agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-04-2014, 17:03   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-03-2014
orkidemin kökü

ben de aslında yapraklarını kesmemeyi düşünmüştüm ama muzur bi oğlum var bi kaç kere çiçeğimi düşürdü ve yaprağı kırıldı .o yuzden kestım yapraklarını kökü de çok iyi durumda değil ama yine de resmini çektim.köklerine de tarçın serptim(siteden okudum faydası olur diye).bakıp umut vermeniz dileğimle...
bir resimde yuvarlak içine aldığım kısımda sanki kök olusturacakmıs gibi .eger öyleyse onu kaybetmemek için ne yapabilirim.şimdiden çooook teşekkür ederim sağolun.[ATTACH]Name:  orkide2.jpg
Views: 2879
Size:  25.9 KB[/ATTACH]

Eklenen Resimler

laylolla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2014, 21:15   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-04-2014
Merhabalar,

Uzunca bir süre üye olmadan takip ettikten sonra bugün yardımlarınıza başvurmayı istedim. Forumu baya okudum. Edindiğim bilgiyle tamamen kurumuş dalları steril bir şekilde kestim. Orkidem bende 1,5 yıldır var. İlk geldiğinde çok güzeldi sonra çok çanuk bir şekilde çöküşe geçti ve ben de nasıl bakılır bilmediğim için kendine gelemedi. En son 1 ay önce yerini değişip cam kenarına koydum ve yeni yaprak çıkarmaya başladı. Dibinden de küçücük bir oluşum var umarım daldır ve beni mutlu eder. Tahminim köklerinde temizlik yapmam gerektiği ama cidden bozarım zarar veririm diye çok korkuyorum. Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?? Durumu nedir, daha iyi olması için bu durumdaki orkideye ne yapabilirim? Ve o dibindeki sizce de dal başlangıcı mı? Şimdiden çoook teşekkür ederim.

Düzenleyen Bereniko : 02-04-2014 saat 21:18 Neden: Fotoğraflardaki boyut sorunu
Bereniko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2014, 17:32   #3
Ağaç Dostu

Seabert74's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2013
Orkideniz son bir gayretle o yapragı çıkarmaya calışıyor gibi görünüyor. Kökleriniz çok iyi durumda olmasa da, iyi bir bakımla düzelebilir bence. Şimdi saksınıza yeniden dikin, eger saksı harcınız eski veya hastalıklı ise değiştirin. Eger değiştirme imkanınız yoksa fırında 5 dk fırınlayın (ben denemedim ama burada yazanlar var).. İç harcınız kuruduktan sonra yeniden dikin ve çok sulamamaya dikkat ederek bakımına devam edin. Kurtulacagını düşünerek sevginizi ihmal etmeyin,
sevgiler

Seabert74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2016, 08:53   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-04-2016
Orkide sorunu

Orkidem kötüleşmeye başladı.resim gönderebilirsem yardım isteyeceğim sizden.ama genel olarak bahsedeyim.bir hafta önce orkidenin saksısını çiçekçi den aldığım orkide toprağıyla değiştirdim.toprağı önceden ıslatmadım.değişimden sonra bir kere,bir hafta sonra bir kere daha suladım.şimdi alt yapraklar açık yeşil ve yumuşak.üstlerinde veya bebekler var ve yarılmaya,yeni çıkanların da uçları kopmaya başladı.sebebi nedir acaba?ne yapmam gerekir?bir de nasıl resim gönderebilirim

Sdzgr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2014, 08:32   #5
Ağaç Dostu

Seabert74's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2013
Sayın horozibigi,
Orkidenizin yapragına su sıkarken güneş aldıgı öğle saatleri değil, sabah saatlerini tercih edin. Ayrıca perdelenmemiş güneş de yapraklarda yanma yapar. Üzerine bir de su damlası mercek görevi göstererek bu yanıkları tetikler. Sulama ve güneşe dikkat edin, sevgiler

