agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-03-2014, 09:09   #1561
Ağaç Dostu

dinozor's Avatar

Giriş Tarihi: 07-11-2013
Galeri: 2
Sayın ocak, inanın bu konuda benim hiç bir bilgim ya da tecrübem yok. Çok merak etmeme rağmen şimdiye kadar hiç enzim hazırlamadım.

dinozor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2014, 22:40   #1562
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 23-06-2013
Merhabalar....
Yavru orkidemi annesinden ayıralı 2 ayı geçti... ama hala bu durumda sizce yanlış bir şeyler mi yapıyorum ya da durumu iyimi sizce?

mss2013 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2014, 06:24   #1563
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2013
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mss2013 Mesajı Göster
Merhabalar....
Yavru orkidemi annesinden ayıralı 2 ayı geçti... ama hala bu durumda sizce yanlış bir şeyler mi yapıyorum ya da durumu iyimi sizce?
Fotoğrafta durumları kötü görünmüyor, yapraklar da diri sanırım. Biraz zamana ihtiyacı var, çiçek açabilmesi için annesi kadar büyümesi gerekli.

Tahmin ettiğim kadarıyla su şişesinden kesip yaptığınız saksının altı bol delikli, alttan da hava alabilmesi için bir yükselti yapmışsınız. Güzel bir çalışma olmuş.

Seabert74 beğendi.
sar-dunya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2014, 23:18   #1564
Yeni Üye

Fatma Çakır's Avatar

Giriş Tarihi: 07-01-2014
bu senenin ilk çiçeğini açtı orkidem

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fatma Çakır Mesajı Göster
bunlar yeni çiçek sapı mı? ne kadar süre sonra çiçeklenirler bahara olur mu?
Eveet işte aylar sonra sorumun güzel cevabı kendini göstermeye başladı dün açtı bu tomurcuğu , canım orkidem çok güzel dimi çok... ))

Eklenen Resimler

Fatma Çakır Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2014, 00:51   #1565
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sar-dunya Mesajı Göster
Fotoğrafta durumları kötü görünmüyor, yapraklar da diri sanırım. Biraz zamana ihtiyacı var, çiçek açabilmesi için annesi kadar büyümesi gerekli.

Tahmin ettiğim kadarıyla su şişesinden kesip yaptığınız saksının altı bol delikli, alttan da hava alabilmesi için bir yükselti yapmışsınız. Güzel bir çalışma olmuş.
Merhabalar,
Öncelikle nazik cevabınız ve incelemeniz için çok teşekkür ederim..
evet aynen sizinde söylediğiniz gibi su şişesinden saksı yaptım büyüyene kadar yeterli boyutta diye düşündüm sizcede doğru mu yapmışım? Aklıma gelen acaba küçük mü geliyor diyorum ama hiç kabın çeperine dayanmış bir kök göremedim daha.. "yalnız çok yavaş büyüyor..."

yine belirttiğiniz gibi yapraklar dipdiri özellikle altına bol delik açıp hem bol hava alabilmesi hemde yükselti seviyesi altındaki doldurduğum su ile nem aldıktan sonra böyle diri oldular.. ilk diktiğimde kendini bırakmıştı..

Eski 07-03-2014, 08:19   #1566
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Büyük ihtimalle su şişesinden büyük bir saksı kullansaydınız çok su tutacaktı. Eğer küçük gelmeye başlarsa değiştirirsiniz. Bitki saksının içinde hareketsiz, di mi? Saksı harcı veya ek birşeylerle (phal için bu biraz zor) sabitlemenin faydası oluyor.

Phalaenopsis için dinlenme dönemi yoktur dense de ev şartlarında aynı yerde sabit duran bitkilerden benim gördüğüm kadarıyla kök/yaprak gelişimi dönemsel, duruyor duruyor sonra devam ediyor.

Bitkinin dayanabildiği maksimum güneşli bir yere alın diyecektim ama resimlerden tam anlayamadım. Eğer yapraklar canlı (taze) yeşil ise ve ve yaprak kenarlarında kırmızımsı renklenme var ise daha ışıklı bir yeri denemeyin.

