![]() |
|
![]() |
#1471 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-09-2006
|
Hımmm pardon o zaman sn Gonci, ben fotoğraflardan kökleri çürük gibi gördüm, o yüzden ısrarım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1472 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-12-2013
|
Sayın fesleğen buyrun çiçeğimin tam boyut resimi maşallah deyin nazar değmesin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Yeni Üye
|
Resimde çok belli olmuyo sadece bir yaprağı gözüküyo ama bunun hemen arkasında bir tane daha orkidem var onuda geçen ay işyerinde birinden aldım çok hırpalanmış yaprakları ölüyodu 2 dalı var ikisinde de keiki vardı keikileri ayırdım başka saksılara büyüyolar bu çiçeğinde toprağını değiştirdim ve şimdi dallarında yeni çiçek sapları çıkmaya başladı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-09-2006
|
Amin sn Gonci, hayırlısı. Hepsine de maşallah diyelim o zaman ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Yeni Üye
|
Bende yine bu sitede okuduklarım sayesinde bilgi edindim en az 3 kökü olması lazım diyolardı bu keikilerde 4 er tane koca koca kökler vardı bende ayırdım ama çiçekçiden aldığım orkide toprağı hiç iyi değil hindistancevizi kabuklarından oluşuyo heryerdede aynı toprak var ağaç kabuğu bulmam lazım acilen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-06-2013
|
kardeşimin orkidesi. sorun sadece kök çürümesi mi? ![]() ![]() ![]() ve neler yapılabilir.şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Yeni Üye
|
Arkadaşlar tropikal süs bitkileri markalı orkide toprağı iyimidir almamı tavsiye edermisiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1478 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Alıntı:
Urunu tanimiyorum ancak genelde marka orkide topraginin sorunlu olabilecegini onceki mesajlarda gormus olabilirsiniz.Oncelikle urunun icerigini buraya koyabilirseniz (okunabiliyorsa resmi de olabilir) diger uyeler icerigine bakip size yardimci olabilirler.Kullanabileceginiz dogru urunlerin listesi budur;genel olarak bir karisim onerilir. Odun kömürü; Mangal kömürü kırıntıları hafif ve su tutma kapasitleri olan bir materyaldir. Orkide köklerine serpilmek suretiyle anti bakteriyel olarak kullanılır. Ayrıca toksik maddeleri bağlama özelliği vardır. Hindistan cevizi lifleri (Coco peat); Hindistan cevizi kabuklarından elde edilir. Kuru ağırlığının 8-9 katı su tutma kapasitesine sahiptir. Ağaç kabuklarından daha geç bozunan hava geçirgenliği yüksek organik bir malzeme. Kullanılmadan önce tuz içeriğinin giderildiğinden emin olunmalıdır. Ezilmiş Şişe Mantarı; Çok hafif ve hava geçirgenliği yüksek bir malzemedir. Kolay bozunmaz. Epifitik orkideler için kullanılır. Kompost; Organik atıkların kontrollü şartlarda bakterilerce ayrıştırılması sonucu oluşan malzeme. Bünyesinde bol miktarda humus bulundurur. Dengeli bir besleme sağladığından tercih edilir. Yalnızca karasal orkideler için kullanılır. Pomza; Volkanik faliyetler sonucu oluşan bir tür camsı kaya. Hiç bozunmayan hava geçirgenliği yüksek su tutma kapasitesi iyi bir malzemedir. Perlit; Hafif, bol gözenekli, iyi su tutan ve hiç bozunmayan bir malzeme. Orkide fideleri ve epifitik orkideler için kullanılır. Ağaç Kabuğu; Yavaş ayrışan havadar bir malzemedir. Duruma göre çeşitli boyutlarda kullanılır. Starfor Köpük; Saksı altlarında drenaj artırıcı olarak kullanılır. Bozunmaz çok hafiftir. Su ve besinleri tutmadığı için yalnız başına kullanılmaz. Sphagnum yosunu (Sphagnum moss); Bataklıklarda yetişen bir tür yosundur. Tek başına kullanıldığı gibi karışım halinde de kullanılabilir. Hem havadar hemde çok iyi nem tutar. Nem seven orkideler bu malzeme içinde yetiştirilir. Ayrıca fideler için ve köklendirme işlemi için idealdir. Osmunda yosunu; Osmunda eğrelti otunun kökünden meydana gelir. Yavaş bozunur. Bulması zor ve çok pahalıdır. Kaynak : http://www.orkidebakimi.com/2011/10/orkide-topragi.html Düzenleyen Charlaux : 12-01-2014 saat 02:06 Neden: kaynak belirtilmemisti |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-01-2014
|
merhaba arkadaşlar.. ben forumunuza yeni katıldım orkidelerimle ilgili sorularım var.. minik bir orkidem var değişik bir hal aldı ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2012
|