Seabert74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2014, 14:15   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-03-2014
Merhaba, kırmızı örümcek- beyaz böcek- yaprak sararması için ne yapabilirim Yaprakların altında ağsı yapı yok.
http://i.hizliresim.com/xA4N5L.jpg
http://i.hizliresim.com/x9MALN.jpg

nurr. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2014, 14:44   #7
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2013
Galeri: 1
Merhaba,
agaclar.net'deki şu başlıkları inceleyebilirsiniz:
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nurr. Mesajı Göster
Merhaba, kırmızı örümcek- beyaz böcek- yaprak sararması için ne yapabilirim Yaprakların altında ağsı yapı yok.
http://i.hizliresim.com/xA4N5L.jpg
http://i.hizliresim.com/x9MALN.jpg

sar-dunya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2014, 18:00   #8
Yeni Üye

selenium's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2014
Herkese merhabalar,
Uzun süredir bilgi almak için bu siteyi ziyaret ediyorum. Bugün ilk kez kendi kendime neden üye olmuyorum dedim. Çoğu çiçek türünü sevmekle birlikte en gözde çiçeğim olan orkideyi bir türlü kendi evimde yetiştiremiyorum. Bu konuda sizin desteğinize ihtiyacım var. Geçen sene aldığım 2 orkidem şu an kötü durumdalar. Biri phalaenopsis, diğerinin türünü bilmiyorum. İlk aldığımdaki çiçekli hallerini ve şu anki durumlarını fotoğraflarda görebilirsiniz. Phal beyaz pembe çiçekli olan 4ay önce taşınma esnasında yere düşerek kırıldı ve yapraksız kaldı. Yaşatabilir miyim sizce? Diğer orkidemi daha sağlıklı hale nasıl getirebilirim? Türü hakkında bilgisi olan var mı?

Eklenen Resimler

selenium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2014, 18:05   #9
Yeni Üye

selenium's Avatar

Bu kırılan phalaenopsisim

Eklenen Resimler

Eski 04-04-2014, 18:06   #10
Yeni Üye

selenium's Avatar

Sanırım suyu da fazla gelmiş.Ne yepacağımı şaşırdığım için..

Eklenen Resimler

Eski 04-04-2014, 18:10   #11
Yeni Üye

selenium's Avatar

Türünü bilmediğim ve daha iyi durumda olan diğer orkidem..

Eklenen Resimler

Eski 05-04-2014, 00:03   #12
Yeni Üye

Öncelikle arkadaşlar hepinize merhaba diyorum evime yeni aldığım orkide çiçeğimi aldığımda çok güzeldi fakat yaklaşık 10 gün geçince aşağıdaki resimdeki hale döndü çiçekleri solmaya başladı kökünün bazılarında beyaz beyaz noktalar var ve üzerinde gezen hareket eden minik çok küçük canlılar var kısaca yolunda gitmeyen bir şeyler var siz benim ne yapmamı tavsiye edersiniz. Lütfen bir yardım edin de kurtaralım canlıları

Eklenen Resimler

murat71 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2014, 23:07   #13
Yeni Üye

yldsbnl's Avatar

Giriş Tarihi: 02-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi murat71 Mesajı Göster
Öncelikle arkadaşlar hepinize merhaba diyorum evime yeni aldığım orkide çiçeğimi aldığımda çok güzeldi fakat yaklaşık 10 gün geçince aşağıdaki resimdeki hale döndü çiçekleri solmaya başladı kökünün bazılarında beyaz beyaz noktalar var ve üzerinde gezen hareket eden minik çok küçük canlılar var kısaca yolunda gitmeyen bir şeyler var siz benim ne yapmamı tavsiye edersiniz. Lütfen bir yardım edin de kurtaralım canlıları
Sayın murat71,

Benim bir orkidem de benzer durumdaydı. Saksıdan çıkardım; çürümüş olan kökleri kestim; karışımı yıkayıp fırınladım; torf ekleyerek yeniden saksıya yerleştirdim. Böceklerden kurtulmanın yolu karışımı yenilemekten geçiyor. Bu yolla kökleri de kontrol etmiş olursunuz. Eminim orkideniz biraz bakımla güzelleşecektir.

yldsbnl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2014, 15:11   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-04-2014
orkide çürümesi

orkidem bu halde canlanma şansı var mılütfen acil yardım

Eklenen Resimler

orkide2014 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2014, 17:10   #15
Ağaç Dostu

dinozor's Avatar

Giriş Tarihi: 07-11-2013
Galeri: 2
Sayın murat71, köklerin üzerindeki beyaz noktalar normal oluşumlar, endişe etmeyin Hareket eden minik canlılar ise muhtemelen ağaç kabuklarına gelmişlerdir. Kökleri ve saksıyı yıkadıktan sonra yeni orkide toprağına dikerseniz böceklerden kurtulabilirsiniz. Canlınızla uzun yıllar mutlu mesut yaşamanızı dilerim

Sayın orkide2014, orkidenizin canlanması maalesef mümkün değil.

dinozor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2014, 17:14   #16
Yeni Üye

selenium's Avatar

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Orkidemin dal çıkarmasını sabırsızlıkla bekliyorum. Köklerinin durumu çok iyi değil bu yüzden bundan sonra nasıl hareket etmem gerektiğini merak ediyorum.

Eklenen Resimler

Eski 07-04-2014, 12:56   #17
Ağaç Dostu

dinozor's Avatar

Sayın selenium, kusura bakmayın mesajları hoplaya zıplaya okumuşum Aslında orkide konusunda gerçekten çok bilgili ve çok da tecrübeli isimler var, yanıtları onlardan alabilmenizi daha çok isterim ama herkes her zaman buralara bakamadığı için arada bildiğim bir şey varsa yardımcı olmaya çalışıyorum sadece.

Sizin iki orkideniz de phalaenopsis ki sarı olanı değişik çiçekli, çok güzel bir bitkiymiş Yapraksız olanın durumu pek parlak gelmedi bana, çünkü sizin de düşündüğünüz üzere suyu fazla gelmiş, kökler iyi görünmüyor. Yine de bir kök temizliği yapıp şansınızı deneyebilirsiniz. Yumuşayıp sulanmış kökleri uzaklaştırıp, beyaz veya yeşil olan sert yapılı kökleri bırakıp tekrar dikebilirsiniz. Kestiğiniz yerlere mantarlara karşı tarçın serpebileceğiniz yazıyor ama ne derece etkili oluyor bilemiyorum. Gerek forumda gerek başka internet sayfalarında sphagnum da çok adı geçen bir şey ama hem bulmak zor olacaktır hem de daha çok su tuttuğundan sulama işi daha da zor olabilir bence. Diğer orkidenizde ise sıkıntı yok gibi, var mı? Hatta geçen yıl değil, yıllar önce almışsınız gibi çok sayıda yaprağı da var Saksı içinde kalan kökleri diri görünüyorsa rahat edebilirsiniz, ben fotoğrafta köklerini seçemedim.

Eski 08-04-2014, 18:52   #18
Ağaç Dostu

dinozor's Avatar

Sayın selenium,
Köklerde sıkıntı göremedim ben, gayet canlı duruyorlar Fotoğraflar bitkinin yeni sulanmış haline ait sanırım fakat toprak her zaman bu ıslaklıkta kalıyorsa o zaman kökler çürüyebilir ki sizin böyle yaptığınızı sanmıyorum, bir yılı devirmişsiniz. Bir tek, bana göre orkideniz biraz büyümüş Ben olsam daha büyük bir saksıya geçirirdim ki biraz ferahlasın kökleri. Bunun dışında istedikleri ve istemedikleri konusunda forumda yazılmış olanların üzerine eklenebilecek bir şey aklıma gelmiyor. Köklerin hava alabileceği bir ortam, aşırıya kaçmayan sulama ve yeterli ışık dışında pek bir beklentileri yok Bir de çiçekler geçtikten sonra çiçek sapını dipten kesmezseniz aynı sap üzerinden tekrar çiçeklenecektir (sap kurumadığı taktirde). En kısa zamanda tekrar çiçeklerini görmenizi dilerim.

Eski 08-04-2014, 20:16   #19
Yeni Üye

selenium's Avatar

Sayın dinozor,
İlginiz için çok teşekkürler. Yazdıklarınızla içimi rahatlattınız. İki dalı olan çok güzel bir orkideydi ve maalesef dalları kendiliğinden kurudu. Umarım en kısa zamanda tekrar dal verir; ben de sizinle buradan paylaşırım. Zannettiğim kadar kötü durumda olmadığına çok sevindim çünkü değişik ve çok güzel çiçekleri var. Saksı değişimine gelince ben hala cesaret edemiyorum bozarım diye.

Eski 10-04-2014, 14:49   #20
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-03-2014
Merhaba,

Phal. türünde bir orkidem var, bana geldiğinde iki tane çiçek dalı vardı ve büyük olan çiçekli, küçüğü çiçeksizdi. Büyük olanı çiçeklerini dökünce buradan okuduklarım doğrultusunda budadık. İki dal da yeşil şu anda ama küçük olanda bir oluşum başladı. Önce tomurcuk sandım ama şu andaki halinden emin değilim. Bir de dalda resimde de görebileceğiniz beyazlıklar var. Eğer bu bir sürgünse, sürgünün üst kısmından budamayı düşünüyorum.

Bu oluşumun ne olduğu ve budama yapıp yapmamam gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Eklenen Resimler

ibayram Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2014, 16:38   #21
Ağaçsever

denizcem's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2009
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ibayram Mesajı Göster
Merhaba,

Phal. türünde bir orkidem var, bana geldiğinde iki tane çiçek dalı vardı ve büyük olan çiçekli, küçüğü çiçeksizdi. Büyük olanı çiçeklerini dökünce buradan okuduklarım doğrultusunda budadık. İki dal da yeşil şu anda ama küçük olanda bir oluşum başladı. Önce tomurcuk sandım ama şu andaki halinden emin değilim. Bir de dalda resimde de görebileceğiniz beyazlıklar var. Eğer bu bir sürgünse, sürgünün üst kısmından budamayı düşünüyorum.

Bu oluşumun ne olduğu ve budama yapıp yapmamam gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz?
Sevgili iBayram, bu yeni bir çiçek sapı yeni çiçekleriniz olacak demektir Beyaz oluşum dediklerinizi net göremediğim için yorum yapmıyorum sap oluşumunun 3 cm üstünden kesebilirsiniz bence

denizcem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2014, 18:15   #22
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-03-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizcem Mesajı Göster
Sevgili iBayram, bu yeni bir çiçek sapı yeni çiçekleriniz olacak demektir Beyaz oluşum dediklerinizi net göremediğim için yorum yapmıyorum sap oluşumunun 3 cm üstünden kesebilirsiniz bence
Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Beyazlık olarak bahsettiğim, sap oluşumunun üzerinde çizgi şeklinde görülebilir. Ama budama yaptığımda gidecek demektir.

ibayram Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2014, 23:55   #23
Ağaç Dostu

tranquila's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2013
Bu güzel çiçekler, daha açtıkları gün beyaz yapraklarının üzerinde su damlası gibi bir şey oluşuyor ve maalesef hemen ertesi günü çiçeği kaybediyorum. Bunun sebebi nedir? Ne yapmam gerekir?

Eklenen Resimler

tranquila Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2014, 12:34   #24
Yeni Üye

aysural's Avatar

Giriş Tarihi: 08-04-2014
Yapışkan sıvı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tranquila Mesajı Göster
Bu güzel çiçekler, daha açtıkları gün beyaz yapraklarının üzerinde su damlası gibi bir şey oluşuyor ve maalesef hemen ertesi günü çiçeği kaybediyorum. Bunun sebebi nedir? Ne yapmam gerekir?
Bitlenmeden doğan bir sıvı olabileceği gibi sağlıklı olduğunu gösteren bir sıvı da olabilir. Bunu anlamak için iyice inceleyin. Orkidenizde bit olup olmadığına bakın. Eğer bit varsa mutlaka ilaçlayın. Bunun için Bauhaus'ta satılan ürünler var. Sağlıktan dolayı yapışkan damlalar çıkıyorsa damlayı ıslak bezle iyice silin. Silmezseniz, mantarların üreyebileceği bir ortam oluşur. Damlaların kendiliğinden buharlaşması için orkidenizin bulunduğu yerin havadar olması gerekiyor.

aysural Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2014, 12:13   #25
Yeni Üye

aysural's Avatar

Benim orkidemde de bunun gibi tomurcuklar var yeni çiçek sapı olabilir

Eklenen Resimler

Eski 12-04-2014, 22:18   #26
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-04-2014
Merhabalar, ben de orkideler konusunda çok acemiyim henüz. Eşim 2 ay önce hediye olarak almıştı. 2 aydır hiç bir sıkıntı yoktu. Çiçekleri, yaprakları çok canlıydı. Haftada bir kere suluyorum ve pencereye 2 metre uzaklıkta, doğrudan güneş ışığı almıyor. İki hafta önce spreyle su sıkmaya başlamıştım. O yüzden mi oldu bilmiyorum ama önce bir daldaki çiçekleri soldu sonra da o dal dibten sararmaya ve hatta kararmaya başladı. Diğer çiçek dalı sağlam, yapraklar sağlam hatta yeni küçük bir yaprak çıktı. Fotoğraflarınıda paylaşacağım. Sizce neden böyle olmutur? Ve ne yapmalıyım ?

