![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Her zamanki gibi "fotoğraf olmadan kesin birşey söyleyemeyeceğim ama..." diye başlayayım: Flask derken fideler hala steril kapta mı yoksa çıkarıp bir ekim yaptınız mı? Dışarıda olduklarını varsayarak yazıyorum, bitkiler enfekte olmuş olabilir. Çıplak elle yaprağına gövdesine ellemiş olmanız veya bir yerden su sıçraması bile bu enfeksiyonun nedeni olabilir. Diğer taraftan, fideden büyütmede sıfır kayıp imkansız gibi.. kendinizi çok üzmeyin. Enfeksiyondan şüpheleniyorsanız en kısa zamanda kötü görünenleri diğerlerinden ayırın. Fidelerinizin büyüklüğüne çok bağlı ama benim tavsiyem biraz büyüyene kadar kökler haricinde suya değdirmeden fidelerinize bakmanız, hatta kökün gövdeden çıktığı nokta da doğrudan suyla temas etmesin diyeceğim. Bu yöntem en hızlı çiçek alabileceğiniz yöntem değil ama benim durumumda çalışıyor ![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-05-2014
|
ölmeden acil yardım
son resim orkidemin ilk hali.bir buçuk ay önce hediye geldi başlarda iyi gidiyordu.zamanla çiçekleri döküldü ve son bir kaç haftadır dalı kurumaya başladı bende iyice kuruyan dalı buradan da gördüğüm kadarıyla budadım ve tarçın serptim. fakat hala kurumaya devam ediyor ve yapraklar yumuşamaya başladı.ölmeden bunu canlandıracak tecrübeli birilerinden yardım bekliyorum tüm bunlara acil çözüm bulacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-01-2012
|
Arkadaşlar ben keiki oluşması için gövdesine preperat sürdüm. Ama çiçek sapı oluştu. Keiki olmadı. Niye acaba. Keiki için ne yapabilirim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kullandığınız preparat "keiki paste" diye satılan ürün olsa gerek. Wikipedia'dan okuduğuma göre büyümeyi tetikleyen bir sitokinin olduğundan eğer sap üzerindeki nodül çiçeklenmek üzere çoktan farklılaşmışsa çiçek sapı oluşturuyor, eğer farklılaşma henüz gerçekleşmediyse vejetatif büyümeyi teşvik edebiliyor ve keiki oluşturabiliyormuş. Öte yandan uygulama sonrası preparatın büyümeyi hangi yönde teşvik edeceği belirsiz olduğundan yine de çiçek sapı oluşabiliyormuş. Yani benim anladığım çiçeklenme dönemi yaklaşmadan çiçek sapı oluşturmayacağını düşündüğünüz boğuma uygulamanız ve gerisini de bitkinin kararına bırakmanız gerektiği. Öte yandan ben şöyle düşündüm: Sağlıklı ve halinden memnun bitki çiçek açıyor, sağlıksız veya keyifsiz olan bitki keiki oluşturuyorsa uygulama sonrası biraz gölgede bırakmak işe yarayabilir belki. Yine de siz benim düşündüğüm kısmı atlayıp kararı bitkiye bıraksanız daha iyi olabilir ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-12-2013
|
Merhaba arkadaslar, ben daha onceden orkidemle ilgili bir cok sorunumu yazdim buraya ve sagolsun herkes elinden geldigince cevap yazdi. simdi orkidemle ilgili bir sorunum var, yeni tomurcular acti en buyuk tomurcuk mor renkli olan, cicek acacak diye beklerken daldan kopmus ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|