Alıntı:
Merhabalar,
Öncelikle nazik cevabınız ve incelemeniz için çok teşekkür ederim..
evet aynen sizinde söylediğiniz gibi su şişesinden saksı yaptım büyüyene kadar yeterli boyutta diye düşündüm sizcede doğru mu yapmışım? Aklıma gelen acaba küçük mü geliyor diyorum ama hiç kabın çeperine dayanmış bir kök göremedim daha.. "yalnız çok yavaş büyüyor..."

yine belirttiğiniz gibi yapraklar dipdiri özellikle altına bol delik açıp hem bol hava alabilmesi hemde yükselti seviyesi altındaki doldurduğum su ile nem aldıktan sonra böyle diri oldular.. ilk diktiğimde kendini bırakmıştı..

Eski 07-03-2014, 13:35   #1567
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-03-2014
Merhabalar, evimizde diğer çiçeklerle birlikte 4 adet orkidemiz bulunmakta...3'ü dış görünüş olarak sağlıklı, birisi çiçekte ancak bir tanesinin kökleri pek hoş görünmüyor ve bir yana doğru eğilmiş gibi....Nasıllar sizce?

Name:  20140307_132329.jpg
Views: 2272
Size:  36.0 KB

Name:  20140307_132311.jpg
Views: 1762
Size:  28.1 KB

Name:  20140307_132256.jpg
Views: 1740
Size:  24.6 KB

sakdag ve shenile beğendi.
Hodurice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2014, 13:57   #1568
Ağaç Dostu

fatitoo's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2013
merhaba,
Benim orkidemin saksısındaki odun parçalarında beyaz zıplayan çok ayaklı gözle zor seçilen böceklerden çokça var. Bunlardan ev yapımı ilaç kullanarak nasıl kurtulurum. Siteyi okudum birkaç kişi bu soruyu sormuş ancak cevap yok...

fatitoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2014, 14:18   #1569
Ağaç Dostu

shenile's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2013
sn fatitoo o kücük beyaz ziplayan böcekler nemden sudan olusan böcekler bendede vardi ben harci degistiriyorum **** harci firin tepsisine yayıp 200 derece de 10-15 dk bi isitiyorum ki o böcekler ölsün.
tekrar o harci kulaniyorum bir sorun görmedim bu zamana kadar tabi baska tavsiyelerde olabilir bu benim görüsüm ve böyle yaptigim bi yöntem.
saygilarimla

dinozor beğendi.
shenile Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2014, 16:24   #1570
Ağaçsever

Alıntı:
Büyük ihtimalle su şişesinden büyük bir saksı kullansaydınız çok su tutacaktı. Eğer küçük gelmeye başlarsa değiştirirsiniz. Bitki saksının içinde hareketsiz, di mi? Saksı harcı veya ek birşeylerle (phal için bu biraz zor) sabitlemenin faydası oluyor.

Phalaenopsis için dinlenme dönemi yoktur dense de ev şartlarında aynı yerde sabit duran bitkilerden benim gördüğüm kadarıyla kök/yaprak gelişimi dönemsel, duruyor duruyor sonra devam ediyor.

Bitkinin dayanabildiği maksimum güneşli bir yere alın diyecektim ama resimlerden tam anlayamadım. Eğer yapraklar canlı (taze) yeşil ise ve ve yaprak kenarlarında kırmızımsı renklenme var ise daha ışıklı bir yeri denemeyin.
Merhabalar,
Ben arada sırada bir kaç ağaç kabuğunu alarak alt kısımlardaki kökleri ve toprağın nemini incelemek için açıp bakyorum ve alt tabakt da su bulundurduğum için iç kısımdaki ağaç kabukları ıslak ve nemli duruyorlar.. böyle olması gerek sanırım değil mi özellikle bu yaşlarında?

bitki saksının içinde hareketsiz yalnız sallanıyor elimizi değdiğimizde çok çok sıkı değil o halde ben sabitleyeyim?

evet yapraklar koyu yeşil gibi ve kenarlarında ve altlarında kırmızımsı renkler var. sanırım bu büyüdüğü anlamına geliyor?

ben o halde bugün ya da yarın orta büyüklükte bir saksı alıp yarı %20 torf %80 ağaç kabuğu şeklinde karışım yaparak orkidemin saksısını yenileyeyim mi?
yoksa daha kalsınmı bu halde..

