Her zamanki gibi "fotoğraf olmadan kesin birşey söyleyemeyeceğim ama..." diye başlayayım:
Flask derken fideler hala steril kapta mı yoksa çıkarıp bir ekim yaptınız mı?
Dışarıda olduklarını varsayarak yazıyorum, bitkiler enfekte olmuş olabilir. Çıplak elle yaprağına gövdesine ellemiş olmanız veya bir yerden su sıçraması bile bu enfeksiyonun nedeni olabilir. Diğer taraftan, fideden büyütmede sıfır kayıp imkansız gibi.. kendinizi çok üzmeyin.
Enfeksiyondan şüpheleniyorsanız en kısa zamanda kötü görünenleri diğerlerinden ayırın.
Fidelerinizin büyüklüğüne çok bağlı ama benim tavsiyem biraz büyüyene kadar kökler haricinde suya değdirmeden fidelerinize bakmanız, hatta kökün gövdeden çıktığı nokta da doğrudan suyla temas etmesin diyeceğim. Bu yöntem en hızlı çiçek alabileceğiniz yöntem değil ama benim durumumda çalışıyor
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lotusdream
Merhaba;
Bilirkisilerden yardim isteyecegim bu konuda.Cattleya Baby flasklerimin yani bebek orkidelerimin yapraklari son 3 gundur bu sekilde kararmalar yapiyor.dibe dogru sanki curukmuscesine bir goruntu.her zamankinden farkli birsey yapmadim.hatta onlari evden seraya tasidim istedikleri sicak ve hafif nemli ortama soktum ama 3-5 saksidaki goruntu beni tedirgin etti.fikri olan varsa minnettar olurum zira onlari cok uzaktan getirdim ve 3 aydir gozum gibi bakarak buyutmeye calisiyorum.
|