Eklenen Resimler

orkide35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2014, 18:57   #27
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-04-2014
merhabalar. sahipsiz kalmış bir orkideyi sahiplenmemle birlikte bu siteyi keşfettim. uzun uzun okudum yazılanları ama resim koyup sizlerden fikir almak istedim. sizce toprağını değiştirmelimiyim. değiştirmem gerekirse nereden temin edebilirim. çünkü kendim yapma gibi birşeyi beceremem. koçtaştan alsam olur mu mesela. kökleri sizce iyi durumda mı? o daldan çıkan filiz çiçek açacak demek mi. sevinmeli miyim. orkidemin yaprakları aşağı sarkıyor. bu normal mi. bir çok fotoğrafta yapraklar yukarı doğru iken benimkinde neden böyle.

Eklenen Resimler

orkide_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2014, 21:54   #28
Yeni Üye

aysural's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orkide_sever Mesajı Göster
merhabalar. sahipsiz kalmış bir orkideyi sahiplenmemle birlikte bu siteyi keşfettim. uzun uzun okudum yazılanları ama resim koyup sizlerden fikir almak istedim. sizce toprağını değiştirmelimiyim. değiştirmem gerekirse nereden temin edebilirim. çünkü kendim yapma gibi birşeyi beceremem. koçtaştan alsam olur mu mesela. kökleri sizce iyi durumda mı? o daldan çıkan filiz çiçek açacak demek mi. sevinmeli miyim. orkidemin yaprakları aşağı sarkıyor. bu normal mi. bir çok fotoğrafta yapraklar yukarı doğru iken benimkinde neden böyle.
Sn orkide sever kökleriniz canlı görünüyor ama yine de toprağı değiştirmenizde fayda var. Bauhaus'tan alabilirsiniz. Alacağınız toprakta bol çam ağacı kabukları olmalı ayrıca içine ufalanmış ponza taşı veya strafor da denilen köpük maddesinden koyabilirsiniz. Straforu nalburlardan temin edebilirsiniz. Daldaki oluşum ise yeni bir çiçek dalı akşamları üzerine az bir miktar içme suyu püskürtün. Yapraklarda bence bir sorun yok. Devamlı aydınlığa bakan yönü değiştirildiği için bu şekli almış olabilir. Saygılarla...

Eski 15-04-2014, 00:02   #29
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aysural Mesajı Göster
Sn orkide sever kökleriniz canlı görünüyor ama yine de toprağı değiştirmenizde fayda var. Bauhaus'tan alabilirsiniz. Alacağınız toprakta bol çam ağacı kabukları olmalı ayrıca içine ufalanmış ponza taşı veya strafor da denilen köpük maddesinden koyabilirsiniz. Straforu nalburlardan temin edebilirsiniz. Daldaki oluşum ise yeni bir çiçek dalı akşamları üzerine az bir miktar içme suyu püskürtün. Yapraklarda bence bir sorun yok. Devamlı aydınlığa bakan yönü değiştirildiği için bu şekli almış olabilir. Saygılarla...
çok çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. en kısa zamanda toprağını değiştireceğim.

orkide_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2015, 19:59   #30
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-10-2015
İki Orkide üç soru ☺

İyi akşamlar ben üç adet Orkide buyutuyorum ve hepsi 3 yılı geçti .Orkide nin birinde sakının dibinden tekrar Filiz verdi ve nasıl ve ne zamanda ve nasıl biçimde saksiya alacağım i bilmiyorum.ikincisi başka bir Orkide min üst dalından yapraklı Filiz verdi ve kök verdi iki koku var bunu da nasıl ve ne zamanda ayiracagimi bilmiyorum..Üçüncüsü ise ölmek üzere olan yaprakları curumenin son haddine gelmiş bir orkidem vardı arkadaşımın birinde Çömlek saksi da Orkide si olduğunu görmüştüm ve acayip çiçek veriyordu deneme amaçlı onu şeffaf olmayan bi saksiya koydum ve bir anda Orkide canlandı yaprak vermeye başladı. .banada yardım edebilecek olan kimse varmı ????fotoğraf yüklemeye çalıştım ama yüklemedi hata veriyor.

demet zeynom Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026