Eski 08-03-2014, 18:40   #1571
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Nemli durması normal ancak sürekli ıslak (böyle üstü sulu sulu) durması iyi birşey değil. Daha önce şöyle birşey bulup yazmıştım, büyük ve küçük saksılarda iyi çalışan bir kural.

Eğer bitkiyi hiç kımıldatmıyorsanız problem olmayabilir ama sularken incelerken mutlaka sarsılıyordur, bu durumlarda hareket etmeyeceği kadar sabitleyebilirsiniz.

Gördüğüm kadarıyla bol ışık alan bitkilerde yapraklar biraz daha açık renkli ve yaprak kenarlarında kırmızı noktacıklı oluyor. Bu arada, renklenme cinsiyle de ilgili olabilir (her bitki farklı tona kızarıyor).

Doğrudan gözlemleme şansı olan siz saksı değiştirme konusunda daha sağlıklı karar verebilirsiniz ama naçizane görüşüm kök büyümesi yoksa saksı boyunun büyümesi ek bir fayda sağlamayacaktır. Bence biraz daha bekleyebilirsiniz.

Bu arada, yakın zamandan kendi benzer deneyimimi anlatayım: Aralık sonunda sphagnumda büyütülmüş bir mini phalaenopsis almıştım (önceki ikisi sizlere ömür). Az bir miktar kökünü kaybetti, mangal kömürü parçaları ve hazır orkide toprağı karışımına diktim. Benim saksım da plastik bardaktan.

Oldukça iyi güneş alıyor, kurudukça iyi su ile sulanıyor. Büyümeye devam etmeye karar vermesi tam iki ay aldı, daha bu hafta yeşil kök uçları görebildim. Herşey iyi giderse öldürmeden açtırabildiğim ilk mini phalaenopsis olacak.

Alıntı:
Merhabalar,
Ben arada sırada bir kaç ağaç kabuğunu alarak alt kısımlardaki kökleri ve toprağın nemini incelemek için açıp bakyorum ve alt tabakt da su bulundurduğum için iç kısımdaki ağaç kabukları ıslak ve nemli duruyorlar.. böyle olması gerek sanırım değil mi özellikle bu yaşlarında?

bitki saksının içinde hareketsiz yalnız sallanıyor elimizi değdiğimizde çok çok sıkı değil o halde ben sabitleyeyim?

evet yapraklar koyu yeşil gibi ve kenarlarında ve altlarında kırmızımsı renkler var. sanırım bu büyüdüğü anlamına geliyor?

ben o halde bugün ya da yarın orta büyüklükte bir saksı alıp yarı %20 torf %80 ağaç kabuğu şeklinde karışım yaparak orkidemin saksısını yenileyeyim mi?
yoksa daha kalsınmı bu halde..

Seabert74 beğendi.
Eski 08-03-2014, 18:59   #1572
Ağaçsever

Alıntı:
Nemli durması normal ancak sürekli ıslak (böyle üstü sulu sulu) durması iyi birşey değil. Daha önce şöyle birşey bulup yazmıştım, büyük ve küçük saksılarda iyi çalışan bir kural.

Eğer bitkiyi hiç kımıldatmıyorsanız problem olmayabilir ama sularken incelerken mutlaka sarsılıyordur, bu durumlarda hareket etmeyeceği kadar sabitleyebilirsiniz.

Gördüğüm kadarıyla bol ışık alan bitkilerde yapraklar biraz daha açık renkli ve yaprak kenarlarında kırmızı noktacıklı oluyor. Bu arada, renklenme cinsiyle de ilgili olabilir (her bitki farklı tona kızarıyor).

Doğrudan gözlemleme şansı olan siz saksı değiştirme konusunda daha sağlıklı karar verebilirsiniz ama naçizane görüşüm kök büyümesi yoksa saksı boyunun büyümesi ek bir fayda sağlamayacaktır. Bence biraz daha bekleyebilirsiniz.

Bu arada, yakın zamandan kendi benzer deneyimimi anlatayım: Aralık sonunda sphagnumda büyütülmüş bir mini phalaenopsis almıştım (önceki ikisi sizlere ömür). Az bir miktar kökünü kaybetti, mangal kömürü parçaları ve hazır orkide toprağı karışımına diktim. Benim saksım da plastik bardaktan.

Oldukça iyi güneş alıyor, kurudukça iyi su ile sulanıyor. Büyümeye devam etmeye karar vermesi tam iki ay aldı, daha bu hafta yeşil kök uçları görebildim. Herşey iyi giderse öldürmeden açtırabildiğim ilk mini phalaenopsis olacak.
Merhabalar Sar-Dunya;

ustu sulu sulu değil hatta üstteki kabuklar kuru oluyor fakat içlerini açtıkça nemli veyaıslakımsı nemli durduğunu gözlemliyorum su damlamıyor ******...

sizin önceki cevabınızı okuyunca bitkinin üzerine torflu toprak (bitkiler için olan hazır torflu topraklardan) ekledim ve birazda bastırarak (köklerini içten kırmamaya dikkat ederek) sıkıştırdım biraz daha üste torflu toprak ekledim.. hem bekli nem tutmayada yardımcı olur diye düşündüm... zaten su verdikçe ince taneli topraklar akıp gidiyor.. Bunun bir kötü yanı olur mu geri almalımıyım toprakları?

o halde biraz daha kalsın bu saksıda.. çünkü daha saksı çeperlerine **** bitkinin üstünden herhangi bir kök oluşumu dahi olmadı..
benimde aynı sizin hikayenizdeki gibi bu orkidem.. Annesinden ayırdığım ilk orkidem.. benimkinden sonra tam 3 tane daha yavru verdi ve isteyenler oldu ayırdıkça onlara veridm..

Eski 08-03-2014, 19:59   #1573
Ağaçsever

Sar-Dunya;
Paylaşmış olduğunuz dokümana baktım. çok güzel gerçekten.. çok açıklayıcı..
peki benim Phal.'ımın kökleri daha çeperlerine yaslanmayacak kadar ufak demekki yani göremiyorum köklerini... kökleri takip edebilmek için sizce plastik bardağa ya da cam su bardağına dikeyim mi sizce?

Eski 09-03-2014, 14:45   #1574
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-12-2011
Alıntı:
Merhabalar Sar-Dunya;

ustu sulu sulu değil hatta üstteki kabuklar kuru oluyor fakat içlerini açtıkça nemli veyaıslakımsı nemli durduğunu gözlemliyorum su damlamıyor ******...

sizin önceki cevabınızı okuyunca bitkinin üzerine torflu toprak (bitkiler için olan hazır torflu topraklardan) ekledim ve birazda bastırarak (köklerini içten kırmamaya dikkat ederek) sıkıştırdım biraz daha üste torflu toprak ekledim.. hem bekli nem tutmayada yardımcı olur diye düşündüm... zaten su verdikçe ince taneli topraklar akıp gidiyor.. Bunun bir kötü yanı olur mu geri almalımıyım toprakları?

o halde biraz daha kalsın bu saksıda.. çünkü daha saksı çeperlerine **** bitkinin üstünden herhangi bir kök oluşumu dahi olmadı..
benimde aynı sizin hikayenizdeki gibi bu orkidem.. Annesinden ayırdığım ilk orkidem.. benimkinden sonra tam 3 tane daha yavru verdi ve isteyenler oldu ayırdıkça onlara veridm..
toprağı hemen alın. olan kökleride hava alamadığından çürütürsünüz.
kesinlikle torf kullanmayın.

esra_al Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2014, 16:07   #1575
Ağaçsever

Merhabalar esra_al;
yazınızı okuduktan sonra zaten içimde ukdesi kalarak yaptığım bu işi temizlemek için hemen saksıyı boşalttım içini iyice temizledim çeperini temizledim güneşi düzgün alabilsin diye... altına ve yan tarafta en alt kısıma havalandırma delikleri açtım.. ağaç kabuklarını yıkladım ve tekrar diktim.. inşallah birşey olmaz.. köklerinin halinide göstermek istiyorum yorumlarınızı bekliyorum.. inşallah durum vahim değildir.. bana pek vahim gelmedi çiçek ve kökler canlı gibi ama sadece kararmış gibi duran köklere tam anlam veremedim.. topraktan mı yoksa neden bilemedim..

http://i.hizliresim.com/wL5n2z.jpg

Eski 09-03-2014, 16:08   #1576
Ağaçsever

beyaz kökler yeni çıkan taze kökler sanırım değil mi?

Eski 09-03-2014, 16:40   #1577
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Güneş görmeyen kökler beyaz kalıyor. Diğer taraftan köklerin büyüyen uçları var sanırım ama kök gövdeleri kahverengi olmuş (büyük olasılıkla durumları iyi değil). Kahverengi yerleri tarçınlayıp daha sonra üstü daha az su tutacak şekilde bir saksıya dikin.

Cam değil de plastik su bardağına dikebilirsiniz. Dibine bol delik açın, tabandan 1/3 bardak yüksekliği seviyesinde de birkaç delik açabilirsiniz. Cam ile bu işi yapmanız biraz zor.

Alıntı:
beyaz kökler yeni çıkan taze kökler sanırım değil mi?

Eski 09-03-2014, 16:58   #1578
Ağaçsever

Alıntı:
Güneş görmeyen kökler beyaz kalıyor. Diğer taraftan köklerin büyüyen uçları var sanırım ama kök gövdeleri kahverengi olmuş (büyük olasılıkla durumları iyi değil). Kahverengi yerleri tarçınlayıp daha sonra üstü daha az su tutacak şekilde bir saksıya dikin.

Cam değil de plastik su bardağına dikebilirsiniz. Dibine bol delik açın, tabandan 1/3 bardak yüksekliği seviyesinde de birkaç delik açabilirsiniz. Cam ile bu işi yapmanız biraz zor.
merhabalar,
yalnız hiçbir kök güneş görmüyor zaten kabukların içeisinden hiç gözükmüyorlar..

sanki kökler koyu yeşil gibi ama torftun toprağından emmiş de kahveleşmiş gibi geldi bana..

ben aynı saksıyı yıkadım, tüm ağaç kabuklarınıda yıkadım ve toprağını ve suyunu süzdüm... daha sonra ise sadece bu ağaç kabuklarıyla tekrar gömdüm aynı şişeye..

altına iki sıra halinde kalın delikler deldim.. yanlarınada delmiştim.. fotoğrafnı çekip koyayım..

Eski 09-03-2014, 17:03   #1579
Ağaçsever

İşte fotoğrafları..
altınada bir malzeme serdim böylece alttanda hava alabilsin diye..

http://i.hizliresim.com/e73yZL.jpg

Eski 11-03-2014, 12:38   #1580
Ağaçsever

kahverengi kökler biraz sıktığınızda sulu sulu mu? bitkinin sağlam kökleri var. bence ümitsiz değil. bir gün açıkta bırakın kurusun. fazla ıslak ve havasız kalmış. olmazsa fungisit ile muhamele edin derim... fotoğrafını koyun kuruduktan sonra bide koku var mı?

Eski 11-03-2014, 12:40   #1581
Ağaçsever

bide daha küçük bi kap kullanın oldukça küçük olsun.

Eski 11-03-2014, 16:20   #1582
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-01-2014
Ziya Soner Hocamın dikkatine!!!

Hocam tlf'da bahsettiğim üzere phal cinsi orkidemin yeni toprak değişiminden sonraki durumu!
Yaprağının buruşması üzerine köklerini açtığımda bütün köklerinin boşaldığını gördüm ve köklerini kesmek zorunda kaldım.

Eklenen Resimler

hatice p. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2014, 16:31   #1583
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-01-2014
Orkide toprağı diye aldığım substrat! (ın) ambalajı

içinde ağaç kabuğu ve ponza taşı varmış, mahvetti çiçeğimi, diğer orkidemide buna dikmiştim onuda acilen değiştirmem gerekiyor malesef.

Eklenen Resimler

hatice p. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2014, 01:20   #1584
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esra_al Mesajı Göster
kahverengi kökler biraz sıktığınızda sulu sulu mu? bitkinin sağlam kökleri var. bence ümitsiz değil. bir gün açıkta bırakın kurusun. fazla ıslak ve havasız kalmış. olmazsa fungisit ile muhamele edin derim... fotoğrafını koyun kuruduktan sonra bide koku var mı?
yine resimde gösterdiğim kaba ek delikler açarak tekrar dikmiştim. kap zaten bence gayet ufak gibi... kökler sertti sulu gibi yumuşak değildi.. sanırım pek sıkıntı yok gibi anladığım kadarıyla... inşallah güzel olur herşey... kokuda yoktu bu arada

Eski 16-03-2014, 21:08   #1585
Ağaç Dostu

ayhat's Avatar

Giriş Tarihi: 30-11-2007
orkide bakımında uzman olmasamda evimin bir penceresini çok sevdikleri için çok uğraşmama gerek kalmadan beni çiçekleriyle sevindiriyorlardı, geçen gün fazla sulama nedeniyle hızla ölmekte (sulayan ben değilim) olan orkidemin toprağını değiştirdim ve o da kalan iki yaprağına bir yaprak ekledi, yani mücadelesi devam ediyor şu an ama oldukça umutluyum, size sorum şu, elime daha doğrusu çöpe atılacak bir sulama kurbanı orkide daha geçti, acaba yapraksız kalan bir orkide uygun şartlar sağlanırsa yaprak çıkartırmı? Buna şahit olan var mı? ya da bana artık kesin ölmüş mü diyeceksiniz?

Düzenleyen ayhat : 16-03-2014 saat 21:51
ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2014, 19:56   #1586
Ağaçsever

Deryya's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2013
sonunda açtı...

Eklenen Resimler

Seabert74 ve yldsbnl beğendi.
Deryya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2014, 12:29   #1587
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-11-2013
yaprak

orkidem sürekli yaprak çıkarıyo busene,açmaya hiç niyeti yok çok besledıgım ıcın olabılırmı sizce? çok sağlıklı kökleri yaprakları falan ama çiçek sapı çıkarmadı bu yıl habire yeni yaprak nedense?

ecznecla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2014, 19:23   #1588
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-03-2014
merhaba, orkidemin saksısı şeffaf, ancak sanırım biraz büyük, ve saksı değişimi yaklaşık 20 gün önce yapılmış. içindeki kökleri göremiyorum ben de dışarıda görebilmem için düzenledim tekrar. ne yapmam gerek, küçük saksı mı almalıyım? iyi akşamlar

U.merve Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2014, 19:27   #1589
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-03-2014
Name:  967629_1390980607843012_1871594330_n.jpg
Views: 2301
Size:  60.2 KB

Name:  1543090_1390980644509675_2073158602_n.jpg
Views: 2018
Size:  67.5 KB

Name:  photo.php.jpg
Views: 1786
Size:  4.8 KB

U.merve Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2014, 20:02   #1590
Ağaçsever

Deryya's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2013
bence çiçekli iken değiştirmeseydiniz keşke.

Seabert74 beğendi.
Deryya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025