Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fdogru
bilenlere sormak istiyorum. iş yerimizde bir orkide var. buradan öğrendiklerimle bişeyler yapmaya çalıştım. birden fazla kişi farklı zamanlarda suluyordular öncelikle onlara" siz sulamayın ben bakarım çiçeğe" dedim. neyse çürüyen yumuşak kökleri kestim. köklere tarçın serptim. saksıyı yıkadım. yeni kaktüs toprağım var. toprağa ekip bekleyeceğim. yanlış yaptığım bişey varsa lütfen söyleyin. ayrıca sormak istediğim soru, orkide yapraklarının altında yapışkan dokulu minik çiy/su taneleri var. bu bir hastalık mıdır? yoksa fazla sulamadan kaynaklanan bişey midir? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
|
Merhaba,
Kaktus topragi ile neyi kastediyorsunuz bilmiyorum, ama ev orkideleri genel olarak agac kabuklarindan olusan bol havali bir toprak icinde ve seffaf saksida yasamayi seviyor. Besinlerini yapraklarindan ve koklerinden hava ve isik olarak almayi seviyorlarmis.
Benim orkidelerim icin saksinin hemen karsisindan baktigimda kokleri, ve ayrica kokler ve kabuklar arasindaki bosluklari gorebiliyorum diyebilirim.