Merhabalar benim iki orkidemin yaprakları yumuşadı ben de onların topraklarını ve saksılarını değiştirdim köklerini budayıp temizlemeye çalıştım ama yapraklar halen yumuşak kökler de yavaş yavaş kuruyor acaba yardımcı olur musunuz onları kaybetmek istemiyorum. Şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1481 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğraf bir hafta öncenin şu an yapraklar daha da yumuşadı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1482 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kandil13, yaprakların yumuşaması suyun buraya ulaşamamasından kaynaklanıyor, yani ya su yoktur ya da köklerde bir sorun vardır ve suyu iletemiyordur ki sizinkisi muhtemelen ikincisi. Gerekli temizliği yaptığınız için gerisi artık bitkinin kendisini toparlamasına kalmış. Öte yandan saksı altına bir şey koymayın, bu da kök çürümesine kapı açar. İkinci fotoğrafta sol tarafta görünen kalorifer ise sıcaklık bitkiye fazla gelirken çürümeyi de destekler, biraz daha uzak bir yere almanız iyi olabilir. Sulamayı da toprağın kurumasına yakın yaparsanız bunların dışında şimdilik yapacak başka bir şey yok sanırım. Umarım bitkileriniz kısa sürede toplanır. Sayın melll, bitkiniz yavrulamış ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-01-2014
|
ayıracaksınız derken nasıl yapacagız bıraz acarmısınız lutfen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Ağaç Dostu
|
Sayın dinozor çok teşekkür ederim yerlerini değiştirip saksı altına taş yerleştirdim inşallah kurtulurlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-10-2012
|
selamlar bir arkadaşımdan Thailand'dan gelirken bana orkide getirmesini rica ettim ama bana elinde 6-7 tane soğan ile döndü.. orkide soğanlı olabilir mi yoksa başka bir bitki mi acaba getirdiği.. eğer orkide ise nasıl bir karışım içine ve ne zmn ekmeliyim, ne yapacağımı bilemedim... hepsi de yavrular yazık, her ne iseler yetiştirmek isterim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1487 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bazı orkide türleri bu şekilde yumrulara sahip oluyor fakat görmeden orkide mi yoksa başka bir bitki mi bilebilmek mümkün değil. Bu orkideler yerde, toprakta yaşadığından ben bendekileri genel kullanıma uygun toprakta yetiştiriyorum. Dış mekan bitkilerine nasıl bakıyorsam yine aynı şekilde bakıyorum. Bütün yıl dış mekanda tutuyorum, gövde kuruyunca yumruları paylaşmayacaksam hiç sökmüyorum, baharda yeniden filizleniyorlar. Filizlenene kadar herhangi bir dönemde dikilebilir diye düşünüyorum ki şu sıralar uygun olabilir. Bir tek besin fazlasından korktuğum için vereceğim zamanlarda orkide besini kullanıyorum, bunun dışında herhangi bir dış mekan bitkisinden ayırmıyorum. Sizdekilerin ne olduğunu bilmediğimiz için belki farklı bir bakım gerekebilir, ne olduklarını öğrenebilirseniz daha detaylı yardım alabilirsiniz, aksi halde dikip beklemekten başka yapacak bir şey yok ![]() ![]() Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-01-2014
|
****** aranıza yeni katıldım herkese selamlar öncelikle,orkidemin yaprakları iki üç gün önce büzüşmeye başladı bitki besini verdim ve susuz kaldığını düşünerek su verdim bugün baktığımda ise yapraklarının uçlarının karardığını gördüm neden olmuş olabilir ve ne yapmam lazım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1489 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Hemen onu o topraktan çıkarın ve bu forumdaki bilgilere bir göz atın! Acilen! |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1490 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Yeni Üye
|
yaa çiçekçi böyle yaptı bunu kurtarabilir miyim peki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Yeni Üye
|
teşekkür ederim hemen bakıyorum şimdi yarında ilk işim başka bir çiçekiye gidip saksısını değiştirmek olacak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
sn esbil orkideniz icin en uygun saksi sefaf saksi ve orkide toragi dir sird agac kabugundan olmalidir. sevgilerimle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-10-2013
|
Çok garip.. Müşterilerin elindeki çiçekler ölsün de yenisini alsınlar diye mi yapıyor diye düşünmeden edemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-10-2013
|
Bende 4 tane minyatür phal var. 3-4 aydır duruyorlar. 2 tanesi çiçeklerini tamamen döktü. 2 tanesi de dökmeden yeni çiçek dalı çıkardı. Şimdilik mesut görünüyorlar ama inşallah böyle devam ederiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1498 |
Yeni Üye
|
Herkese merhaba, Bir arkadaşım orkidesini bilmeyerek ısıtıcı fanın yanına koymuş ve yapraklar kahverengileşmiş kökleri gayet iyi be sağlıklı. Bu konuda ne yapılması gerek yardımcı olursanız sevinirim. Resimleride ekledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Bunlar da benim orkide bebeklerim. Beyaz olanına 6-7 aydır geçici annelik yapıyorum ve sanırım birbirimizden gayet memnunuz. Öyle ki 3. çiçek sapını verdik ve 3. saptaki tomurcuklanma sağlıklı bir şekilde devam ediyor ![]() ![]() Düzenleyen maya : 16-01-2014 saat 15:03 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
fotoğrafların devamı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |