View Single Post
Eski 21-05-2014, 11:49   #1702
dinozor
Ağaç Dostu

dinozor's Avatar

Giriş Tarihi: 07-11-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 16500 Mesajı Göster
Merhaba, yaklaşık 2 hafta önce türünü bilmediğim bir orkide aldım. Sağlıksız görünüyordu, fakat üzerinde yaklaşık 7-8 tane tomurcuk vardı. Çeşitli sitelerden bilgi aldığım kadarıyla haftada iki kez sulanması tavsiye ediliyordu. ve ben aldıktan bir hafta sonra suladım. Fakat iki tane yaprağı birer gün arayla sarardı ve yumuşadı. bunun sebebi ne olabilir. bir tanıdık da ayda bir su verilmesini tavsiye etti. Şu anda resim yükleme şansım yok, en kısa zamanda resmini de ekleyeceğim. Çok teşekkür ederim.
Sayın 16500,

Haftada iki kere sulamak gerekseydi ben tek bir orkide yaşatamazdım Hatta çok sulanmaya gelmedikleri için orkideleri yaşatabiliyorum desem yerinde olur Her ülkenin, her şehrin ve her evin koşulları farklı olduğundan her öneri bizlere uygun olamayabiliyor. Benim tecrübe ettiğim, toprağı kurumaya yakınken bitkiyi sulamak gerektiği (Mesela bizim ev koşullarında çoğu saksı için iki hafta uygun bir süre oluyor).

Öte yandan bitki zaten çok sağlıklı görünmüyordu demişsiniz, önceden de bir miktar zorlanmış belli ki. Yaprak sararması çok ciddi bir şey olmayabilir, köklerini bir kontrol ederseniz biraz fikir verebilir. Cinsine göre yeşil veya beyaz renkli, sert kökleri varsa çok iyi. Yumuşamış, sulanmış kökler varsa o zaman suyun çok geldiğini anlayabilirsiniz. Sonrasında da duruma göre uygun bir şekilde müdahale edilebilir

dinozor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön