaba? Teşekkür ederim. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Keşke yolunu bilseydim ama maalesef sadece duyduğumu aktarabileceğim, o da sphangum yosunu bulup kök kısmına sarmak Bunun haricinde benim de bildiğim bir şey yok Ben de mart ayından beri köksüz bir vandayla cebelleşiyorum ama artık son nefesini veriyor. Biraz da benim deneme yanılmalarım yüzünden oldu diye üzülüyorum. Önce canlısını bulamadığımdan kuru sphangum denedim ama maalesef kök yerine küflenme yaptı. Sonra elimde miadı çoktan dolmuş ve uygunsuz saklanmış olan köklendirme hormonu vardı, denedim ama işe yaramadı. En son olarak orkide toprağına dikmeyi denedim, nasılsa kökü yok nemli kalır diye ama en kötüsü o oldu, hızla çürümeye başladı. Yani maalesef ben de bilemiyorum hiç kök yoksa ne yapmak gerektiğini ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-12-2011
|
Alıntı:
![]() böylece küflenmez. şimdi bir keiki kök verdi bile. sphagnuma ektim kavonozdan çıkardım. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-01-2016
|
orkidem açmıyor
orkidem yazdan beri açmıyor, ne yaptıysam olmuyor, besin aldım işe yaramadı lutfen yardım ediinnn ![]() ![]() ![]() ![]() kokleri boyle cok az gibi siyahımsı ve ıslak duruyo, resim atamadım daha yenı uyeyımde |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
akşamları yapraklarına su sepin ve hafif 1-2 saat esinti almasını sağlayın ya da daha serin bir ortama koyun 14-20 arasında bir sıcaklık arasında yeni çiçek sapı çıkartır.Kökler aşırı sulamadan çürümüş olabilir çürüyenleri temizleyip tekrar dikim yapın aşırı sulamayın. |
|
|
|
![]() |
|
|